Slutat för idag!

Så skönt att arbetsdagen är slut, himla drygt att jobba helg. Tur man har bra arbetskamrater så man överlever. Idag har det gått bättre med cambridge än igår, förvånande då det brukar vara tredje dagen som är värst. Men inte mig emot. Roligt att ställa sig på vågen är det även om det mest är vätskan som försvinner dom här första dagarna.

Kvällen här hemma bjuder på melodifestivalen, en kopp te och mys med storbarna, inget lördagsgodis här inte. Suck.

Cambridge!

Cambridge är bra, men hur tråkig som helst. Och man luktar apa ur munnen och fryser. Men fördelen är ju att man går ner i vikt fort och får liksom en kickstart. Och sen kan man ju köra kombinerat med mat. Problemet är ju att jag gillar potatis, pasta och ris. Annars skulle jag göra som Fredrik min lillebror, han kör nån variant med GI-metoden. Han har sedan i höstas gått ner 24 kilo. Fatta 24 KILO. Han är hur duktig som helst. Man blir imponerad.



Här är från julen 07, ska försöka fixa en efterbild men han är lite kameraskygg.

Ännu en dag!

Hittills idag har det gått bra, men snacka om att man blir fixerad vid mat när man inte får äta själv. Får se om jag klarar kvällen, håll tummarna. Jag har inte varit så hungrig men ack så sugen.

Stig och barna är i Siksjön, Tobbe sover hos en kompis och Emma ligger uppe och tittar på tv. Nu ska jag kolla runt på internet. Ha det...

Japp!

Jag klarade första dagen, håll tummarna att jag fixar morgondagen också...Det är väl då det börjar bli svårt, för än så länge är det plättlätt.

Inspirerad av Sanna!

Nu jäklar ska en förändring ske, idag börjar jag med cambridge. Får se hur länge jag pallar denna gång. Allra första gången så klarade jag 4 veckor utan fusk, sen har jag provat några gånger men inte klarat det så bra. Men denna gång SKA det gå bra. Tror ni att det gör så mycket att jag har mjölk i kaffet?? Jag har svårt för svart kaffe..

Jag behöver bryta totalt med dom fula ovanorna, jag har ju provat att dra ner, slutat med godis osv, men det går ju inget vidare, halkar dit efter någon dag. Jag vill ju så gärna komma ner på 60-65 kilo. Håll tummarna för att jag klarar dagen...

En ny dag!

Idag hade vi också sovmorron, så skönt. kollade mitt bankkonto och fick se vad jag får för lön och fick en positiv överraskning, det är för nyår och det så det blev lite extra. Det är bra det för jag ska försöka lägga undan så vi kan åka på nån liten semestertripp till sommarn. Har min semesterperiod från mitten på juli. Värre är det för gubben, han vet inte om han får semester. Bara att hålla tummarna att han får samtidigt som jag.

Ska jobba kväll ikväll men börjar inte förrän halv fem och då har nog gubben hunnit hem. Skulle tro att dom åker till Siksjön som vanligt. Men storbarna och jag vi blir kvar här och arbetar. Tobbe och Emma har sportlov till veckan, hoppas det inte blir så kallt, vilket det oftast är på sportlovet. Idag har vi minus 18.

Nu ska jag gå upp och greja lite, höres.....

Kväll!

Ja då var det kväll igen. Dagen har gått fort som rackarn, men det tycker jag alla dagar gör. Här kommer lite bilder från dagen.



Här leker dom med Pet shops.





Rätt söta figurer..



En trött sovande långhårig liten kille...



Sleeping beauty...

God natt.....

Jippie!

Idag på apt mötet så fick jag veta att jag blir kvar på hemtjänsten åtminstone till hösten, jag ska få lägga schemat för nästa period på 75%, är så himla glad. Det skulle firas så klart, köpte med pizza hem. Man är ju bra hopplös. Varför kan man inte fira på annat sätt än att vräka i sig en massa? Nu är jag så mätt så jag mår illa.

Stavfel!

Tittade igenom min blogg och herregud vad mycket stavfel det blir. Ända läser jag ju igenom det innan jag publicerar. Sorry...



Visst ser det härligt ut?

Sovmorgon!

Åh så skönt det är att inte behöva stressa upp på morron, nu vakna ju barna strax före sju ändå, men att få ligga kvar och dra sig är ju underbart. Jag är ingen morgonmänniska, trött som en alika. Däremot på kvällen skulle jag kunna va vaken hur länge som helst, men tvingar mig isäng för att orka upp på morron.

