Sjukstuga!

Här är vi sjuka. Robin och Frida har hostat och haft feber i några dagar och idag vaknade Robin jättetidigt och har superont i sitt öra. Han gråter hjärtskärande när det sticker till i örat. Hoppas det släpper snart. Jag har ont i lungorna och hostar också en del. Så synd att vi är krassliga då det är underbart väder ute. Fast jag tycker det är föör varmt. Är ingen solmänniska egentligen. Jo om det är när man är ute med skotern för då svalkar ju snön. Jag mår riktigt dåligt då solen är så här varm. Tur då att man kan gå in. ;-)




Långfredag!

Nu är det påsk igen. Vi var ut och satte fjädrar i nå björkris men det känns konstigt att göra det när det typ är barmark. Men nu är det gjort i alla fall..



Observera att det inte är en snöfläck i backen.



Och här står dom duktiga pyntarna..



Tidigare i veckan tog vi fram cyklarna och inga barn kunde varit lyckligare..



Barnarbete...



Idag hittade vi Emmas gamla hängmatta. Hur skönt som helst är det att ligga där..



Här står en söt liten tjej som gör sitt yttersta för att inte skratta. Hon lyckas bra tycker jag. Frida har så himla roliga kommentarer. Förra veckan då vi var på cykeltur så var vi och cyklade på storvägen och när vi kom in på våran grusväg så vinglade det till och hon kom ut i kanten..Jag sa:
- oj här var det löst. Frida:
- ja, pappa har glömt att sätta fast det.

Idag så satt vi ute vid grillringen och åt uppstekt palt då det plötsligt kommer en stor fet råtta och springer mot oss. Var en liten brädhög alldelens bredvid oss och dit for den. Så vi pratade en del om råttor och råttpest och sånt. Sedan hör jag Robin säga till Frida:
- pappa tror att han haft sorkpest en gång. Och Fridas klockrena kommentar:
- va? klarade han sig? Robin:
- ja annars skulle han ju inte stå här.

Dom är så roliga så det är inte klokt. Go ungarna mina.

Nu håller vi tummarna att påskharen tänker komma med lite gott påskgodis imorrn. Glad påsk på er...




Träna!

Gud sä skönt det är efter man tränat. Man får som energi av det. Jag är så glad att jag har min "lilla" apparat. Igår och idag har jag röjt och städat hela huset. Så nu är det riktigt fräscht här. Man skulle fått ett ryck och tagit fönstrena också.

Imorrn ska jag jobba, sedan ledig fredag och sen jobbar jag lördag, söndag och måndag på hemtjänsten. Jobbigt att gå två helger på raken men det går. :-)





Oj vad Fridas lugg vuxit, börjar va dags för klippning igen..



SötRobin...

Jä..a skit!

Vi kommer tyvärr att bli varslade. Känns inte bra alls. Men man får försöka tänka positivt. Det ordnar sig nog. Jobba får man säkert göra, men det är så skönt med en egen tjänst. Man kan leva och planera på ett annat sätt. Attans.....



Tisdag!

Förra veckan var en hektisk vecka. Jobbade 6 dagar av 7. Söndagkväll då jag kom hem från jobbet så skulle vi göra bort sista veden och det gick bra. Först när vi började så var jag sur och gnatig. Efter jag fått gnälla lite så gick det som en dans. Plus att jag fick stå vid maskinen och det var mindre arbetssamt än att släpa fram stora stockar. Tobbe och Emma var jätteduktiga som hjälpte till.













Tobbe den stackarn fick nog nåt i ögat för morgonen efter såg han ut så här, men innan kvällen var det borta igen.

Idag har jag tagit fram lite påskpynt. Jag brukar inte pynta nåt särskilt på påsk men det lilla jag har får komma fram.




Skönt!

Ikväll har jag varit duktig..



Före..



Efter...

Fredag!

Himla skönt med en ledig dag :-) Har inte gjort mycket alls idag. Stig har varit och lånat en sån där kap/klyv, vet inte vad dom heter men den både kapar och klyver samtidigt. Så jag ska väl ut och testa den snart. 

Idag fick jag äntligen tummen ur och har bokat hotell i Norrköping. Tre nätter på hotell och två dagars inträde på Kolmården. Som jag har velat åka dit. Och nu äntligen ska det bli av. Längtar som en tok nu.

