Hur bra som helst!

Personligen tycker jag denna låt borde vunnit.

http://www.youtube.com/watch?v=8pVSXCohyrQ

Jag lever!

Jag mår över förväntan bra också, har inte ens haft ont i huvet idag, vilket är mycket otroligt. Jag brukar annars få en hiskelig huvudvärk och må pyton så här dagen efter. Jag låg i sängen till kl var 1 idag. Makalöst.

Jag hade jättetrevligt igår, vi åt god mat och tårta. Sjöng kareoke för full hals. Sen vid halv 11 åkte vi till hotellet. Var lite folk och jag kände mig malplacerad. Men innan slutet var det ganska mycket folk och jag träffade en del bekanta. Jag höll mig till Lillan hela tiden hoppas hon inte tycker jag var jobbig. Gammtant som man är.

Jag blev knappt onykter heller, förrän sista kvarten. Stig skulle hämta mig och jag hade precis köpt en cider, svepte den nästan och DÅ blev jag full. Nja nästan i alla fall. Hemma vid kl 2, fikade och gick och la mig.

Uppvaktad på morsdag blev jag också, Frida hade gjort ett jättefint morsdagskort hos dagmamman, och så fick jag tårta och en ryggtvättare (?) som man har i duschen. Har aldrig haft någon och önskat mig en sån i ett halvår och till slut fick jag en.



Gulligt eller hur?

Godmorgon lördag!

Att det är så skönt att slippa stressa upp på morronen, skulle kunna ligga och dra mig hur länge som helst ju. Men nån måtta får det va.

Ikväll ska vi uppvakta några på jobbet som fyllt/fyller jämnt. Vi ska hålla till i lövlidens klubbstuga. Ska bli roligt.

Bilder!





Vilka yttepyttesmå bilder det blev, jaja ni får gissa hur fina vi var...

5 år idag!

För fem år sedan gifte vi oss gubben och jag. Det var en kall dag med lite regn, sol, blåsväder och lite snö. Det sägs ju att lite regn i brudkronan ska ge tur, vad ger det om man får lite snö??

Var lite spännande att se om gubben kom ihåg att det är vår bröllopsdag, men inte gjorde han det. Jag köpte ett silverhalsband till han som passade perfekt. Stig och barna var ner och handla och hade bla köpt en gasolgrill, så den fick jag som bröllopsgåva. ; )



Ett riktigt plockepinn..



Det färdiga resultatet, mycket god mat kommer det att tillagas här, förhoppningsvis.

Smörgåstårta!

Det bjöds på smörgåstårta på mötet idag, hade jag vetat det skulle jag hoppat över att äta middag. Men nog fick jag ner en bit ändå. Gott var det.

Det är ett hiskeligt blåsväder ute ikväll, finns en viss risk för strömavbrott. Här blir det lätt det. Tur man har alarmet på telefonen så man inte försover sig.



Den här blomman fick vi av mamma och pappa när dom var hit och åt middag, planterade om den idag så det fick en större kruka. Det är nån slags begonia. Hoppas jag lyckas hålla den vid liv bara.

Ledig idag!

Men typiskt nog har vi stor Apt på jobbet så jag måste ner en sväng ändå. Kl 5 börjar det. Igår kväll hade vi styrelsemöte här hos mig, Jag är ju sekreterare och har så varit i några år, men inte fattar jag så mycket ändå. Eller fattar men man hinner ju glömma hur man skulle göra mellan gångerna då man bara träffas nån gång per år. Så nu har jag en massa jag ska skriva ner inför årsmötet.

Regnar gör det också, jag undrar om det har åskat inatt för jag har drömt om åskväder. Sen har jag sovit som en stock och det brukar jag göra när det åskar. Men det känns nästan för kallt för åska. Nu vill jag ha lite varmare väder. Sitter här och huttrar.

Nu ska jag betala lite räkningar, trist men ett nödvändigt ont..

Måndag!

Vi har precis kommit hem. Har varit på avslutningen. Det är ju typiskt att man jobbar till 5 varje gång det är busarna, ni kan ju tänka er hur mina barn såg ut efter en dag på dagis och i sandlådan? Men men det fick ju gå ändå. Robin blev blygen och ville inte va med, men Frida var med. Hur söta som helst när dom gjorde fågeldansen och vickade så där käckt på rumpan. Sötnötter.

