Hemma idag!

Klev upp i vanlig ordning, klädde mig och gjorde mig klar, väckte barnen och Robin börjar prata, han låter som han har svalt en kråka. Så då bestämde jag att vi blir hemma idag med. Han har dessutom hostat en del inatt. Stackarn.

Så nu vet jag inte vad vi ska göra idag, en skön slappardag skulle ju sitta fint. Ska skicka in lite bilder för framkallning, det är flera år sedan det är gjort så det är på tiden. Det är ganska roligt att titta på "riktiga" kort, annars har man ju alla på datorn. Vet någon var man kan beställa fotoalbum?


Surströmming!

Här luktar det surströmming för fullt. Vi är färdiga i hallen också så ikväll ska jag bara ta det lugnt. Skönt. Här kommer lite bilder.







Efterrätt.

Söndag!

Vi målar och tapetserar, eller jag har målat och gubben tapetserar. Vi närmar oss slutet. Bilder kommer när det är klart. Nu ska jag städa lite för ikväll kommer några hit och ska äta surströmming. Mysigt.

Målar!

Jag är i målartagen så idag. Och förutom det så har jag varit och storhandlat, roligt med kupongerna på ica, känns som man sparar massor med pengar. Har precis lagt barna och Stig är och skjuter och storbarna tittar på film.

Mysigt!

Så här mysigt har jag haft ikväll, det finns inget bättre.


Före bilder!

Här är lite bilder på hallen,



Här har jag rivit bort lite panel, se vilken fruktansvärd färg dom hade målat dit innan. Grisrosa. Den färgen var hela hallen nere, hela trappen och hela hallen uppe. Helt sjukt.





Gud vad jag längtar till det är klart...

Cupcakes!

Häromdagen bakade Emma och Frida cupcakes. Jag fick ju höra att det heter inte muffins med glasyr utan cupcakes med frosting. ;-)







Visst ser det smarrigt ut?

Torsdag 27/8!

Vi är som sagt hemma idag, men det verkar inte va nån dunderförkylning, Robin har sovit gott och har ingen feber. Men nyser och snorar. Idag ska jag börja riva tapeter, vill göra klart i hallen nu. Eller klart, så småningom ska det ju dit golvvärme, men väggarna ska göras. Kommer bli super tror jag. Lägger in lite bilder ikväll.

Trött!

Är så trött så jag tror jag smäller av. Robin har blivit förkyld så vi blir hemma imorrn. Skriver mer imorrn..

Måndag 24/8!

Idag började skolorna, Emma tyckte det var en tråkig dag idag, och det är klart blir ju mest en massa information som dom ska försöka komma ihåg. Tobias tyckte det var bra, tror han har längtat en del.

Robins allra första dag har gått bra, fast han berättade att en lärare hade blivit så arg på honom att han hade blivit röd i ansiktet. (läraren alltså) Hjälp tänkte jag och försökte luska, till slut kom det fram att det var för att han inte kommit direkt som läraren ropat på honom. Det lät ju inte så farligt. Jag träffade dessutom den läraren och läraren sa då inget så jag tror inte det var nåt allvarligt. I så fall skulle väl läraren sagt nåt tycker jag.

Frida var inga som helst problem att lämna heller. Hon har blivit så stor lillpiga min. Och det hade gått bra hela dagen.

Och det har gått bra för mig på jobbet också, inga problem vare sig att gå dit eller gå hem. ;-)


Förkylning?

Nu då jag kom hem så bara tvärt känner jag hur det kliar lite i halsen och huvet börjat värka. Hoppas det går över, har ingen lust att bli sjuk nu, fast när har man egentligen lust till det? Nu ska jag spola av mig och sen gotta ner mig i soffan och bara ta det lugnt.

Fredag 21/8!

Det känns som måndag idag, konstigt. Jag har jobbar idag och ska jobba sex dagar till på raken. Skulle egentligen vara ledig på måndag men jag fick lite extra jobb. Så det är en hel vecka till jag är ledig igen, men det gör inte så mycket för jag har inte jobba så mycket nu på slutet.

