Morrn!

Idag skiner solen för fullt, än så länge i alla fall. Man blir så pigg och glad av solen. Hoppas det håller i sig hela helgen nu. Fast jag har ju insett att det skulle vara bra om man hade lite persienner här i huset, så man slipper ha lakan i alla fönster, för det är ju inte så kul att vakna med solen rätt i ögonen. Och sen blir det varmt också.

Jag ska försöka få lite ordning här idag, och ikväll ska jag ju jobba så jag har det jag gör. Bäst att sätta igång.

Onsdag!

Herre min je vad gott det var med smörgåstårta idag. Och så vansinnigt fint dom hade det, Carin och Harald.

Jag har inte fått igång internet ikväll och så kommer Stig och petar lite och vips så funkar det igen, man kan ju bli galen för mindre.

Nu ringde mamma och sa att hon skulle komma förbi en sväng, Vi hörs...

Tisdag!

Jag läste precis på vilhelminabloggen att det blir majbrasa ändå, kul.

Imorrn jobbar jag bara till kl 15, skönt att få sluta tidigare än 17 nån dag. Och sista timmarna har vi apt möte och min kära arbetskamrat Carin skulle bjuda på smörgåstårta hemma hos henne, gött gött. Så imorrn blir en bra dag tror jag.

Har hört att det blir finväre i helgen och det hoppas jag verkligen, skulle behöva lite färg på mitt blekansikte. Fast jag är lite kluven, skulle vilja måla om i den öppna spisen vi har i sovrummet (låter supermysigt va?) Just nu är det en ful grön kamin i/framför den och där eldar vi ju aldrig heller så den vill jag ta bort och göra snyggt, så man åtminstone kan elda ljus där.

Drömde mardrömmar om min äldsta son inatt, det var allt i från tjuvrökning till busstölder, undrar om jag gruvar lite för tonårstiden som komma skall ;-)

Mäh!

Vilken överraskning, Stig har lämnat fjongen så jag har ju internet, (va dumt det låter med fjong, nästan lite snuskigt om man har snuskig fantasi;)

Var ju första gången imorse som vi skulle åka på jobbet från Siksjön och jag ställde klockan och vi gjorde oss i ordning, men vi var ju på tok för tidig så vi fick "ragga" en stund när vi kommit till Villis. Så nu vet jag att vi kan sova en kvart längre på mornarna. Skönt.

Jag tror gubben kommer hem på onsdag om jag inte fattat fel, det är väl valborgsmässoafton på torsdag. Har hört ryktas att Vilhelmina inte ska ha nån majbrasa i år, är det nån som vet om det stämmer?

Jag jobbar ju torsdagkväll så för min del kvittar det ju, men jag tänkte på barna. I värsta fall får dom göra en egen majbrasa här i grillringen på gården.

Söndag!

Det är söndag och jag är helt slut på, har flyttat och grejat hela helgen, och än är det inte slut på flyttning. En massa smågrejer kvar på villis.

Jag sitter vid MIN dator i siksjön, med Stigs modemuppkopplingsmojäng, eller fjong som jag brukar kalla den. (vet inte vad den heter) Funkar riktigt bra, Synd bara att han tar med sig fjongen imorrn då han far på jobbet så jag kommer att bli utan internet till på onsdagkväll. Gah hur ska det gå då, man har ju blivit värsta internetberoende ju. ;)

Nu ska jag kolla runt lite och skriver jag inget mer idag så hörs vi nog på onsdagkväll,, mors.

Lördag!

Idag har Robin tappat sin första tand, åh så stolt han blev, så nu får vi se om tandfen hittar hit.

Imorse skjutsade jag Emma till bussen, hon skulle ju till Östersund med kompaniet, ikväll kommer dom till vilhelmina igen, men då skulle dom sova över och ha filmkväll på församlingshemmet, himla mycket roligt verkar dom ha.

Sen har vi packat, flyttat och packat upp. Fullt upp och det känns som man aldrig ska bli klar, fullständigt kaos överallt. Men vi har ju egentligen ingen brådska, men man vill ju bli klar på studs.

