Långledig!

Nu är jag ledig i nio veckor ;-) Känns lite overkligt. Och värmen har kommit också, det var så varmt i natt så jag trodde jag skulle flyta bort. Ska ta och leta åt alla myggfönster så man får in lite luft. Tyvärr kan man inte va utan myggnät för då blir man uppäten av den jädra myggen.

Saknade efter Emma börjar kännas urjobbig. Längtar till jag får höra hur hon haft det. Hon kommer hem på fredag kväll.

Måste ut sen och plocka sten ur gräsmattan som Stig råkat spilla då han fraktade gruset dit bak. Annars finns risk man skjuter nån när man klipper gräset.

Polen!

Min älskade dotter Emma är på väg till Polen, känns så konstigt att hon blivit så stor och ska till utlandet helt själv, eller hon åker ju inte helt själv, men utan nån av oss. Kommer att sakna henne jättemycket..



Här kör hon Robins fyrhjuling...

Rabatten är klar :-)

Äntligen är jag klar med rabatten, att rensa ogräs är något av det värsta jag vet. I år var jag duktig och bytte all jord, tog bort allt ogräs som växt in i växterna och möblerat om lite. Sen återstår ju att se om dom överlever min hantering. Men det ska jag väl tro...Så här blev det..



 Syns inte så väl, och fråga för allt i världen vad blommorna heter, för jag har ingen aning ;-)
Det var så mycket ogräs Runt rabatten också så plattorna som är där såg man inte. Synd att jag inte tog en före bild så ni fått se hur himla duktig jag varit. ;-)

Mamma och pappa var förbi igår och grattade Robin som fyller år IDAG. Och då tog hon itu med mina jordgubbsplantor, (jag hjälpte till) så nu är det superfint där också.
Det börjar hända saker bakom huset också, Stig har börjat fylla grus så snart kan vi gjuta...

Måndag!

Idag fick jag skjutsa Stig på sjukan för lite limning och tejpning av ögonbry. Han slog sig på en domkraft när han lyfte huset. (ingen vanlig domkraft) Han fick ett stort jack på ögonbrynet och kommer förmodligen bli alldelens blå på käken.

Titta vad jag upptäckte igår...



Det är en liten liten gurka på kanske tre cm. Hi hi..

Har börjat!

Jag trotsade regnet igårkväll och började med rabatten, vilket visade sig vara ett större projekt än jag trodde. Suck och stön. Men superbra blir det nog då det är klart.

Jag hamnade framför tv:n idag och tittade på bröllopet, fast jag inte hade tänkt det. Himla vackra var dom. Sen har jag klippt lite gräs och körde förmodligen sönder remmen, började ryka och lukta skunk. Tur nog hade jag hunnit klippa nästan allt så det är ingen panik att köpa ny rem ..

Fredag!

Urtist väder idag, jag hade planerat att göra om min rabatt en gång för alla. Får se om jag gör ett ryck ikväll trots regnet...

Frida är bjuden på kalas idag, ska bli skoj.. Sedan blir det lite handling och så ska jag ta hem Emma som varit hos sin pappa i veckan.. Stortjejen fyllde 14 år igår, makalöst. Tobbe kommer också hem idag, fast han tar ju moppen såklart ;-)



Så här såg Robin ut i onsdags då jag hämtade han från fritids. Och igår hade han blivit målad som en indian, men det såg inte jag eftersom jag jobbade..;-)

Nästan klart!

Har kämpat på med gången och har nu upptäckt att jag faktiskt har muskler i rumpan, aj så ont det gör...

Är nästan klar, kan inte göra mer förrän vi börjar med den andra gången...



Så här såg det ut före...



Så här ser det ut efter...


Jobbar!

Ja inte på jobbet då, utan här på gården...



Här har jag velat fram och tillbaka hur jag ska göra, det är för smalt för att gräsklipparn ska rymmas och jag och rabatter är ingen direkt hit så jag ska ta bort gräset, lägga duk och fylla med grus...(har börjat men är nu inne på lite paus)



Den här grushögen ska kärras....



Hit..Kan ta ett tag...







Tittar man noga så ser man att det är en sten, (den är superskitig) Och det är ingen pytteliten sten utan en enorm. Det är förmodligen toppen av berget ( :-) ) Den kommer nog mest troligt att va lite ivägen för garageporten men vi får väl se om den får stå kvar...

Måndag!

Har haft fullt upp i helgen, först var det ju skolavslutning och efter den så åkte vi upp till Luspen och grattade pappa som fyllde 60 år. Åt en massa god mat och tårta och kakor och bara njöt. Vi var utomhus hela tiden förutom då vi sov, och vi hade tur med vädret. Barna lekte och hade superkul. Ett helt underbart dygn hade vi. ( Jag tror pappa hade det ganska bra med fastän han annonserat i vilhelminaaktuellt att han inte ville bli uppvaktad.)

Här kommer lite bilder...



Så här mysigt bor dom..Den lilla stugan till höger bor vi i, där får inga djur vara så det funkar jättebra i och med allergier..



Tobbe körde ju moppe upp så vi tvärstannade och pratade lite med han...



I dessa hängmattor kan man ligga hela dan...Och dom var upptagna hela tiden...;-)

Torsdag!

Egentligen har jag massor att göra, men för tillfället är jag utan vatten så jag får sjå mig.. Jag ska bland annat göra två potatisgratänger, tzatziki och kryddsmör. Storkalas imorrn ;-)

Igår kväll efter jobbet var vi ganska effektiva, satt potatis och bakade bullar.

Just i detta nu så har vi en stor grävmaskin bakom huset som gräver och gör så fint, äntligen börjar det : utbyggnaden...

Onsdag 2 juni!

Nu är det redan juni, makalöst. Min duktiga Tobias klarade moppekortet häromdagen, Nu är det slut på friden. Nu får man vara orolig i massor.

Robin är hemma från skolan idag, han är lite snorig och slö. Men "peppar peppar" ingen hosta. Det måste va första gången..



Robin har tappat två tänder till, nu visslar han så där gulligt när han ska säga s. Gullunge..



Mina söta frukostätare..



Mina gurkplantor..



Mina tomater, ska fylla på jord så dom får mera kraft..



Här åker Robin linbana nere på saiwa..

Det verkar vara fint väder idag också, jag ska gå ut och se om jag får igång gräsklipparen, det börjar vara dags för en omgång på gräsmattan. Sen blir det väl det vanliga, tvätta städa diska.....Suck.


RSS 2.0