Idag är det möte på jobbet, två timmar, lagom arbetsdag. Annars har jag inga planer för dagen, Vad ska ni göra?

Kväll!

Ja nu har man ätit semlor så magen står rakt ut. Gud så gott det är med hembakta, så mycket godare än dom köpta. Man kan ju äta hur mycket som helst.



Inte så vackra kanske men naggande goda..



Fler än jag som tycker det är skönt att mojsa ner sig i soffan...



Så här gör man när man inte får bestämma vad som ska va på tvn ;)

Förresten Annlouise ser du vilken snygg bokhylla??


Fettisdag!

Idag är det tänkt att man ska äta semlor, och det tänker jag göra också. Har redan ätit en på jobbet och ska göra egna till kvällen. Hemmagjorda semlor är mycket godare än dom man köper.

Jag har fortfarande inte tagit fram motionscykeln, skam på mig. Och jag har lite svårt att bara äta godis på lördagar, det blir gärna på fredagkväll också. Och finns det nåt kvar från lördagen så slinker det gärna ner på söndan. Det måste var nån slags drog eller nåt i godis. Att det ska va så svårt att låta bli....

Jag har annars inga planer för dagen annat än att jag ska slöa och slappa så mycket det går. Har jobbat mycket nu på slutet så det är jag väl förtjänt av tycker jag.

Kalas ikväll!

Frida hade sitt kalas ikväll, hon hade bjudit 2 kompisar så det var lagom många. Hon ville bjuda på pannkakor med glass och grädde och sen blev det marängsvich till efterrätt. Hon somnade rätt ovaggad nu ikväll. Jag lär också somna utan att någon vaggar mig, är heelt slut i kroppen och i knoppen.



Hon ville ha flätor ikväll, annars brukar hon aldrig vilja ha några frisyrer. Men är det kalas så är det...



Robin med sin favorittröja, ska alltid ha huvan på...



Trött efter dagens bravader...

Imorgon skulle jag egentligen vara ledig, men det är kris på jobbet så jag ska jobba till 12. Sjätte dagen på raken. Sen på onsdag så är det Apt möte och på torsdag kväll så börjar nästa helgpass. Tröttsamt att jobba helger men vad gör man? Man får ju vara glad att man får jobba i dessa tider. Nu väntar duschen och sen sängen. Ha det......

Han har gjort det igen!



Den här stora skulle han ta med på jobbet...



Sen gjorde han semelbullar som vi ska njuta av i veckan.
Min gubbe är fantastisk.



Köpte nytt överkast nere på Domus, 199 kr. Som hittat.

Trött!

Idag har det verkligen varit en stressig dag på jobbet. Fullt ös hela dagen. Och likadant blir det imorgon såg jag på schemat. Känner mig helt slut.
Om en stund kommer mamma hit och ska sova över. Alltid lika roligt, men det blir ofta sent innan man tar sig i säng för vi har alltid så mycket att prata om.
Meldoifestivalen, några gomackor i soffan och lördagsgodis, kan det bli bättre?????

På jobbet!

Jag sitter på jobbet nu och har lunch. Åhh vad dagen känns lång. Ändå har jag tur som inte har någon delad tur denna helg. Längtar till jag slutar...

Fredag kväll!

Nu har jag jobbat färdigt för idag, handlat och röjt lite här hemma, det gäller att hålla sig sysselsatt när man är helt själv, det blir sådana kontraster från när alla är hemma och man är ensam. Fast liiite skönt kan det vara. Jag ska strax unna mig lite lyx i tillvaron men att göra ansiktsbehandling och ta en lång dusch. Höres....

Jobb ikväll!

Natten för Robin gick bra inatt, han vaknade och hade lite ont i näsan men annars har vi sovit gott. Han nyser inget idag men snorar en del. Hoppas det inte blir mer än så.
Jag börjar jobba halv 5 ikväll och slutar halv 10. Stig tar småbarna och åker till siksjön ikväll. Kommer att sakna dom massor. Tobias och Emma åker till sin pappa imorrn så det blir en ensam helg för mig igen. Jag jobbar ju hela helgen. Och även nästa helg.
Mamma och pappa har varit här på morgonen och fikat tårta med oss, Frida fick ett par skidor och en hemstickad halskrage och tjocksockar. Man måste klä sig ordentligt denna vinter. Minus 25 imorse. Och hon passade på att toppa Fridas hår lite, och det var tur för jag är usel på att klippa.
Mamma ska också jobba i helgen så hon kanske kommer och sover här nån natt. Kul.