Storebror och tre av hans barn var förbi en sväng idag, himla söta barn är det. Hans äldsta är också med kompaniet i Östersund. Toppen väder har det varit idag, Robin och Frida har tagit fram sina cyklar och premiärcyklat, Frida har inget tålamod och blir skogstokig då det inte funkar, hon har ju inte riktigt lärt sig cykla ännu, men innan sommarn är slut så kanske...

Tobias han brummar upp och ner på sin kross, ett fasligt buller på den maskinen är det och han blir alldelens prickig av allt gegg som skvittrar upp. Men kul verkar han ha.

Fredag!

Har varit på läkemedelsutbildning idag. och nu är jag på Hällstigen för att snabbt plocka ihop lite saker som vi behöver i helgen. Ska ju försöka flytta så mycket som möjligt i helgen så det kanske bli lite uppdatering här i helgen,
 men "I´ll be back"

Rättelse från Emma!

Det var tydligen inte fladdermöss utan vampyer, och sen kunde man faktiskt ha bilar också,, ;)

Kväll!

Var en sväng på colorama och spanade på tapeter, herre vad mycket fint det finns. Och dyrt, och så klart det jag ville ha var det allra dyraste. Men det är väl så det är. Jag hade tänkt lära mig att tapetsera, jag har aldrig gjort det så det ska bli spännande. I värsta fall får gubben hjälpa mig, han har ju gjort det förr.

Jag håller på att installera ett av Emmas spel på min dator, The sims 2 double deluxe. Får se om det är roligt. Hördes va fladdermöss och allt möjligt på det.


Onsdag!

Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, måste ut och handla en sväng men sen vet jag inte, kanske skulle ha kört en sväng till siksjön med lite grejer, får se hur jag gör. Sen finns det ju alltid en massa kläder att tvätta och grejer att plocka ihop. 

Fast..

Nu har jag haft glasögonen ett par timmar och jag får lite ont i ögonen, men det kanske är tills man vant sig...

Tisdag!

Igår medan småbarna dansade med busarna så sprang jag in på klädförsäljningen som var där på folkan. Hittade några pyjamasar till Robin och Frida och wct-byxor till Tobias och Emma. Pyjamasarna var med självlysande figurer på och nog tusan var dom självlysande. Frida var lite ledsen inatt och hennes pyjamas nästan bländade mig, helt sjukt för det var kolsvart och visst ska dom "laddas" av ljuset? Men vi hade som sagt svart i rummet, nästan lite läskigt.

Jag beställde ett par glasögon att ha som reserv ifall mina vanliga går sönder igen, riktigt smidigt funkar det på favoptik måste jag säga, jag fick glasögonen idag och jag trivs faktiskt med dom. Och framförallt är det en himla prisskillnad. Mina vanliga kostade 3000:- och dessa kostade 395:- Nu har jag lånat hem en båge som jag ska prova, och dom ska jag beställa med färgat glas, perfekt att ha i bilen om det är soligt ute. När det är så här billigt kan man ju ha flera par...ombyte förnöjer som dom säger...

Måndag!

Herre va tiden går fort, en ny vecka IGEN. Jag hinner verkligen inte med. Jag fick ett glädjande besked idag, Pia från barnomsorgen ringde mig och berättade att Frida kommit in på skogsbacken, Hipp hipp hurra. Nu kommer jag att ha barna på nästan samma ställe. Robin flyttar ju ner på Kittelä, men det är ju på samma gård så det är ju i stort sett samma ställe. Känns super.


Och jag gav igen!


Fast jag var mycket snällare...


Fredrik har lekt med min telefon!



Jag undrar om han är rädd för det här eller om det är hans önskan. ;)

Fridas nya frisyr!

Vi var ju en sväng på guldsaxen och Frida valde såklart rosa färg när klippningen var klar.




Söndagkväll!

Åh så liten och söt han var, och massor med hår. Man blir ju hur sugen som helst ju. Frida följde med mig och hon tyckte han var fin och liten, hon tycker ju att en ettåring är en bebis så hon trodde väl inte att dom var så här små.