Jaså var det så det var Kia? Tur att du upplyste mig, här har jag i alla tider gått och trott att det hetat PUMPS i från start. Hi hi.

Pums!

Idag har Stig varit och lämnat nycklarna till Hällstigen, nu är vi kvitt den, städningen blev godkänd, inte för att jag tror det är så noga för det första jag fick göra när vi flyttade in var att torka ur alla köksskåp och kylskåp. Det var skitigt värre.

Sen har vi klippt lite gräs och hållit på med veden. Synd att jag har min himla muskelinflammation i armen så jag kunde inte klyva så länge. Låter lite lustigt men jag TYCKER faktiskt att det är kul att klyva.

Förresten...vet någon vad pums är?

Söndag!

Idag har jag tänkt att bara ta det lugnt, men känner jag mig själv så lär dammsugarn och skurkäppen få arbeta idag. Sen är det arbetsvecka hela veckan och då kan det ju va skönt om det är rent och snyggt.

FÄRDIGT!

Nu har jag städat klart. Underbar känsla.

Detta firades med grillat älgkött, potatisgratäng och lite cider. När barna lagt sig lyxade jag rejält och gjorde ansiktsmask, tog en långdusch, rakade benen och filade fötterna. Med i duschen följde också en cider så nu är jag lagomt salongsberusad.



Här tillagades den goda maten.



En par stycken såna här har jag druckit ikväll.



Jag och Frida gick ut efter maten medan gubbarna diskade bort, här dansar hon på brunnslocket..



Hon ville jag skulle ta kort på hennes målade tånaglar..



Här käkar hon lite chips...



Sen rullade vi ner några däck ner till vägen och fyllde med jord, ska plantera lite blommor där..



När vi gick upp igen mötte vi denna tuffing..



Jag har haft en riktigt bra dag idag...

Städning ändå!

Jag åker och städar i alla fall, har glömt att köpa lördagsgodis till barna och så ska jag skjutsa Emma till sin pappa, hon skulle vara barnvakt där ikväll.

Sen blir det grillat älgkött till middag. Mums.

Morrn!

Idag hade jag tänkt åka och städa ur det sista, men det verkar bli väldans fint väder så jag tror det får bli i morrn. Får se vad jag hittar på idag, nu ska jag ta mer kaffe så vi höres...

Fredagkväll!

Så har kvällen kommit, den här dagen har gått otroligt fort, men det är ju alltid så när man är ledig. Dom hade somnat fort i tälten i går kväll och sen sovit gott hela natten och inte frysit. Dom ska sova en natt till.

Tacogratängen blev jättegod och det blev mycket mat över som jag skickade med mamma och pappa hem. Dom skulle gotta med det i helgen. Fick lite förvaringstips också, har lite lite garderober och skåp som man kan förvara vinterkläder och gardiner och sånt, just nu är det in trugat i en skrubb som är överfull och det finns inget värre. Men nu ska det bli ordning och reda.

Nu ska jag gå ner och se tv...

Wow!

Vi får längre och längre sovmornar. Idag var kl 20 över 8 när Robin kom smygandes. Och inte ett ord från tältsovarna. Kanske har det gått bra för dom.

Nu har vi ju äntligen tv kanaler uppe också. Så nu slipper jag somna i soffan, att somna till tvn är det bästa som finns.


Torsdag!

Nu har jag helg, långhelg till och med. Men jag har jobbat två helger på raken och då kan man få långhelg tycker jag. Planer för helgen är att städa ur på Hällstigen färdigt, det är inte så mycket kvar nu. Såå skönt att slippa ha det hängandes över sig.

Imorrn kommer min mamma och pappa hit och jag ska bju dom på tacogratäng hade jag tänkt. Det är verkligen supergott och dom hade aldrig ätit det så då passar det ju bra. Robin och Frida är inte ett dugg förtjust i tacogratäng, Robin äter bara creme fraiche och Frida äter bara tacochipsen. Dom får hot dogs i tunnbröd istället. Tobias och Emma får välja vad om vill ha, för dom gillar båda.