Grattis min älskling!

Hipp hipp hurra för Frida 4 år idag. Helt otroligt vad tiden går.





chokladtårtan.





Provar nya kläder...





Pet shop hus till alla hennes pet shopar.


Förkyld!

Robin har nyst hela dagen idag, och börjat snora. Håll tummarna att det inte blir nån krupp eller astma den här gången. Han har infektionsastma den stackarn, och oftast vid varje förkylning så får han krupp. Jag tycker det är himla obehagligt, jag har värsta astma/kruppfobi, även om "fobin" blivit bättre. Han är även allergisk mot pälsdjur och får astma vid djurkontakt, eller det räcker om han är i närheten av hundhår. Det känns så tråkigt att jag har denna skräck eftersom man drar sig för att hälsa på någon med djur. Förlåt alla mina nära och kära med djur.
Robin har dock fått en medicin han ska ta innan han träffar djur så det är sällan han får astma dom få gångerna vi åker till djur. Men obehagskänslan hos mig är svårare att få bukt med. Å andra sidan är jag dålig på att hälsa på folk överhuvud taget. Skärpning.

Bara småbarna somnat ska jag gå upp och börja göra tårtan och blåsa ballonger till Frida, känns lite roligt för dom senaste två åren då Frida fyllt år så har vi antingen legat i magsjuka eller dunderförkylning. Sen blev det massa paket eftersom jag beställde fyndpaketen från Linus och Lotta och jag slog in kläderna i varsitt paket. Vet inte om hon tycker att innehållet är så roligt men bara grejen att öppna brukar ju va kul. Sen får hon några andra små överraskningar också. ;)
Nu ska jag gå upp och greja, ha en trevlig kväll....


Onsdag!

Haft fullt upp idag, först imorse så handlade jag, sen har jag bytt gardiner i köket, städat, tvättat kläder och donat. Nu är det bara skurningen kvar men jag tog mig en paus. Vi har också bakat muffins och chokladbollar. Varit effektiv med andra ord.





Gardinera köpte jag idag nere på Pk:s. Endast 55 kronor paret.

Jag är inte sämre än att jag kan ändra mig!

Jag har följt en massa bloggar ett bra tag och tänkt att JAG ska minsann inte bli med blogg. Jag började väl mest för att gubben som jobbar borta hela veckorna ska få se vad vi gör om dagarna. Nu har jag ju insett att det är skitkul, inte för att jag har så mycket vettigt att skriva men man får ur sig nåt på nåt vis. Som en dagbok fast utan riktiga hemlisar. Och vad roligt det är när man får en kommentar.  :)

Samma var det med dom utsvängda byxorna som kom tillbaka för cirka 10-15 år sedan. (Har ingen aning egentligen när dom kom). Jag sa att JAG skulle då minsann aldrig ta på mig så fula byxor, herregud är vi tillbaks på 70-talet?? Av en händelse så var jag hemma hos en kompis och lyckades spilla nåt på brallorna jag hade på mig och hon hade såna där förskräckliga byxor som jag fick låna och gud så snygga ben jag tyckte att jag fick. Jag använder fortfarande såna byxor trots att jag mest ser ut som en julskinka i dom.

Min mamma tvingade på mig fruktansvärt fula bruna manchesterbyxor då jag var liten, jag hatade dom för att det lät när man gick. Helst plötsligt för inte så länge sedan köpte jag ett par bruna manchesterbyxor, och jag använde dom så mycket så dom gick sönder.

Finns säkert massa mer som jag ändrat åsikt om men kommer inte på nåt just nu......

Kväll!

Nu har vi kommit hem och småbarnen har gått och lagt sig så nu är det lugn och ro. Jag är ledig i morrn så då ska vi förbereda det sista innan Fridas födelsedag, tänkte baka muffins och chokladbollar, gubben var ju duktig och bakade bullar häromdan så det är ju klart. Sen har hon önskat sig en chokladtårta så jag får se vad jag får till för sort.
Jag känner mig helt tom i bollen ikväll, mer än vanligt faktiskt, blir tidigt isäng ikväll. Vi har tv i sovrummet och jag somnar alltid med tv på. Den står ofta på hela natten, jag har blivit så van att se tv när jag ska sova så jag KAN nästan inte somna utan tv. Har jag ingen tv där jag ska sova så tar jag mp3:n med ljudbok. Det är ju hemskt egentligen.
Nu har jag inget vettigt att skriva så jag säger godnatt......