Såg på mitt schema att jag är ledig två helger på raken så nu ska vi passa på att flytta så mycket vi kan. Det känns som att det är lika bra, varför dra ut på det liksom. Vi ska vara ute härifrån den sista maj.

Här kommer lite bilder..







Den nya soffgruppen, jag bara älskar den. Hur skön som helst.



Morronmys...


Söndag!

Idag ska jag köra till Lycksele en sväng och titta på lilla Caspian. Ska bli så spännande, man tycker ju dom är så himla små och man fattar ju inte att ens egna varit så små. 

Så nu ska jag röja lite och sen far jag direkt till villis efter jag varit i Lycksele. Ska sätta in lite bilder då jag kommer på villis, bla på soffan. Ha en bra dag...

En ny dag!

Jag fick hit min nya soffgrupp igår och det känns underbart, den är verkligen stor och härlig. Den tar upp nästan hela tvrummet. Ska sätta in kort på den sen då jag kommer till min dator som är på villis.

Idag verkar det bli soligt och då blir det varmt på altanen så jag ska börja måla runt fönstrena. Ett litet piller, men det blir tokbra då det är klart.

Sen ska jag ställa i ordning lite på altanen för nu är det en salig röra där. Är det nån som vet var man kan köpa regnskydd till en hammock? Nu åker den ut på den oinglasade delen så då finns det ju risk att den blir lite blöt.

En gosse är född!

Grattis grattis till Cicci, Micke och Alex till ert lilla underverk. Han hade verkligen bråttom ut...:)

Fredag!

Fredag idag och jag är ledig, skönt. Idag ska vi försöka få hit soffan och lite annat grejs. Den lilla soffan vi har i tvrummet på hällstigen tänker jag he ute på altanen, där passar den nog bra för det är som litet där, blir nog mysigt. Sen tror jag vi tar hit en till tv också och ställer uppe i sovrummet så "slipper" jag somna på soffan varje kväll.

Ska nog svänga förbi på guldsaxen och se om hon kan klippa Frida idag, hon skulle behöva toppas lite, luggen på henne växer som ogräs.

Tobias och Emma är hos sin pappa och dom ska upp till Saxnäs, det blir tredje helgen dom är hos pappa och det känns som tomt för mig.

En sorgens dag!

Min kära lilla morfar har gått bort. Har varit och tittat på han idag och han är så vacker. Vila i frid.

Påskpynt!

Här är lite av barnas påskpynt...







En liten söt Robin.



Och en liten söt Frida..

Länge sedan!

Har jobbat och jobbat, idag har jag delad tur så jag är på Hällstigen och har tvättat kläder och dammsugat, herreminje vad dammtussar det var här. Igår kväll hade Frida världens krupp, hon brukar inte ha så mycket men igår var det rätt så besvärligt för henne. Tur man redan har kruppmediciner så det var ju bara att nalla av Robins.

Robin hade krupp i onsdags, så det verkar va samma bacill dom fått. Robin har varit lite småförkyld hela påsken, och hade 40 graders feber en natt men sen ingen feber. Ikväll då jag slutar halv 10 ska jag åka och hämta mina älskade storbarn, och sen blir det järnet ut till siksjön för Stig ska åka till Piteå för dom är där och jobbar nu.

Jag har inte orkat göra nåt i tvrummet i siksjön, då jag har kommit från jobbet har jag ätit och lagt mig i soffan och legat där och sen somnat. Trött som en gris har jag varit. Fy så tråkigt det har varit att jobba påsk, särskilt då man sett vilket underbart väder det varit. Jag har varit svårt avis på alla som varit lediga. Men min tid kommer nog.

Vi kommer att vara i Siksjön i alla fall imorgon sen får vi se hur vi gör, där har jag ingen tillgång till datorn då stig tar med sig sin bärbara. Håll alla tummar på att det är skapligt väder imorrn och att alla barn är friska så vi kan va ute en dag...Jag har syrebrist av att ha varit inne hela helgen...


Långfredag!

Har jobbat 7-17, ganska dryga dar vill jag lova. Dessutom hände det en del på jobbet idag så jag känner mig extra slut på. När jag kom till siksjön hade gubben och barna gjort tacos och det var ljuvligt gott.

