Ja hinn int!

Det har varit fullt upp några dagar här. Jobb, planeringsdagar och åter jobb. Hinner inget känns det som.

Idag startar stegtävling på/med jobbet. Spännande om man kommer upp i tiotusen steg varje dag. Fast idag känns det då inte så, men man vet aldrig. Har varit så trött här på morgonen. Låg i soffan fram till lunch. Det var ju i och för sig skitskönt men man får ju inget gjort och inte blir det ett enda steg...

I torsdags for jag på sportringen för att se om jag hittade ett par bra springskor, jag får så himla ont i fötterna och framsidan av vaderna (?) när jag går på löpbanan, nu har jag bara provat dom en gång men det kändes då himla bra, inte alls lika ont fick jag. Men då var ju skorna dyra, kostade 1500 kr. Men det kan det ju vara värt om man slipper få ont. Nackdelen är ju att vi får äta havregrynsgröt resten av månaden, nästan i alla fall...

Tisdag!

Har varit ner på plassen en snabbsväng på morgonen, hade pk. Sedan åkte jag och hämtade Frida och vi åkte och handlade. Sedan har jag röjt en del här hemma, till och med försökt para ihop alla sockar som av någon underlig anledning försvunnit. Fick ihop en del par men fortfarande massor av ensockar kvar. Jag begrip int hur det går till, är det verkligen så att torktumlaren äter upp dom?

Jag funderar på att slänga högen av ensamsockar, jag retar ju bara upp mig på dom. Men Stig skulle mest troligt protestera, - dom dyker nog upp igen, eller det KAN va bra att ha. Hi hi.

Imorrn jobbar jag en kortdag och mamma ska åka med oss hem och sova över, sedan skjutsar jag ner henne på torsdag då hon ska börja jobba. Hennes startmotor på bilen har gått sönder så den är på lagning.

I förskott!

Tobias fyller 16 år nu på onsdag, men han ska vara hos sin pappa hela veckan i stort sett för att ta skoterkortet. Så vi passade på att gratta han idag efter skolan.



En liten tårta blev det, och så några presenter. Sockar och kalsonger. Alltid bra att ha och sedan gick jag och Anders ihop och betalade skoterkortsavgiften.

Måndag!

Japp en ledig måndag dessutom. Så himla skönt och vet ni vad jag har fått energi. Jag ligger inte bara som en död sill på soffan då jag är ledig. Jag plockar och grejar, tvättar och tränar. HUR skönt som helst. Kanske är det ljuset som gör det. Eller kanske att jag börjat träna? Hur som så tänker jag njuta av min nyvunna energi och få så mycket som möjligt gjort.

Frida har fått en ny säng som hon bara ÄLSKAR. Och jag förstår henne, den är hur mysig som helst. Så här ser den ut..





Och här har vi också bildbeviset på hennes kreativitet:-)



Låtsas inte om att ni ser att det är julgardiner som hänger där, dom ska bort vilken dag som helst nu :-)

Äsch!

Glömde ta kort på Fridas vägg, men det kommer så småningom. Börjar jobba kl 18 ikväll och ska jobba hela helgen. I helgen ska Tobbe och Emma vara hos sin pappa. Emma ska på Ku ikväll och Tobbe ska börja träna karate på söndag. Kan kanske va bra att lära sig lite självförsvar. Han kanske kan lära mig sedan.

Går och går men kommer aldrig till dörren!

Japp det är jag det. Har en sån här:



Och idag har jag gått så här länge:



Det är för himla skönt när man väl tar sig för att ställa sig, och ganska praktiskt om det är hundra minus. Iofs är det ju ganska varmt ute idag. Fråga inte hur långt 3.6 är för det är typ amerikanskt. Men kanske nån av er vet hur man räknar om? Har i alla fall kommit på att dieter är inte min grej, har provat allt och det funkar väldigt dåligt. Och finns det förbud så är det ännu värre. Kommer iofs att försöka tänka på vad jag äter men tillåta nästan allt. Det är bara till att försöka röra på fläsket. Till slut kanske det blir resultat. Hade förresten stegmätare på mig och det blev 5801 steg.

Lillfrida!

En liten rackarunge har jag allt, jag målade ju om hennes rum i Somras/Höstas, nu har hon ritat järnet på väggen. Ska ta kort på det imorrn så ni får se. Kan innerst inne inte låta bli att småle...samtidigt som jag blir sur...

