Jag begriper inte!

Det är något konstigt med min bil. För några veckor sedan stod ett gäng renar vid sidan av vägen tidigt en morgon. Dom börjar springa upp på vägen så jag stannar och står helt stilla. Renarna får en knäpp och springer precis rakt mot bilen och jag håller för ögonen och bara väntar på smällen, men som ett under missar dom.

Igårkväll när jag skulle köra hem från jobbet så ser jag på långt håll en hare som springer järnet rakt mot mig, alla vet ju att harar blir stenblinda av lyset så jag bländar av och bromsar. Jag står i stort sett helt stilla och haren kutar rakt in i bilen. PANG. Shit tänkte jag, vad gör jag om den ligger skadad på vägen, kör över den igen?? Jag backar sakta och väntar på det värsta, men den hade nog bara fått en smäll och sedan sprungit till skogs. För borta var den. Jag hoppas den mår bra idag och inte har världens migrän eller nåt idag...

Idag är det fullt upp, ska julpynta järnet. Ska leta åt nån julskiva också. Myspys av högsta grad.

Myspys!

Nu har jag tjuvstartat och börjat slå in lite julklappar. Snacka om stämningshöjande.


Inget Lycksele!

Imorrn blir det inget Lycksele, ska ringa imorrn bitti och ställa in det. Det är sånt fruktansvärt före ute så det är inte sant. Jag vill inte riskera livet.

Jag och Frida for ju på plassn idag och det var som att köra i snor, en slank han hit och en slank han dit. Vi kom så småningom ikapp plogbilen, och jag tänkte att är det sånt här före EFTER han plogat så tänker jag då inte köra om, för hur är det då FÖRE.

När vi kommer till flygrakan så släpper plogbilen förbi oss och jag kan inte säga att det var nån större skillnad på före och efter plogning. Dom skulle haft en gummiskrapa, typ fönsterskrapa så dom vågar sätta ner bladet i nån ordning. Som det är nu är det inget kul...


Tisdag!

Idag har jag ett möte med jobbet. Jag far nog dit fast jag är lite snorig. Jag har i alla fall ingen feber, ännu. Jag som skulle va så duktig här hemma nu då jag är ledig i 6 dagar, men inte orkar jag det. Jag gjorde ett litet ryck igår och letade fram lite julgardiner. Jag måste ju sätta upp dom innan helgen eftersom jag jobbar då.

Frida ska få vara hos sin bästaste kompis Amanda medan jag är på mötet. Hon blev superglad då jag berättade det så nu knallar hon runt här på små rosa moln. Hi hi.

Imorrn blir det lycksele med Tobbe. Emma får ta ledigt och följa med, hon var ju så sugen att fara dit i lördags men det blev ju inget då. Frida följer också, det är bara Robin som är på skolan och är skötsam ;-)

Måndag!

Och det är fortfarande lika synd om mig. Jag hatar att vara sjuk, men vad kan man göra åt det? Det är bara att knapra c-vitamin och se glad ut. :-)

Nu har jag skickat barna till skolan. Ser att det har snöat massor inatt, ganska skrattretande egentligen, det slår aldrig fel, det snöar alltid natten till måndag, eller på måndag. Bara för att gubben far då och jag inte kan med traktorn.

Feber!

Jag har feber idag, såå himla typiskt. Alla andra for på dop och kalas medan jag är hemma och tycker synd om mig själv....

Lördag!

Vad skönt det är med en ledig helg då man är ledig hela familjen. Idag sov vi länge, var en sväng på villis, köpte doppresent, och kalaspresent mm. Sen när vi kom hem så gjorde vi en pepparkaksdeg, bakade lussekatter, åt tacos, och har bara myst. Här kommer lite bildbevis...



Pepparkaksdeg på gång..



Lussekatter med lite speciella former...



Emma "in action"


Då var det gjort!

Nu har hela familjen vaccinerat sig, alla utom jag och Robin. Egentligen skulle Robin ta sin andra dos ikväll men storbarna skrämde nog upp han så när det var hans tur så stenvägrade han och skrek som en stucken gris. Så vi sket i det. Kändes så himla fel att tvinga han och kanske göra han spruträdd för resten av sitt liv. Och jag tog ju min för några veckor sedan..

Här hemma hos oss STINKER det avlopp. Det är tusan det värsta som finns. Det brukar bli så ibland på hösten när det är "blia" ute. Varför vet jag inte men det är fruktansvärt och jag hoppas det försvinner snart. Ändå har Stig gjort nåt där i avloppet och det har varit luktfritt länge, men nu jädrar. Jag känner mig alldelens grön i ansiktet.