Säng sköna säng......

Omöjligt att blogga på kvällstid!

Är det fler än jag som har problem att blogga på kvällarna? Går hur trögt som helst ju, man kan bli galen för mindre. Det är ju då man har tid att sitta framför datorn.
Busarna igår gick hur bra som helst, till och med Frida var med hela tiden och dansade som hon aldrig gjort annat. Jätteroligt.
Jag är hemma på lunch nu, dom ringde från jobbet igår och undrade om jag kan jobba idag och det går ju bra då dom ringer dan före, skulle vara lite svårare om dom ringde på morgonen, eller det skulle gå bra men det tar ju tid innan jag har fått upp ungarna och klätt dom.
Apropå lunch, förra veckan var jag på Ica och köpte havregryn, kom hem och skulle koka mig en gröt och ser till min fasa en svart liten skorv som flyter omkring, kastade paketet och nu tar det emot att äta havregrynsgröt vill jag lova, och det som är min favoritlunch. Jag var på ok idag och köpte ett havregrynspaket och gissa om förstoringsglaset åkte fram. (Nästan i alla fall). Men jag såg då ingen skorv som tur var. Åh vad jag tycker sånt är jobbigt, nu tänker jag på skorv varje gång jag tar i havregryn. Psyko eller.....
Nu ska jag tillbaka till jobbet, jobbar bara till fyra så det är snart slut för idag. Ha det bra.......


Måndag!

Jahapp, ny vecka igen jag tycker att tiden springer fram. Det är inte riktigt klokt. Snart fyller lilltjoppa 4 år, känns som hon nyss var i magen.



Här är en bild på huset i Siksjön, visst ser det himla mysigt ut? Det är mycket jag skulle vilja göra där, men det kostar ju pengar så man får ta lite pö om pö. Och sen tycker jag det är lite långt från villis, synd.



Här är köket, stort och härligt 25 kvadrat och 2,70 högt i tak. Men som sagt vill göra om, så less på tapeten.



Också köket, ursäkta röran.



Toan, rör och grejer som behöver fixas.



Duschen, älskar att ta långa heta duschar här. Eftersom vi eldar upp varmvattnet så kan man duscha utan att stressa.



Hallen, julstjärnorna kvar.



Hallen. Panelen ser blå ut, men den är gråblå, mycket finare i verkligheten.



Emmas rum,



Också Emmas.



Robins rum.



Också Robins.



Fridas rum.



Också Fridas, hon behöver en annan säng egentligen, men hon verkar trivas i spjälsängen än så länge.



Bild från hallen uppe.

Inga kort från Tobbes rum, men det kommer.
Då vi är ute i Siksjön bara på helgerna och man vill va ute så mycket som möjligt så har man inte orken att fixa och dona, skulle verkligen behövas en storröjning där. Det ligger grejer huller om buller och ingen ordning.  Men till sommarn kanske man hittar orken att fixa till lite.
Ja nu har jag bombat er med bilder.

Lovely!





Här håller gullungarna på att göra gångar och vägar i snön på sjön.



Här ser man Frida kravlandes upp för backen.



Robin hann inte hoppa på. Huj vad det går fort.



Här är jag och Robin med pärlan.



Här skottar Stig snö vid stugan vi har vid sjön.

Duktig gubbe!

Gissa om det luktar gott här ikväll, det är bra att vara gift med en föredetta bagare...


Söndag!

Idag verkar det bli finväder, minus 19 nu på morgonen och strålande sol. Gubben tittar på skidskytte och barnen är upp och leker.
Jag tog med mig kameran så ikväll när jag kommer hem ska jag bjuda på några härliga vinterbilder. Och kanske några på huset också. Tänk om man kunde ta huset och flytta det två mil närmare Villis, det skulle va fantastiskt.

Melodifestivalen!

Nu har vi tittat på melodifestivalen och min favorit gick till finalen, Heat såklart. Emma höll på Amy diamond. Och visst är hon väl duktig men jag tyckte Heat var bättre.
Lönesamtalet igår gick bara fint, det var då inget att gruva för.
Annars idag har vi varit ut i finväre, det var riktigt varmt i solen men då vi for på skotertur så blev det kallt, mycket lössnö som blåste i ansiktet...
Nu ska jag se om det är nåt på tvn. Ha det bra.....

Lördag!