Kolla så vacker!

Jag fick en amaryllis av mamma och pappa före jul, lagomt till jul så hade den blommat så vackert så, sen dog den och vad skådar mitt öga om inte en ny blomma på väg. Den här blommar ännu finare än den förra.


God morgon!

Magsjuka eller ätit för mycket kladdkaka, det är frågan. Hon kräktes ett par gånger inatt. Och så här har hon gjort förut då hon ätit för mycket gott. Men samtidigt är det två år sedan vi hade magsjuka här så det kanske är dags. Jag brukar ha lätt för att få magsjuka när den går, så om jag blir dålig nu då vet vi vad det är.

Nu är jag trött och hoppas på en lugn förmiddag så kanske man får tjuvsova lite.

Måndag!

Idag har jag jobbat och for hemifrån vid kl 7. När jag kört en bit så ringde jag och pratade med Emma och sa att hon måste stiga upp, och hon lät rätt så pigg så jag tänkte det är lugnt.

Sedan fick jag en känsla i magen att det är nog bäst att jag ringer igen. Ringde, ringde skickade sms till både Tobbe och Emma, inget svar. Mycket riktigt så hade hon somnat om. Så dom fick ju lov att va hemma idag då.

Jag hade bett dom göra i ordning middan idag, så när jag kom hem så gick jag raka spåret ut och skottade snö. Hade ju kommit en del inatt. Sedan går jag in för att se hur det går med maten, och det som var gjort var att dom hade hett en gryta med vatten på spisen, resten fick jag göra. Men det var inte så tokigt ändå, Emma hade bakat både förrätt och efterrätt och dukat så fint. Förrätten var minimuffins med strössel och glasyr på, efterrätten var kladdkaka med grädde och vaniljsås på. Hon är så duktig så..

Nu kom Frida ner med ont magen, ska det vara magsjuka tro? Nu ligger hon i soffan och tittar på Tingeling...

Mera söndagssysslor!

Vi har en tunna bakom lagårn som vi eldar sånt som går att elda, så jag har varit ut och eldat lite rat plus den barriga julgranen. Och så har jag skottat snö. Vet inte vad jag ska göra för mat idag, undrar om jag ska överlåta det bekymret till Stig. Ja det tycker jag låter bra. Tror jag ska krypa ner i soffan en stund och snegla på skidåkning.

Söndagssysslor!

Idag håller Stig, Tobbe och Emma på att fylla ved i pannrummet. Dom är så himla duktiga. Det är himla fantastiskt att ha ett stort pannrum som det ryms mycket ved i, Man slipper gå ut varje dag till vedboa och hämta ved. Och när dom fyllt så behöver vi inte fylla på flera veckor. Underbart...







Godnattkramen ;-)

Ser ni att bilderna blir suddiga om motivet rör på sig det allra minsta. Kameraskrutt...:-(

Lördag!

På förmiddan idag åkte jag och Stig ner på plassn för att handla lite, med oss hem fick vi Fabian, Emmas kille. Stig har hållit på inne i skrubben, jag har mest lagat mat och haft det lugn och skönt. Till middag idag åt vi Porterstek, rotsaksgratäng och vitlöksbröd. Nu sitter jag och njuter av ett glas vin, gosa heter det och är faktiskt riktigt gott.

Har tagit lite kort med den nya kameran men vet inte om jag tycker den är bra alls, men jag bjussar på några bilder ändå..



Lilla hjärtat hade somnat med knäppta händer, hur söt får man va..



Och här sover det andra lillhjärtat. Dom är såå himla söta när dom sover..


Så var det kväll igen!

Japp så har kvällen kommit, tycker att dagarna går himla fort nu för tiden, fast när går den egentligen sakta.?

Imorrn jobbar jag från tidig morgon till sena kvällen, eller nä nu ljög jag, men till kl 5 i alla fall.

Jag har börjat bekanta mig med telefonen i allafall. Har lyckats skicka några sms och jag lyckades till och med göra ett frågetecken, det är inte det lättaste kan jag säga. Jag förstår inte varför det ska va så avancerat, så ologiskt jag trodde ju att alla sonyericsson skulle funka på ungefär samma sätt, men ack vad jag bedrog mig.