När jag kom hem så var småbarna så spattiga så jag har fått många goda skratt. Storbarna är hos sin pappa i helgen. Hoppas att Tobbe hittar sitt busskort och nyckel hos sin pappa, annars måste jag gå igenom hans rum ordentligt och se var han har stoppat dom. Det är ganska typiskt för Tobias, han har svårt att minnas var han lägger saker.

Emma ska ju börja på Hemberget och jag tror hon tycker det känns pirrigt och lite spännande. Vad stora mina barn blivit. En i åttan och en i sjuan och en på föris. Bara Frida som går på dagis. (i mina ögon kommer hon vara bebis till hon blir pensionär.)


Pust!

Äntligen lite lugn och ro. Känns som jag hållit igång hela dan idag. Och det har jag ju i och för sig ;-)

Robin har vuxit som han ska, ser och hör bra,, och så fick han sin spruta. Inga problem. Sen åt barnen på Frasses och sen var det dags för inskolning. Det gick hur bra som helst att lämna Frida idag, ska lämna henne där imorrn med. Sen kör det ju igång som vanligt på måndag, då ska hon vara där hela dan då jag jobbar.
Gick bara fint för Robin också, han blev eld och lågor då vi åkte och köpte en ny ryggsäck till han, hade den på sig hela kvällen. Gulleplutt.

Då Stig kommit hem så åkte jag och Emma och handlade, blev 6 stora kassar. Då vi kom hem så rörde vi ihop lite pannacotta, har aldrig gjort det förut så det ska bli spännande att se vad det blir.

Förresten!

Jag var förbi på jobbet och får jobba en månad till, var ju varslad till den sista augusti. Nu kan jag andas ut en månad till. Jippie...

Det är mycket nu!

Det är som hektiskt dom här inskolningssdagarna, Imorrn är det Robins tur på Kittele, Fast där har dom bara en och en halv timmes inskolning innan dom kör igång på riktigt på måndag. Och precis samtidigt som Robin ska inskolas så ska Frida på sitt dagis. Det blir första dagen jag lämnar henne, även om jag bara är ca 50 meter ifrån så känns det lite pirrigt. Men det går säkert bra.

Robin ska också på sexårskontroll imorrn, mätning, vägning och spruta. Dessutom så ska det storhandlas då det nästan ekar i kylskåpet. Barnbidraget kommer ju imorrn. ;-) Får se om jag orkar handla med barnen annars kör jag ner på kvällen då Stig kommit hem. Det är ren lyx att få handla själv i lugn och ro.


Onsdag!

Imorse var det jättekallt ute, det var is på bilrutan, blir till att leta åt nå varma kläder nu tror jag. Men jag trivs som fisken i vattnet då det är sånt här väder. Frisk, skön luft och soligt. Underbart. Hoppas det blir en skön höst.

Nu ska jag ta tag i Fridas rum och storstäda, ska också stjäla en av hennes garderober då min är överfull och hennes är tom, kanske får jag nån ordning på mina kläder då.

Kväll!





Superfint med svart/vita kort.

Tisdag!

Idag var vi på den andra inskolningen för Frida och det gick bättre, hon stegade direkt in i målarrummet och skulle börja måla. Dom har ju så bra målarfärg där. Hennes kompis Lydia var också där idag så hon kände sig kanske lite mer som hemma.

Annars har vi inte gjort så mycket idag, bara grejat som vanligt,.

Inskolning!

Frida har haft sin första inskolningsdag på Humlan idag, hon var huur blyg som helst från början, men det släppte en aning innan slutet. Hon fick samma hylla som Robin haft och sen fick hon ha sin handduk bredvid sin kompis Amanda. Nya tag imorrn.

När vi var i Arjeplog i helgen så plockade vi lite blåbär och sen hittade jag lite hallon i frysen. Simsalabim så förvandlades det till en god drottningpaj.







Betyget blev nog godkänt för fem minuter senare var den slut. Och jag var ståndaktig och lät bli. :-)


Bilder från helgen!





I den stugan sov vi..





Här tillagades i stort sett all mat.



Här sov Kia m familj.

Det var hur mysigt som helst ju, man skulle haft ett eget sånt där ställe. Synd bara att det låg så långt bort.