Tobias och Emma ska sova i tält i skogen inatt, undrar hur det kommer att gå. Dom har varsin kompis och varsitt tält, dom har gömt sig för varandra och har planerat att spionera och skrämma varandra. Roligt men jag undrar hur mycket dom kommer att sova egentligen. ; )

Nu ska jag gå ner och se vad gubben gör..Ha en trevlig kväll..

Onsdag!

Vi fick sovmorron idag, jag hörde inte ens storbarna när dom klev upp i morse, utan vaknade först när Tobias kom och sa hejdå, till och med Robin och Frida sov länge. Skönt fast man blir som trött ändå.

Det åskade här i siksjön på förmiddan, mysigt. Sen åkte jag på aptmöte. Efter det plockade jag upp Emma som hade hunnit sätta sig på bussen redan och precis när dom skulle köra iväg så såg Emma och chauffören mig och Emma klev av igen. Hon köpte sig ett par vanliga skor och ett par foppaskor. Jag hittade mig ett par foppaskor också, illgröna med blommor på. Mina gamla favoriter var så uppnötta så det var hål under. Så det var på tiden.

Sen när vi kom ut till bilen stod Tobbe där och då var det ju bara att gå in igen och köpa ett par skor till honom också. Men han får klara sig utan foppa.

Sen när vi shoppat klart var vi så trötta och hungriga så vi åkte och köpte en pizza, så nu har vi pizzakoma.

Märks att man fått barnbidraget idag ; )

Tisdag!

Vi blir hemma idag, dom nyser och snorar och klagar på ont i halsen. Så idag blir det en innedag. Det verkar inte som det blir nåt fint väder idag. Och det känns kallt här inne idag, får nog gå och slå på cirkulationen ett tag. Elda har vi gett upp för den här vintern, SKÖNT.

Effektiv i idag!

När vi kommit hem från lastbilsturen så satte jag igång att packa upp lite saker, jag tror det var 5 lådor fulla med tjafs. Att man har så mycket grejer, jag tror att jag kommer bli galen snart om inte det tar slut på flyttlådor. Sen har jag tvättat lite kläder, Emma såg efter småbarna när jag for och handlade en sväng. Det är så skönt att man kan lämna dom en stund och så går det ju så mycket fortare.



Gullunge...



En till gullunge..

En sväng med lastbil!

Min storebror Thomas ringde och frågade om vi ville åka en sväng med lastbil, och självklart ville vi det. Robin har numera bestämt vad han vill jobba med när han blir stor. Han var superimpad. Frida tyckte också det var häftigt.



Här lastar han kranen..



Robin fick sitta där bak, helt salig..



Frida satt i mitt knä..



Här börjar han lasta..





Nu är det snart fullt..



Snyggingen Thomas..





Frida ser pytteliten ut..

Jag är också impad, det ser lekande lätt ut när han svänger runt med kranen. Det var ett roligt studiebesök. Tack för åkturen.

Måndagmorron!

Vi är lite småsnoriga hela bunten idag. Robin nyser och nyser och Frida snorar. Hoppas inte det blir mer än så. Idag ska jag försöka göra lite nytta här hemma, sen får vi se om det blir nå busarna ikväll, beror på hur dom mår. Nästa måndag är det avslutning på busarna, det skulle visst va uppvisning då, hur gulligt blir inte det då? Längtar.

Söndag!

Igår gick jag delad tur och under min lediga stund åkte jag till lägenheten och började städa, och tänk..det är snart klart och det känns underbart. Det som inte var lika roligt är ju att dom stängt av vägen/vägarna som går ner till husen så jag fick inte med mig några grejer. (det är inte riktigt tomt ännu) Jag vet inte hur det är tänkt att man ska kunna flytta in eller ut nu. Och säg att ambulansen behöver köra ner...Det kanske finns någon väg som är öppen men jag iddes inte köra och kolla, dom två jag såg var då avstängda.

Idag fick jag sovmorron och började inte på jobbet förrän halv nio, men dagen har kännts lång ändå. Stig for till Piteå på jobb och lämnade vid tvåtiden småbarna hos Anders och Catharina. Och vilken tur jag/vi hade, dom bjöd på middag och inte vilken middag som helst utan Enchiladas. (stavning?) Hur gott som helst. Dom är världens snällaste. Tack för idag.