Nån dag ska jag se om jag kan koppla upp telefonen mot datorn för det är ju tydligen inte bara att stoppa i kabeln, och inte följde det med nån skiva heller. Och så ska det bli spännande att se hur kameran funkar, om den är så bra som jag hoppas. Herre vad jag gnäller, den är ju åtminstone fin. Vad mer kan man begära?

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan krypa isäng och hoppas på att jag somnar snabbt.

Onsdag!

Igår kom mamma och sov över, mysigt med en massa surr till långt ut på natten. Och typiskt nog så när vi kom hem från jobbet så hade avin för telefonen kommit, så det var ju bara att åka ner en sväng till det. Att dom inte skickade ett sms så hade man ju sluppit köra. Ja ja jag har ju telefonen nu i alla fall.

Och vilken telefon sedan, kan knappt med den. Har skickat sms till någons mejladress, fick inte av larmet imorse, jag kan ingenting. Men det kanske tar sig så småningom, nu ska jag försöka få in lite kontakter i telefonen och så måste jag träna på den. Det är en sony ericsson x 10.

Tisdag!

Idag står det jobb på schemat, fast bara i fem timmar. Sedan har mina linser kommit så dom ska jag åka och hämta ut. Men telefonen lyser med sin frånvaro, suck.

Varmt och skönt är det ute idag, bara 5 minus.

Tobbe och Emma kommer inte hem ikväll, Emma skulle gratta sin kille som fyller år och Tobbe vet jag faktiskt inte vad det var han skulle göra, träna kanske?

Så ikväll blir det bara jag, Robin och Frida. Och vi ska prova lite andra kvällsrutiner för dom för dom har så svårt att somna i tid, Frida somna halv 11 och Robin vid 11. Och då var dom ju ändå uppe vid 7 på morgonen, tycker ju dom borde somnat på ett kick men inte då. Det går ju bara inte. Nu när det är skola och allt.

Skafferiet!

Här kommer en bild på skafferiet, ser ut som en liten affär ;-)



Och här är en bild på maten som just nu står och puttrar, ska bara gör lite klimp sen är det klart...



Annars idag så har jag varit helt otroligt effektiv, städat hela nedervåningen, tvättat ett antal maskiner, röjt övervåningen, varit ut och skottat snö. Jag tror man får kliva upp i tid fler gånger så man får nåt gjort.

Efter maten ska Tobbe och Emma få hjälpa till, dom ska få hjälpas åt att dammsuga övervåningen och diska. Tycker att jag kan få lägga mig i soffan en stund och vila ryggen ;-)

Godmorgon världen!

Idag är vi uppe med tuppen, lite sent kanske att försöka sno dygnet dan innan skolorna börjar. Fattar inte att det ska va så svårt att kliva upp i tid. Men idag vaknade jag till och med Före klockan och då är det ju bara att passa på. Trött som en gnu lär jag ju vara idag för jag tror klockan var närmare halv 3 när jag somnade. Jag ligger inte på topplistan av mina barn idag, dom är trötta...

Idag hoppas jag verkligen att min nya telefon kommer, tycker jag har väntat evigheter. Inte för att det går någon nöd för jag har ju en telefon som går att ringa med men ändå, jag vill ha den. Idag ska jag försöka städa och få bort lite jul, och så hade jag tänkt koka köttsoppa, hemgjord med klimp..mumma...

Äntligen!

Äntligen håller förkylningen på att släppa taget. Har inte orkat ett skvatt tidigare dagar men idag har jag rent varit och kört bil i snöstormen. Hämtade Tobbe och Emma som varit hos pappas några dagar.

Dom berättade också att skolorna inte börjar förrän på tisdag, jag var på väg att skicka iväg dom imorrn bitti men nu fick vi en extra ledig dag och det känns ju inte så tokigt. Stig har kämpat på med skafferiet i helgen, spikat, målat och grejat så det är nästan helt klart. Maten står därinne nu och det är skönt att slippa ha den i kartonger.

Ska försöka ta kort imorrn och sätta in så ni får se. God natt...

Fredag!

Jag sover och sover och sover. Helt otroligt att man kan va så trött. Robin och Frida var ute en stund idag och åkte lite slalomskidor, och klättrade i ett träd.