:-(

Vi är förresten bjudna på dop på söndag, längtar....

Mys...

Emma var ju som sagt hemma idag och låg i sängen nästan hela förmiddan, hittade flickorna så här, snacka om att göra det bekvämt.. Såg så mysigt ut..



.

Snacka om att jag kan va lat, jag gör i stort sett inget idag. Har just kommit ur pyjamasen. Igår var Robin hemma från skolan, han har varit lite kraxig och hostig, men ingen feber eller så jag tänkte han kunde få en vilodag. Idag är det Emmas tur att va hemma, hon har haft ont i halsen några dagar och är lite småsnorig, men ingen feber. Imorrn efter skolan/jobb tänkte vi åka och vaccinera alla som inte gjort det. Och Robin ska få sin andra och sista vaccinering. Jag hoppas verkligen det finns kvar så att vi får det bortgjort.

Imorrn jobbar jag 7-16, och på fredag 7-22. Sen är jag ledig i 6 dagar, att jag har ett bra schema? Jag och Emma är lite sugna på att åka till Lycksele för lite julshopping, vi får se hur vi gör.

Måndag!

En ny dag, ny vecka. Har ju jobbat i helgen så jag har inte orkat starta datorn så jag har en hel del att läsa ikapp.

Jag ska jobba ikväll också men sen är jag ledig i två dar. Vilket J...a skitväder det är, vill inte ha regn vill ha snö. Just nu är det så svinhalkigt så det tar ju hundra år att köra till villis. Jag blir nog sen till jobbet idag, eftersom jag ska vänta in skolbussen och den brukar komma vid kvart i 5. Sen tar det ju lite extra tid i och med halkan. Men dom är förvarnade om det på jobbet, så det är nog lugnt.

Igår då jag kom hem fick jag en rejäl överraskning, gubben hade storstädat nedervåningen så det var så fint. Sånt blir jag lycklig av. Sen hade han gjort storkok med kyckling och ris så jag behöver inte ens laga middag idag, vi behöver bara värma maten. Underbart. Jag älskar dig Stig....Du får mig att må bra. ;-)

Fredag den trettonde!

Jag har äntligen köpt nåt för presentkortet jag fick av hemtjänsten. Jag har varit in flera gånger på blommonas men inte hittat nåt jag riktigt vill ha.



Så nu sitter texten "Carpe Diem" i tv rummet. Blev ganska snyggt :-)

....

När jag fått i mig några liter kaffe så kändes det mycket bättre, dock har jag inte orkat göra så mycket idag. Jo vikit kläder, och det är ju i och för sig ett ganska stort projekt då man väntar med att vika kläder i flera dar. Det hinner ju bli några ton.

Imorrn jobbar jag till kl 16, kortdag med andra ord. Sen väntar jobb hela helgen och då är det ju långdagar. Jag måste säga att jag trivs himla bra på mitt nya jobb. Brukaren är så himla go, och dom som jobbar där också. Jag har redan jobbat där typ en och en halv månad, jag har sagt det förr och jag säger det igen, tiden går sjukt fort alltså...

Sååå trött!

Var så trött imorse så jag visste knappt var jag skulle ta vägen, fattar inte vad det är med mig. Och när jag är så där trött så blir jag på ett uselt humör.

Hoppas jag piggnar på mig snart.


Onsdag!

Är ledig idag och det känns så skönt. Har som vanligt massor att göra men ingen lust och ork. Det är bara tråkigt göra. Tror att jag hellre bakar med lillpiga ;-)

Städade ur ett skåp i köket igår och hittade kameran, som varit försvunnen ett tag. Vilket fynd va? Ska bli spännande att se vad det är för bilder på den, fanns ingen ström men nu har jag snart laddat upp batterierna.



Den här ljuslyktan har Robin gjort på föris. Den lyser jättemysigt.


Söndag!

Vi har haft en lugn och skön helg i helgen. I fredags bakade vi lite tårtor till Stigs brors födelsedagskalas. Det var en överraskningsfest så han visste inget. Så i lördags åkte vi till Hoting och grattade han.

Imorse tog det emot att stiga upp, men jag tänkte det är ju farsdag så lite kaffe måste jag ju bju på, fast han fick tårta, lite kakor och några presenter också.