Är i siksjön nu, här hade vattnet frusit, men tack och lov släppte det igår kväll så nu har vi vatten igen. Idag är det skitkallt så vi får se hur länge man kan va ute idag.
Ikväll är det melodifestivalen, spännande förra helgen så jobbade jag kväll så jag kunde inte titta men ikväll så. Och så blir det karra, mmm längtar.

Torsdag!

Jag ska jobba kväll ikväll, känns gruvsamt, det känns som man bara väntar och tar sig inte för att göra något. Gubben kommer hem idag och förhoppningsvis innan jag far på jobbet, annars får Emma sköta dom små en stund. Men det brukar gå bra.
Igår fixade jag lite på Robin och fridas rum, perfekt då man vill dölja fula skavanker som finns på dörrar och dylikt.









Frida är hos dagmamma idag för det skulle vara nån teater. Och humöret på henne har lugnat sig men både igår och idag när vi skulle gå till bilen så vrålar hon som en stucken gris. Jag vet inte varför och det vet nog inte hon heller. Ibland är det tur att dom är söta ;).
Jag jobbar imorgon till kl 17 och sen bär det iväg till Siksjön. Ska komma ihåg att ta med kameran och hoppas på fint väder.
Åh fy, nu kom jag på att jag har lönesamtal imorrn, har aldrig haft det förr så det känns gruvsamt, fredag den 13 och allt.


Dagen idag!

Det gick bra på uppföljningsmötet idag, vi höll på med konflikt hantering. Jobbigt att sitta still en halv dag bara. Han är lite speciell mannen vi var till idag, men han vet nog vad han sysslar med.
Sen så fick jag mig en överraskning av Emma,  när vi kom hem så hade hon tänt en massa ljus, dukat bordet, ställt fram skålar med vindruvor och skalade äpplen samt rivit morötter, sätter in bild så ni får se, men det syns inte så väl men det var jättefint.




Som sagt så syns det inte så väl då blixten lyste så mycket. Hon hade även rört ihop nån slags chokladbolls smet till efterrätt. Hon mår med andra ord ganska bra och kan gå till skolan imorrn. Tack min gogumma....

Det är min tredje nyttiga dag idag och det går över förväntan, men idag så bjöds det på kaka så jag tog en liten bit. Men jag längtar till lördag då jag tänker lyxa till det lite. Mitt favoritgodis är center och lakritsdäck. Mumma.

Onsdag!

Skön och lugn förmiddag har vi idag, när vi inte ska göra nåt särskilt så springer vi omkring i pyjamas mest hela dagen. Jag sätter på kaffet och bänkar mig framför datorn en stund, måste ju kolla alla bloggar;).

Idag på jobbet ska vi ha utbildningsdag eller vad jag ska kalla det. Vi ska träffa en hokuspokus farbror. Vi har haft problem i våran arbetsgrupp, vi var där en heldag i november så det är uppföljning idag. Det känns som det blivit bättre i vår grupp faktiskt. Vi är mer ärliga och jag törs säga vad jag tycker. När vi var där i november så bjöd han på nån soppa som ingen vet vad det var i, natten efter det fick jag ett gallstensanfall. På riktigt.  Idag skulle chefen ta med eget fika. Hoppas det blir nåt gott.
Emma är hemma från skolan idag, hon kände sig illamående hoppas inte det är nån magsjuka igen bara.
Förresten så går det löss, ett barn hos Fridas dagmamma hade fått det, bäst att leta fram luskammen med andra ord.




Syns det att mina barn gillar skumbad?

Nä...bäst att klä om nu och göra sig klar...


Kväll!

Det blev ingen dusch idag, mojsade ner mig i soffan med Frida och såg en film istället, eller jag såg den inte utan jag somnade. Skönt som bara den.
Imorrn har jag bara halv arbetsdag, börjar 12,30. Skönt med sovmorgon.
Höres...

Bildbevis på solen!




Svettigt!

Tog sparken idag när jag skulle hämta Frida, och idag är det inte så kallt ute och solen skiner, gissa om jag blev svettig.. Sen var vi ute en stund och då började jag frysa, och jag fryser ännu, så jag ska ställa mig i duschen nu och tina upp.

Dagen idag!

Jag är helt slut idag, har jobbat, skottat snö både hos vårdtagare och här hemma. Stressat efter jobbet till busarna. Och hör och häpna det gick bättre idag, Robin var med hela tiden och tyckte det var jätteskoj, Frida var som en orm runt min hals, ville inte riktigt va med men stod vid sidan om och dansade.  Och peppar peppar så verkar hennes trots lugnat sig, hon är som en pussgurka mest hela tiden.
Äntligen har Tobias och Emma kommit hem, det känns så tomt då dom är hos pappan. Jag sätter in dagsfärska bilder på dom så ni får se hur underbar dom är.