Ikväll är det Lets dance, eller vad det heter, jag har aldrig följt det nåt förut, bara sett nåt avsnitt då och då. Tycker att det är lite enformigt, men jag ska glutta lite ikväll i alla fall, har ju inte så mycket annat för mig.

Nu har strömmen gått också, hoppas det bara är tillfälligt.



Här är ett kort på min stackars skoter som inte ens har blivit startad i år.

Torsdag!

Vilken jobbig dag det har varit idag, helt slut känner jag mig. Har förstått att jag inte hinner bli frisk till imorrn så jag har sjukanmält mig. Synd att man förlorar pengar men det skulle ju kännas skithemskt om jag smittade dom omkring.

Nu håller jag tummarna att min nya telefon kommer imorrn så jag har nåt att roa mig med i helgen.

Figulerar!

Sitter i min ensamhet och funderar, kan det var så att vi är så himla förkylda i år för att vi tog svininfluensasprutan ifjol? Min mamma berättade att när hon var ung och tog influensasprutan mot honkong eller asiaten eller vad det var så hade hon aldrig varit så förkyld som då/den vintern. Jag har nog löst mysteriet med alla förkylningar i år. Eller vad tror ni?

Trettondagsafton!

Kom precis på att det är trettondagsafton idag, Har aldrig firat det med nåt speciellt. Vi åt makaroner och korv till middag och allt känns som en vanlig dag förutom att affärerna stänger tidigare. Stig skulle köpa gipsskivor så vi kan göra färdigt i skafferiet, men dom stängde tidigt idag så det blev inga. Skafferiet kommer för övrigt bli himla bra, en massa hyllor som jag ska klä i nån fin plast, såg på colorama att dom hade en del snyggt. Har också ett tillgodokvitto på över 400 kr så det borde ju räcka till en del.

Väggarna kommer att bli biege och vit. Kommer att använda färger som vi har snuttar/slattar av. Har även en del rosa kvar från Fridas rum, men kan jag undvika att he rosa i skafferiet så är det bra. Jag tycker om rosa men det finns gränser...

Annars mår jag inte nå vidare, ont i huvet/nacken så in i bomben. Hoppas det känns bättre imorrn, annars vet jag inte hur jag gör...

Granen!

Granen som i detta nu barrar så in i nordens mycket så att bollarna ramlar ner av sig själv ser ut så här:



Liten men naggande god...

Onsdag!

Idag sov jag länge, tror klockan var närmare halv 11 innan jag tog mig upp. Linus och hans gullungar har varit hit en sväng idag och hjälpt till att äta upp ostbrickan vi hade kvar sedan nyår. Alltid lika kul att dom kommer hit.

Fick ett ryck efter middan idag och bytte gardinerna i köket.





Blev himla bra. Gardinerna är köpta nere i källarn på Domus. 65kr styck..

Söndagkväll!

Sitter i soffan och småsneglar på Svenska Hollywoodfruar. Frida står i duschen, och alla andra är uppe och spelar. Vi hade en mysig nyårsafton bara vi i familjen, tacos till middag, och lite senare ostbricka. Och så speladevi lite sällskapsspel och Wii bowling. Vid kl 23.30 var Frida såå trött så vi gick ut och smällde raketerna. Sedan gick dom små och la sig och vi andra tittade på nedräkningen på tvn. Mysigt värre ;-)

Igår kom Stig och frågade mig om vi skulle gå på promenad?? Hur paff tror ni jag blev? Jag var bara tvungen att fråga om det hänt nåt. Jag får inte igen byxorna svarade han...Och det problemet är han ju inte ensam om så det var ju bara att haka på..

Hittade lite gamla kort i kameran som var ända sedan i påskas.. Håll tillgodo..














Köket!





I det här hörnet stod spispannan förut, nu ska det bli ett skafferi..









Ganska stor skillnad mot för hur det såg ut innan. Jag känner mig jättenöjd. ;-)

Gott nytt år!

Jag gör ett nytt försök att göra ett inlägg idag, igår skrev jag ett långt inlägg och tjoff så fanns inget internet. Sen väntade jag ett tag och tjoff försvann det igen. Internet verkar dock funka bättre idag och Stig har fixat kameran så nu ska jag försöka ta lite kort på köket och lägga in. Håll tummarna att internet håller sig i skinnet...

RSS 2.0