Så här mysigt var det..

Sedan har vi haft en "spelfri dag" idag. Annars vill dom gärna bänka sig framför nåt dataspel eller playstationspel, och det är så tråkigt. Sen kom Thomas och alla barnen och var här i några timmar, vi var ute och körde lite skoter och hade snöbollskrig. Och vi grillade korv.
Jag var lite orolig att mitt tangentbord inte skulle funka då den yngste lille busen hade fått tag på en vattenflaska och blötte ner hela tangentbordet. Men det funkar lika bra som vanligt. Dom är för söta dom små. :-)

Nu ska jag göra iordning inför morgondagens jobb, och sen hoppa i duschen och lägga mig för att försöka sova. Kanske det blir svårt då jag sov en timme på eftermiddan, vet inte vad det blivit med mig då jag är såå himla trött jämt. Kanske man skulle börja äta lite vitaminer eller nåt.

Kväll!

Har varit ganska effektiv idag, så alla eventuella biverkningar verkar vara på väg bort.

Vi bakade en saffranskaka, så det luktade ljuvlig jul här idag. Och sedan var Frida sugen på att baka chokladbollar så då gjorde vi det också, och förutom det så dammsugade jag och tvättade kläder. Så lite nytta har blivit gjord idag. Dessutom kom Stig hem idag så idag har det varit en bra dag...

Torsdag!

Jag trodde jag skulle ha svårt att somna igår kväll då jag slappat så mycket på dan, men jag somnade vi 22. Har sovit som en gris. Idag känns det då mycket bättre så jag undrar om inte jag och lillpiga ska försöka baka nåt. Spännande.


Oj!

Var nog tröttare än jag trodde, har i stort sett sovit i 4 timmar. Emma kom och sa: jag gör makaroner och korv. Ängeln min. Vad skulle jag göra utan dom.

Nä nu ska jag sluta gnälla och natta Robin och Frida.

Onsdag!

Igår kväll var jag och tog svin sprutan, kändes inget. Skjutsade hem småbarna och då när vi kom hem hade Tobbe och Emma dukat och gjort så fint till dom små, gjort iordning pannkaka och så.

Jag åkte tillbaka på jobbet och kände fortfarande inget i armen, men innan jag åkte hem hade jag lite ont. Inatt sov jag dåligt och hade ganska rejält ont i armen. Vaknade imorse och kände mig allmänt sjuk och ont i kroppen. Jag som hört massor som inte känt eller fått några biverkningar trodde ju såklart att jag också skulle slippa. Men icket. Nu känns det lite bättre dock, så det verkade ju vara snabbt övergående.

Var med både Robin och Frida till tandläkarn idag, ingen av dom hade några hål, skönt. Däremot hade Frida redan fått en sexårstand. Hon är så himla tidig med sina tänder. När hon var ett år hade hon redan fått 16 stycken. Och dom allra första fick hon då hon var 4 månader, och då bets hon den lilla rackaren.

Sen handlade vi lite och åkte hem igen. Måste bara få visa en bild på min äldsta, han är lite småtokig han. Han tog min "brödkorg" och gick omkring med den på huvet. Såg för hemskt kul ut.



Med på bilden är också lillebror Robin. Vilka sötisar va?

Nu ska jag gå ner och slappa, det har man förtjänat då man jobbat heldagar med stress hit och dit. Städningen väntar ju ändå på mig, ingen tar den ju ifrån mig..

Tjing..

Måndag!

Nu är det november, det är helt sjukt egentligen. Snart får man börja julpynta och julbaka. Jag har beställt en halv gris så vi får mycket kött i vinter. Och en julskinka och lite revben, mumma.

I torsdags fick jag ett il och bakade bullar, har jag tur så lyckas jag gömma undan nån påse så har jag julbullar där. Fast risken är ju stor att nån hittar dom och äter upp dom ;-)

Har jobbat idag och det har gått bra, jag har verkligen ett lugnt och skönt jobb. Imorrn börjar jag 7 och slutar kl 22. På min sena rast ska jag först ta sprutan kl 17, sen ska jag skynda mig att hämta småbarna och skjutsa hem dom till storbarna, och sen tillbaka på jobbet. Rasten är i och för sig en och en halv timme men det kan nog bli knappt ändå. Tur att jag stekte massor med pannkaka som barna bara får värma upp till middag.

Det låter som det blåser massor ute nu, hoppas vi inte blir utan ström.

Tjipp..

RSS 2.0