Söndag 16 aug!

Har nu kommit hem från Arjeplog och det har varit helmysigt. Det var mysiga stugor och trevligt sällskap och god mat. Man kan helt enkelt inte få det bättre. Tusen tack Kia och Leffe.

På väg dit så satt Robin och funderade och sen frågade han: Är folk arg i Argeplog? Ha ha.

Kan inte lägga upp några kort men jag gör ett nytt försök imorrn.


14 aug!

Ska jobba kväll ikväll, känns bra. Imorrn drar vi till Arjeplog för att hälsa på min vän Kia m familj. Dom har en stuga där, ska bli spännande att se hur dom har det.

Snopet!

Var så inställd på att det var idag som Robin skulle inskolas, tur nog så tittade jag på papperet en gång till och då är det ju inte förrän nästa vecka. Nåja jag bättrade på färgen på elementet på toa och började med att måla vattenledningarna istället, fint blir det men tid tar det, och vi har massor av kopparfärgade vattenledningar i det här huset. Men det är ju bara att kämpa på...

13 augusti!

Idag ska Robin inskolas nere på Kittele, han tycker nog det känns spännande. Frida får vara hemma med Tobias så länge. Och Stig kommer hem idag.

Har inte en enda plan idag, förutom Robins inskolning.

11 augusti!

Idag ska jag försöka städa, tänk att det känns inte som man gör annat än städar. Idag är det inte så fuktigt så jag kanske inte svettas ihjäl då jag städar.



Våran hall är en katastrof.

Tillbaka på jobbet!

Gick över förväntan att väcka barnen imorse, ja Frida var lite på dåligt humör, men inte så farligt. Robin han tyckte mest det var mysigt att vara uppe så tidigt.

På jobbet har det gått bra, trots lite tråkigheter. Roligt att träffa vårdtagarna igen.


Söndag!

Så var sista semesterdagen här och snart över. Börjar jobba imorrn. Var förbi en sväng på jobbet för lite snabb uppdatering, allt verkar vara ungefär som vanligt.

Nu kommer det åska hör jag så det kanske är bäst att stänga ner. Ha en bra dag.

Kväll!

Idag har jag provat att köra grävmaskin, det var skitkul.



Det här har JAG åstadkommit, Ä int ja dukti så säg..



Vi ska gräva ner en kabel så att vi får ström till våra lampor.



Gullunge..



Nästa gullunge..



Tittar man noga så ser man det fina potatislandet, hoppas på god skörd..

Norge!

Min mamma, lillebror Linus och hans tjej Camilla har varit i norge och fiskat, kolla in vilka stora och fula fiskar dom fått.



Linus vägde 13 kilo.



Camillas vägde 4,7 kilo.



Mammas vägde 4,3 kilo.

Vilka as till fiskar va? Nån gång hoppas jag att jag får följa med dom men aldrig i livet att jag tar lös fisken om jag får nåt, kapar hellre linan, dom är ju läskiga..

Thomas!

Hoppas det är ok att jag lägger ut din bild här, hittade den på facebook. Här är alltså Thomas nya tatuering, han är ju född i lejonet och har fyra barn. Lejonhannen vakar över sina barn. Tycker den är skitläcker.


Härliga fredag!

En lugn och skön dag har vi haft idag, Stig är och gräver med sin grävmaskin så vi har knappt sett röken av honom idag. Kia med familj var och hälsade på och det är alltid lika roligt. Nästa helg ska vi våldgästa dom i Arjeplog, (vet knappt var det ligger) där dom har en stuga. Längtar.



Dagens middag och så nypären, inte våra potatisar. Var riktigt gott.


Varmt!

Det har varit supervarmt idag, jag tar igen det där jag sa om höstkänsla.

Idag har jag varit hos Kia och gosat med bebis, hur gosig som helst, hon till och med sov en stund hos mig. :-)



Nog blir man bebissugen alltid.



Robins nya frisyr..


God morgon!

Det var/är jättedimmigt idag. Känns som det är höst. Inte mig emot, då finns frisk luft att andas och man får elda ljus och grejer. Mysigt med andra ord.



Gårdagens kvällsfika, en jordgubbs milkshake. Den ser vit ut men den var rosa. Gott.