Stig har också varit och handlat idag och kom hem med den här:





Ser hur mumsigt ut som helst. Nu är det ju inte så att han köpt den till mig för att jag är världens bästa fru i hela världen, utan för att han fick den som ett tröstpris i en tipstävling. Men jag tänker då mumsa av den vare sig jag får eller inte.

Robin och Frida ser på filmen som kom i brevlådan idag.



Så himla passande att det handlar om delfiner, vi som ska åka och titta på dom snart...Den verkar då va spännande för dom sitter som små ljus och tittar.





Frida har haft ont i sitt knä några dagar så nu fick hon bandage så det ska kännas bättre.



Och när jag ändå håller på!

Så kan jag klaga lite till, imorse glömde jag mina inneskor så jag har gått i klackiga skor hela dan. Gissa om jag har ont i fötter och ben?

Usch!

Nu kommer en jobbig period känner jag, har varit ganska jobbigt sista veckorna. Det är något inplanerat varje dag känns det som. Hinner inte tänka och jag blir då vimsigare än vanligt, och det säger inte lite. Idag hade det tydligen blivit ett missförstånd så jag var dubbelbokad idag. Men som tur var så ordnade det sig. Jag tycker verkligen det är jobbigt nu, scheman hit och dit och massor att hålla ordning på. Dessutom är det dags för utvecklingssamtal igen. Var på Tobbes i fredags och nästa vecka är det Emmas tur. Sedan är det bara Robin och Frida kvar. SUCK......

Blev bra ändå!

Dagen blev inte så tokig ändå. Thomas och alla barnen kom och hälsa på och vi var ute ett tag och myste. Vi har fått hem ett vedlass idag så det ska vi (fniss) ta tag i nästa helg. Och vilken himla osis att jag jobbar då ;-) Närå skämt åsido så kan det va riktigt rofyllt att stå på vedbacken. Men jag hinner nog stå där.

Och jag har bytt i sängarna idag, och tagit bort duntäckena. Känns som att jag kommer sova gott inatt. Och dessutom så har jag rensat i Robins garderob idag, blev en hel sopsäck som han vuxit ur. Gissa om han börjar va klädlös? Helt otroligt vad han växer. Tycker att det inte var länge sedan jag handlade kläder till han i Sundsvall.

Snön börjar verkligen på att försvinna nu. Blött och eländigt är det på gården nu, Stig har skrapat och skrapat eftersom, nu är det snart barbacke skulle jag tro. Snö till påsk kan vi nog glömma i år. Men man kan ju ha det bra ändå. Nu ska jag ge småbarna kvällsfika och skicka isäng dom, imorrn ska vi upp tidigt.

Ett stort minus att det blir varmare är alla svinäckliga spindlar som kommer fram. Bläääää.




Söndag!

Idag står inga roliga saker på schemat, måste röja och rensa på övervåningen. Har massor med vhs filmer men ingen fungerande vhs spelare. Så jag ska packa dom och ställa undan dom. Dom tar ju massor med plats helt i onödan.

Robin håller på att ha vuxit ur alla sina kläder så där måste det också rensas. Och för att inte tala om Min garderob. Har vuxit ur allt jag med. :-)

Igår tog vi en liten (?) tripp till Luleå. Var en bil vi skulle titta på, den var fin på utsidan men på insidan var den rejält sliten. Samt att det var mycket som var trasigt. Så nej det blev ingen bil. På vägen dit var det otroligt halkigt och hemskt. Hemvägen gick hur bra som helst tack och lov.



På väg till Luleå, och det regnade...



Emmas frisyr :-)



Fridas dagis hade skidåkardag i torsdags, här kämpar hon på. En superfin medalj fick hon också som hon var mäkta stolt över.

Är ju fortfarande lite "osäkert" med jobbet, men fick nu en månad på Hemtjänsten så jag vet i alla fall vad jag gör i några veckor framöver. Skönt.

I fredags lunchade jag med bästaste Cecilia Risfjell, superkul då det var hur länge sedan som helst vi träffades. Ett plus är också att hennes Alex och min Frida lekte superbra. Måste göras om.

Nä, nu måste jag sätta igång innan latmasken tar mig.



RSS 2.0