Sen hoppade jag in i duschen och nu sitter jag här, gubben gick upp till grannen och skulle va hemma vid 10 - 11 tiden sa han.

Nä, nu ska jag lägga mig i soffan och se om det finns nåt bra att se, men det brukar ju inte va det när det är helg.

GLAD PÅSK PÅ ER!

Skärtorsdag!

Är i Siksjön, har målat sista väggen, och soffan får vi inte tag på idag, :-( eller soffan får vi tag på men ingen släpvagn med kåpa. Ja ja, vi får ta det senare. Igår kväll hade Robin krupp och han har blivit rätt så förkyld, han snorar och har sig. Han är fortfarande lite kruppig men inte som igårkväll.

Stig och Frida åkte till vilhelmina för att hämta lite saker och köpa gardiner. Om det fanns kvar på pk:s vill säga. Så nu ska här börja "piffas".

Barna har gjort så fina påskpyssel, ska se om jag lyckas få in nå kort här på gubbens dator så får ni se.

Fy vilken dag!

Det var ju tänkt att jag skulle va ledig idag och åka till siksjön och måla, men kvart i 8 när jag fortfarande låg kvar i sängen så ringer dom från jobbet och undrar om jag försovit mig.  Från allra första början var det tänkt att jag skulle jobba idag men jag hade lagt för många timmar så denna dag plockades bort. Men tydligen hade det blivit nån miss.

Så det var ju bara att stressa upp och klä på barna och ringa dagis och dagmamma och sen iväg. Kom till jobbet halv 9 så jag tycker att jag var snabb som rackarn.

Jobbade till 5 och hämta barna och slänga i dom nån mat och sen iväg på föräldramöte som började kl 6. Emma och Tobias var så duktiga och skötte om små barna. Mest Emma var det skulle jag tro. Hon hade fått i dom fika och fått dom i säng. Duktiga tjejen.

Det var vad som hänt idag. Jag får ta målningen imorgon kväll, för på torsdag kommer soffan och då vill jag det ska va klart.

Måndag!

Och såklart jobbade jag till 5 och busarna började halv 6, rätt stressigt innan vi var på plats men vi hann. Måste planera lite bättre dom här måndagarna då jag jobar till 5, för inte hade jag kommit ihåg vattenflaskor och inte hade dom inneskor. Frida halkade och slog sig på näsan så när jag satt uppe och drack kaffe så kom Frida bärandes av en av "fröknarna"

Det gick bra och inte hade hon tid att sitta hos mig inte, en sekund ungefär sen skulle hon ner och dansa igen. Hon älskar att vara på busarna.

Skänken!

Så här blev skänken...



Före...



Efter...



Det syns lite dålig för det blänker från fönstret, men det är riktigt svart och fint.

På villis igen!

Nu ska jag visa lite bilder...



Före...



Också före...


Efter...




Det blev lite skillnad, jag målade allt svart inuti och det blev ganska bra. Vi eldar ju aldrig i den här öppna spisen för det ryker in. Men jag brukar elda ljus däri.

Nu är taket helt färdigt, känns underbart för det är helt klart det värsta. Så nu är det en vägg som det ska dit ett varv till på och lite småpyssel, men sen är det klart...nästan...

Det är ju inte helt klart runt fönstrena men det får vi ta när det är varmare ute så man kan ha fönstrena öppna, annars klibbar det väl igen.


Söndag!

Idag står det målning på schemat, vem är förvånad? Fast det vita färgen håller på att vara slut så jag kan inte måla klart. Måste köpa mer på tisdag och ta sista väggen. Däremot håller jag på att måla skänken som tvn ska stå på svart. Kommer bli så snyggt. Igår målade jag muren så nu är den inte pissgul längre.

Ska sätta in bilder ikväll då jag kommer hem, har tagit kort med mobiltelefonen så vi får se om jag lyckas få in några bilder här.

Lördag!

Nu är vi i siksjön, vi gör inte så mycket förutom att målar. Precis nu ska stig åka till villis och hämta skänken som tvn ska stå på och en taklampa. Jag ska till att måla nu, oväntat va? Men vi börjar närma oss slutet faktiskt.