Emma fikar i soffan framför tvn, (även mammas favoritsysselsättning)



Tobias grymt besviken att jag kom in och stör i dataspelandet..

Tror ni jag kom mig för att ta fram motionscykeln igår då? Nä latmasken tog mig. Men jag har i alla fall ätit nyttigt idag trots att det är svårt att motstå när vårdtagarna vill bju på fika. Och tack gode gud så har jag inget godis hemma så det kan jag ju inte äta. Men nog suger det lite i godistarmen allt. Men det är bara att bita ihop.
Nu ska jag upp och vara lite social med mina storbarn, sen duschen och isäng, det är en ny dag imorrn.
Sköt om er...

Kväll!

Ja så var det då kväll igen. Dagarna går fort. Och tur är väl det. Imorrn kommer mina stora barn hem. Saknar dom, det blir inte samma sak utan dom, jag känner mig halv.
Imorrn är det fullt upp. Jobbar 7.30 - 17.00, snabbt hämta barna och få i dom nån mat, sen raka spåret till busarna. Tror ni det går bättre imorrn? Jag håller mina tummar för det.
Min stora flicka gick på busarna många år när hon var mindre och hon tyckte det var jättekul, när det är avslutning så fick dom pyssla och fika, jag minns att hon gjorde en ängel en gång.
Som tur är att jag är ledig på tisdag, dom kan behöva sova ut då för det blir nog hektiskt för dom små imorrn. Den yngsta flickan ska dessutom på badet med sin dagmamma på eftermiddan. Hon lär ju va slut på i morgon kväll.
Nä, nu ska jag upp och mojsa med gubben som inte känner sig riktigt kry ikväll. Hoppas inte det är nån förkylning på gång igen.
Sköt om er....

Snö snö snö...

Det kommer hur mycket snö som helst. Var ut och handla en sväng efter jobbet och när jag kom tillbaka så skottade jag gången och uppe vid garaget. Vid garaget har jag fuskat, bara sparkat bort snön när vi ska ut. Och snart kommer inte porten att gå att öppna. Måste ha ett järnspett eller nån hacka för att få bort det. Och fortfarande är det minus 18.

Jag ska förresten ta fram min motionscykel ikväll, får se om jag orkar cykla nåt..

Fy vad det har snöat!

Det är inte klokt vad det snöar. Hela tiden fast det är nästan 20 minus. Och blåsten på det, känns som minst 40 minus. Är hemma på lunch nu och har skottat våran gång, går i och för sig ganska fort men jag hann då bli svettig i alla fall.

Jag blev rätt så förvånad imorse då jag for på jobbet. Dom var ute och plogar, först tänkte jag är det inte söndag idag! Här i Vilhelmina så skottas det inte på helger eller röddagar. Men dom kanske gör ett undantag nu då det är WWW helgen.

Åh så deppig jag blev imorse, ställde mig på vågen och det skulle jag inte gjort, det är inte klokt vad tung jag blivit. Fast egentligen är jag inte ett dugg förvånad för jag är godisolist. Kan vräka i mig hur mycket godis som helst. Det ska bli ändring på det nu, imorrn är det ju måndag och då blir det nya tag. Kanske man skulle kört en cambridge kur igen, har några påsar i skafferiet. Men det är ju sååå tråkigt att inte få tugga nåt överhuvudtaget. Men fort går det ju så man kanske får bita ihop några dar. Just nu äter jag godis, se...jag är inte klok.

Klart!

Fort var det gjort. Plockat ihop, dammsugat, skurat och tvättat kläder. Skönt att ha det klart.

Hemma på timmar!

Det är rätt drygt att gå delad tur, först jobba till tolv, sen rast till halv 5 och jobba till halv 10. Men jag ska försöka va duktig och passa på att städa, så att när alla barn är hemma kan man njuta av deras sällskap istället för att ägna sig åt städning. Jag har ett knep för att städningen ska kännas lite lättare, jag brukar ta min mp3 spelare med en ljudbok svisch så har man städat hela huset nästan utan att man märkt det.
Nä bästa att sätta igång.
 

Kväll!