Starkt men gott..



Jag åt tre stycken och rullade sedan hem till Siksjön.

Robin, Frida och Hannah fick kycklinggryta med ris och det tyckte dom var supergott, Robin åt tre portioner och Frida två. Högsta betyg med andra ord.

Kolla in, helt otroligt!

Fick en länk från min lillebror, skrattretande..

http://www.youtube.com/watch?v=4wT7zM8XgXQ

Begravning!

Då har vi varit på begravningen, som jag gruvat för denna dag. Begravningen var uppe i Umnäs. Så vi har åkt en del bil idag. Allt gick bra men sorgligt var det. Sov i ro lilla morfar..

Torsdag!

Idag har Tobias hemstudiedag så han är hemma idag. Emma och hennes klass ska på Hemberget och hälsa på. Skulle tro att dom får träffa sin nya lärare och så. Jag tror Emma tycker det är lite pirrigt att börja där, men spännande.

Tobias måste gå på 5 gudstjänster innan konfirmationen, det blev bestämt igår att han skulle göra den, han har velat fram och tillbaka, så nu blir det nästan bråttom så han hinner. Dom ska ju åka till Polen en vecka, skulle jag också vilja göra.

Nu är det ett himla liv på barna, Tobias har en förmåga att få småbarna lite speedade. Måste gå...


Ikväll!

Ikväll har jag städat bilen, riktigt ordentligt, Emma fick i uppdrag att sova ner barna medans och det gick hur bra som helst, hon är så duktig. Inte nog med det, vi hade ju utvecklingssamtal idag och det går jättebra för Emma. Jag är så stolt över min gumma.

Nu måste jag gå ner och fika medan jag orkar, är skittrött nu. Godnatt...


Tobias!



Så här skitig blir man av att köra cross, det här var för några veckor sedan då det var geggigt. Han var inte hemma igår kväll, han sov hos sin pappa och skulle gratta sin bonusbror som fyllde år. Miss him.

Äntligen!

Nu är jag ledig i tre dagar. Jag lär ju ha det jag gör men jag behöver inte stiga upp före tuppen i alla fall. Ska på utvecklingssamtal för Emma imorrn, och så ska jag försöka städa ur bilen, den är förskräckligt skitig, full med grus och choklad och en utspilld drickyoghurt mm.

Fredag känns lite gruvsam, då är det begravning.

Sköna söndag!

Det brukar vara skönt på söndagarna när man jobbat helg, för då är man oftast ledig på måndagen. Men inte för mig den här gången, jag jobbar måndag och tisdag innan jag blir ledig. Då är jag ledig i 3 dagar och sen går jag helg igen, men till helgen jobbar jag bara lördag och söndag, inte 5 dar på raken som nu.

Emma hade en kompis här i natt som hade hyrt med sig Twighlight (stavning) den var riktigt bra måste jag säga, ser fram emot fortsättningen. Annars brukar jag inte gilla filmer med vampyrer, men den här gick bra.

Nu känner jag hur trött jag är, så nu är det bäst att jag går och lägger mig så jag orkar upp imorrn. 

Sovrum!



Öppna spisen i sovrummet, ska strax genomgå en förvandling. Bara vi flyttat färdigt.

Stigs datahörna!



Det här bordet har han snickrat ihop själv och jag har målat det. Det är ett ställe som vi inte haft något på så det var ju lite finurligt att han kom på det. Blev riktigt mysigt där. Ska måla spaljen (?) så småningom. Blir troligen vitt. Har ju som kommit in i ett svart/vit il.

Fridas rum!







Det är stökigt även här.

Robins rum!



Han har ju inte så stort rum så det känns stökigt även om man plockat ihop.





Men han trivs super i sitt rum. Och det är rätt mysigt med snetak.

Fredag!