Kväll!

Har skjutsat Tobbe och Emma till sin pappa och Catharina, och som vanligt fick jag en massa gokaffe. Har varit ganska härligt väder idag, men klibbigt. Längtar till rötmånaden är över, det här är det värsta med sommarn, klibbet.

Nu har småbarna lagt sig och jag tror dom har somnat, det är tyst i alla fall.



En prima ballerina..



Tv-mys på hotellet i Lycksele..

Nu ska jag gå och se tv. ha en trevlig kväll..

Onsdag!

Sitter här vid datorn och är sjukt kaffesugen, har inte orkat göra kaffe ännu, men snart måste jag.

Tisdag!

Här kommer den söta bilden på jordgubben..



Precis som ett hjärta, många av jordgubbarna har den här formen. Kärleksgubbar ha ha.



Har målat en hylla till, den här sitter i köket. Strunta i den ruskigt fula tapeten, så småningom blir det en snyggare...

Kväll!

Har inte gjort mycket idag, var en sväng ner på plassn och handla. Plockade lite jordgubbar och gjorde milkshake av dom, hur gott som helst. Det är guld värt att ha egna jordgubbar. Det är andra året jag har dom och det är stor skillnad från förra året. Blir flera mogna varje dag. Får se om jag dräper dom nu då jag ska flytta dom bara säsongen är över. Men dom tar sig nog så småningom.

Tog ett kort på en jättesöt jordgubbe, men nu har jag inte telefonen hos mig och jag orkar inte gå och hämta den, ni får se imorrn.

Imorrn måste jag storstäda, ser ut som skrutt här.

Lisa!

Det är vanliga trappstegsmattor, jag beställde dom på Ellos. Himla bra grejer är det. Innan jag satte fast dom så blev man som blind i trappen, såg inte var trappstegen var.

Måndag!

En ny dag. Vaknade tidigt idag, till och me Frida som har brukat sova till halv 9 varje dag nu på semestern. Skönt i och för sig men nu är det ju inte så länge förrns vi ska börja stiga upp tidigt så det kan ju vara bra om vi snor tillbaka dygnet lite.

Igår kväll så tog vi bort våran rönn som står precis bakom huset. Det var lite nervpirrigt då två av stammarna lutade oroväckande mycket mot huset och el kablarna. Men med lite hjälp av fyrhjulingen och lite rep och grejer så står huset och kablarna kvar. Kanske jag skulle börja röja bort lite där bak. Till helgen ska Stig låna en grävare och ta bort lite av backen, där ska ju utbyggnaden vara. Och så ska han gräva ner kabeln för gatubelysningen. Tur att vägen inte är så lång, endast 200 meter. Kan va skönt för skolbarnen att ha lite lyse på vintern då det är mörkt.

Kväll!

Så har kvällen kommit och jag känner mig helt slut, har varit ute och röjt och grejat hela dan. Ska bli skönt att krypa till kojs.









Tittar man noga så ser man en Järv..



Här sov Tobias och Emma.



Här på extrasängen sov Robin.



Här sov jag, Stig och Frida.





Sängarna var inte så där "knövliga" när vi kom, barna provlåg dom det första dom gjorde..
Vi hade det mysigt och jag somnade kl 9, trött som en gris.

Det enda som var lite minus på hotellet var att det var sjukt varmt, vi höll på att svettas ihjäl allihopa. Och så kunde man bara öppna ett fönster litegrann, så det kändes som det var slut på luft.

Söndag!

Åh nu är det bara en vecka kvar av semestern, vad har man gjort i tre veckor? Skulle vilja ha mer semester, men vem skulle inte vilja det?

Igår då vi kom hem så startade jag trimmern och var ut och trimma. Himla luftigt och fint blir det men faan så jobbigt. Det kan nog liknas vid ett gympapass. Svettig som en gris blev jag då. Och inte blev jag klar heller så det blir nya tag idag.

Gubben har "hör och häpna" varit ut och rensat i pärlanne. Han är så duktig.

Ska sätta in bilder ikväll från lyckseleresan, nu ska jag ut och arbeta...

RSS 2.0