Nu har jag kommit hem, direkt efter jobbet åkte jag ut till Siksjön. Knappt jag såg nåt ju. Jag kan inte fatta att jag ser så dåligt utan glasögon för jag har inte nåt direkt fel på ögonen, eller jo det är nåt fel på cylindrarna och lite översynt och brytningsfel. Och just när jag kör bil och ser tv och läser och så då ser jag nästan inget.
Gubben hade lagat till supergod mat, hemgjord klytfpotatis och köttgryta. Är det nåt min man kan så är det att laga mat, han kan koka soppa på en spik. Han är något av en såsexpert, blir alltid sagolikt gott. Jag är så mätt så magen står rakt ut.
Det har gått bra att jobba idag, men när man varit borta några dar så känner man sig lite som en nybörjare. Men man kommer snabbt in i det.
Ska se om det är nåt bra på tvn nu, ha en trevlig kväll....

Hemma på lunch!

Sitter framför datorn en snabbis, Har råkat skicka mina glasögon med gubben och barna så jag ser knappt nåt.
Ska köra ut och hämta dom ikväll, om jag hittar..Det är egentligen inte att jag ser dåligt, men jag har brytningsfel så jag får ju anstränga mig till max och så får jag huvudvärk. Hörs....

Torsdag!

Idag är det riktigt busväder ute, snöar och blåser i massor. Vi hade tänkt hämta lilltrollet med spark men det blir nog med bil annars kör vi nog fast.
Äntligen kommer gubben hem idag. Jag saknar dig.
Lite tråkigt att jag jobbar i helgen för gubben och småbarna åker nog till stugan och storbarna far till sin pappa i helgen. Det blir tomt här hemma. Men jag får väl passa på att gå långpromenader och ta långa bad istället. Om jag orkar. Det är så långa arbetsdagar på helgerna, fast det blir ju pengar.
Mamma kommer efter hon har jobbat idag, jättekul. Hon ska sova på soffan, inte så skönt kanske men våran extramadrass är i stugan.


Full fart i rutchkanan.


Han är halvgalen min son, hårda landningar blir det men det verkar som att det är det som är roligt.

Skönt ute idag!

Det var skönt ute idag, fast det kändes som det regnade trots minusgrader, och sparkföret var toppen. Får se vad det är för väder imorrn, kanske hämtas lillpiga med spark då med.
Imorrn är det dags för stolpsittarna att kliva upp. Min flicka ska sjunga där kl 14, så dit far vi nog.


Här är piga med sin superlurviga mössa.


En rödrosig gosse.




Det ser som grått och mulet ut.

Onsdag!

Nu är det onsdag igen, gud vad jag tycker tiden går fort. Man hinner inte med. Nyss var det ju december och tjoff så är det februari. Jag undrar vad man ska hitta på för semestertripp till sommarn, är det nån som har nå tips? Jag är lite sugen på Leos lekland, men det är väl mest för dom små barna tror jag. Och sen gäller det ju att hitta nåt boende också. I och för sig kan man ju åka dit över dagen bara men det är ju roligare om man kan stanna nån eller några dar.
Vi har varit i Östersund dom tre senaste somrarna och det har ju varit jättebra, men det känns som att vi vill prova nåt annat i år. Sen är det svårt att planera nåt också, då gubben inte vet om han får nån semester till sommarn. Och får han det så får han nog veta det i sista sekund.

Min stora dröm är ju att få fara till Kolmården, tänk att få se späckhuggare och delfiner och alla andra häftiga djur dom har där. Men det får bli framöver då man förhoppningsvis har lyckats spara ihop lite pengar och har en planerad semester.

Lilltrollet är hos dagmamma idag också, jag och grabben tar nog sparken då vi ska hämta henne, det är ju inte så kallt idag, tror det var -14 nu. Det blir en lång tur, ända till andra sidan "stan". Ha ha.

Idag blir det köttbullar och pären till middag, till jul rullade jag köttbullar av tre kilo köttfärs och det finns lite kvar än.

Höres...


Lugnt ikväll!

Storbarna har varit hos kompisar ikväll, så det har varit extra lugnt här ikväll. Inte för att dom gör så stort väsen av sig men det blir som lugnare på nåt vis. Nu är dom på väg hem i alla fall.
Lillmonstret har varit som en ängel hela dan idag. Jag tror att hon behöver va hos dagmamma lite då och då. Hon är nog understimulerad. Det är klart dom var ju ledig nästan en hel månad över jul och sen sjukdomar på det och nu med mina nya arbetstider som är så blir det ju inte så mycket dagis/dagmamma. Jag hoppas hennes goa humör håller i sig nu och att hon inte kommer och vrålar inatt att hon vill ha en ny pyjamas igen. Ha ha. Sköt om er...