Mamma kom i går och sov över, hon jobbar i helgen. Hon lånade tobbes säng. Tobbe och Emma är ju hos pappa i helgen. Men jag hörde aldrig när hon for, så nog märks det att hon är en riktig jägare som hon smyger. ;-) .

I det här huset är det omöjligt att smyga, för det knakar och brakar överallt. Det kan ju också varit så att jag sov som en stock. ;)


Hemma igen!

Nu har vi varit hemma en stund. Jag kunde ju inte låta bli att gå in på Chikaboom, (eller hur det nu stavas). Hittade en jättefin jeansklänning till Frida (som verkligen inte är klädlös) och en tröja. Till Robin hittade jag ett par svarta tajta jeans och en t-shirt. Så fina kläder dom har där.

Jag hittade några nya soffkuddar på Jysk, kommer passa fint till soffan. Jag LÄNGTAR tills vi flyttar tillbaka, hör och häpna. Det trodde jag aldrig jag skulle göra. Det kan ju vara för att man får göra om och göra som man vill i ett hus. Här vill/kan man ju inte göra så mycket.

För Tobias gick det bara fint, han har vuxit som han ska, bara att hoppas att det fortsätter så. Vi hann hem före Stig, det trodde jag inte men det var i stort sett barväg hela vägen hem så det gick som på räls. Nu är jag trött, känns att man suttit i bil idag.

Torsdag!

Idag bär det iväg till Lycksele, vem är förvånad att det snöar idag? Inte jag i alla fall. Det är alltid typ snöstorm när jag ska till Lycksele. Tur vi inte ska va där förrän kl 3 så vi kan köra i lugn och ro. Idag kommer gubben hem också, undrar om han far direkt till sikis eller om han väntar till imorrn.

Nu är det bestämt, jag ska köpa den där soffgruppen av min kompis. Det är ju inte svart som jag bestämt att jag ville ha, men man kanske kan köpa en klädsel. Den är underbart skön att ligga/sitta i och det är något jag verkligen saknat. Soffan vi har här  på Hällstigen är inte så skön och känns så trång. Men det är klart är man 6 personer så blir det ju trångt.

Soffan vi har i sikis ska vi passa på att köra ut till stugan vid sjön nu medan det är vinter, men kanske vi väntar till på söndag så man har något att sitta på i helgen. Annars står det målning på schemat i helgen. Jobbar ju bara en halv dag imorrn så jag har ju gott om tid till det.


Städparty!

Om någon är sugen att komma på städparty den 4 juni så hör av er till mig, jag vet att jag är i god tid men det kanske bara är bra så att ni inte hinner boka upp er på annat. Det kommer att bli i Siksjön så då kan ni ju samtidigt inspektera det nya tv rummet. ;-)

Jag tror det var fönsterputsaren hon skulle demonstrera, och är ni då som jag som hatar att putsa fönster så är detta säkert en toppengrej om det är lika bra som köksgrejerna var ovanpå köksskåpen.

Äntligen!

Nu har jag mina älskade glasögon igen. Underbart känns det att kunna se igen. Jag har beställt hem bågar från internet som jag ska prova och eventuellt köpa så jag har ett extra par. Det är ju bra mycket billigare att köpa på internet. Om det fungerar vill säga, men min bror Thomas brukar beställa och det har då gått bra.

Målade färdigt första varvet också idag, så nu är det bara en andra strykning som fattas. Har också gjort ett varv på elementrören, blir toppen bra.

Imorrn bär det iväg till Lycksele med Tobias, får se om jag hittar nåt fint till mitt nya tv rum...

Onsdag!

Idag blir det nya tag med målningen. Ska fara och köpa elementfärg för rören är kopparfärgade, ska också kolla vad man ska ha för färg på muren, för nu stör jag mig på den så det är inte klokt.

Och sen kl 3 får jag ÄNTLIGEN tillbaka mina glasögon. Jag måste fasen skaffa mig ett extrapar, för det är inte roligt att va utan.

RSS 2.0