Ikväll ska jag jobba, känns som att man bara väntar och väntar på att man ska börja. Men jag slutar halv 9 så det är ju kortkväll. Stig är på ett möte och sen skulle han åka och hämta grejer i lägenheten. Så då får jag ännu mer att packa upp. Men det är ju mest småtjafs kvar, så jag ska rensa och det blir nog loppis i sommar. Emma pratade om att hon ville ha det, svårigheterna är ju att få hit nå folk. Får sätta upp en skylt nere vid vägen och har vi tur så kanske det passerar 10 pers i sommar ; )

Min absoluta favorit just nu!



http://www.youtube.com/watch?v=IoIpxkWzcLM

Länge sedan!

Nu var det ett tag sen jag skrev nåt här, har ju varit utan internet i veckan. Man blir ju avstängd från omvärlden utan internet. Men nu har Stig fixat så vi har internet här, nån apparat som funkar på alla datorer, Icenet hette det. Verkar då funka hur bra som helst. Ni må tro att Tobbe blev glad åt det, nu kan han äntligen spela igen.

Idag var Robin och hälsade på sin nya förskola som han börjar i till hösten, han tyckte det var jättemysigt där och han sa att det fanns hammare och spik, och fröknarna var snälla.

Barna var ute en hel del idag, själv var jag ute i kanske en timme och höll på att blåsa bort, huvva. Finns inget värre än blåsväder. Har packat upp en hel del i veckan, enda fördelen med att va utan internet är ju att man får nåt gjort. Det håller på att kännas ganska bra nu. Igår kväll var jag duktig och skruvade ihop Emmas säng, tog en stund men jag lyckades, så nu är det ordning och reda på hennes rum också. Röjde lite i Tobbes rum idag, men han har inte så mycket grejer så det gick ganska fort.

Nu är det mest en del som ska bäras ut, som tvättmaskin och möbler som vi inte ska använda.

Förresten!

Här kommer en bild på dom nya gardinerna i tv rummet.





Det blev förresten två...

Söndagkväll!

Har haft fullt upp, som alla dar nu på slutet. Hämtat ett lass grejer från Hällstigen, storhandlat, varit på styrelsemöte, skönt att det är kväll, fast egentligen skulle klockan fått vara typ 14 eller nåt så jag har hunnit med att packa upp lite mer. Nu står det säckar i massor och väntar på mig. Men det är ju tur att dom väntar och inte springer i från mig ; - )

Nu ska jag kolla runt lite och sen blir det nog ingen uppdatering förrän på torsdag, stig tar med sig fjongen. Ha det bra...

Smått less!

Nu börjar jag va less på flyttandet, inte så konstigt kanske då det ju inte är så länge sedan vi flyttade. Men slutet närmar sig, ska ta ett ryck nu medans vi har en kåpsläpvagn. Helt sjukt vad grejer man har. Huvudsaken vi får hit grejerna så kan man ju stöka på sen. Jag jobbar tisdag sen är jag ledig till på fredag så jag har ju tid på mig.

Jag satte upp nya gardiner i tvrummet igår kväll, blev riktigt snyggt, ska visa bild sen. Nu ska jag krypa ur pyjamasen och börja göra nån nytta...

Underbar dag!

Idag har det verkligen varit en härlig dag. Vi har varit ute i stort sett hela dagen, vi var en sväng på plassen och köpte mjukglass, annars har vi varit på cykeltur, eldat lite rat, Stig har fixat så nu har vi en brevlåda, bytt vinterdäck mm.

Tog lite kort på rat gården,



Det står trasiga diskmaskiner och gammbilar lite varstans...



Stigs traktor..





Våran grillplats, har eldat en massa rat där idag, blev våran majbrasa i år.



Här lekte barna mest hela dan,



Emma och hennes kompis fick för sig att dom skulle cykla till villis och köpa mjukglass, en nätt liten resa på 5,2 mil. ;)
Dom cyklade tappert iväg, och jag for med bilen till villis strax efter, när vi åkte hemåt så hade dom hunnit till dalasjö, jag frågade om jag skulle skjutsa dom så dom fick köpa sig en glass, och det ville dom ; - ) Sen släppte jag av dom i dalasjö igen på hemvägen och dom cyklade därifrån. Det blev en rejäl cykeltur ändå, dom var rätt nöjda då dom kom hem. Tokfior..

Fredag!

Strålande sol idag.

RSS 2.0