Mera fynd!

Äldsta grabben har ju nyss fyllt år och fick en del pengar i present. Han gick till VIK och fyndade en hel slalomutrustning för 800 kr. Han gick dit för att köpa en slalomhjälm och ringde och ville jag skulle hämta han då det blev tungt att bära. När jag kom dit så fick jag syn på en ganska fin snowboard bräda för 500 kr.
Jag var förbi där imorse och köpte brädan och ett par snowboardskor, allt för 550 kr. Tack gode gud för VIK. Annars skulle man aldrig ha råd att skaffa såna saker till barna. Jag tänkte ju köpa slalomskidor till hans födelsedag men nya skidor kostar nästan 3000, så dom får nöja sig med begagnat.



Fyndpaketet!



Alla dessa kläder för 358 kr. Ganska bra pris tycker jag.
Bilderna är klickbara.

Tisdag!

Ny dag igen, har skjutsat lillmonstret till slottet idag. Hon har det lite besvärligt med sin fyraårstrots. Inatt vakna jag kl 2 av att en dörr smälldes upp och ett högt vrål - JAG VILL HA EN ANNAN PYJAMAS...
Helt galen var hon och hon skrek och tjorva i säkert en halvtimme innan hon lugna sig och somna. Men imorse var hon sitt goa jag igen. Hon kunde väl ha sina utbrott på dagarna tycker jag, men nä nu är det nattetid också. Gahhh.
Vad ska grannarna tro..
Idag kan jag skratt åt det, men inatt var det inte lika kul. Hoppas det går över snart.
Jag har varit och hämtat ut paketet och det var mycket fint för lite pengar. Ska sätta in lite bilder så ni får se.

Fyndlåda!

Yngsta tösen fyller ju år inom kort och jag har beställt 2 st fyndpaket från Linus och Lotta. Ska hämta paketet imorrn och se vad det blev. Spännande. Älskar paket.

Busarna!

Ja nu har vi varit på "Busarna". Yngsta trollet fick ett anfall innan vi skulle fara och skulle inte klä på sig, sen när vi kom till bilen så kom hon på att hon ville ha tuggummi men jag sa nej och då kom nästa anfall. Hon skriker banne mig så att rutorna håller på att krossas. Hon var arg jättelänge och hann inte va me nåt på busarna. Grabben var superblyg och tordes inte va med. Men vi satt och tittade på så jag tror dom blev lite intresserade i alla fall. Nästa gång går det nog bättre. Skam den som ger sig.

Pet shop!



Det här är yngsta sonens favoritspel. Det var äldsta dottern som köpte det för sina julklappspengar men det är inte hon som spelar det mest. Pet shop ska det va. Ett dyrt nöje vill jag lova. Dom samlar även på små pet shop figurer som är jättedyra. Man kan köpa dom för typ 40 kronor styck. Det är väldigt söta figurer ändå måste jag säga. Men har man tre barn som samlar på dom så kostar det en del. Fast man vet ju vad man kan köpa för födelsedagspresenter i alla fall.

Måndag!

Nu har jag formaterat om datorn, åh vilken tid det tog, men viruset är borta i alla fall. Och datorn var fullsmockad med all möjlig skit så det var ganska behövligt. Nu är datorn som ny igen.
Snart ska jag röra ihop en lasagne och sen far vi till"Busarna". Höres...

Söndag!

japp, då var vi hemma igen, och det visar sig att min dator blivit helknäpp. Virus så klart. Har tagit bort viruset och datorn beter sig helunderligt. Gubben håller på att försöka få till den så jag sitter vid dotterns dator.
Har haft lillebror med familj här ikväll, dom grattade äldsta sonen som just fyllt 14 år. Alltid lika trevligt när dom kommer. Ska ta mig i kragen och börja hälsa på hos folk, jag vet inte vad det är men vi åker aldrig till nån. Känns som tiden inte räcker till. Jag har inte ens grattat min storebror annat än med sms, och han fyller år i augusti. Och min svägerska fyllde år i början på januari. Henne har vi inte heller grattat. Skandal är vad det är.
Imorgon ska jag och småbarna gå på "Busarna". Där får dom dansa och leka. Jag tror att det kan va kul för dom. Vi missade dom två första gångerna då vi varit sjuka, men nu ska det bli av att vi går dit. Känns spännande.
Nä, nu ska jag gå ner och se hur det går för gubben. Ha det bra.....

RSS 2.0