Framme!

Nu har checkat in på hotellet och det är så himla mysigt här.

När vi kom imorse så åkte vi direkt till hotellet och hämtade inträdes biljetterna till djurparken. Men innan vi for dit så var vi en sväng till skogsmuseet. När vi gått klart där så fikade vi vår matsäck och gick in på djurparken. Strosade runt där inne och dom hade tre små björnbebisar. söta med dom låg bara och sov. Dom hade en bauta björn i en annan inhägnad och det gick fram och tillbaka. Stannade precis vid oss och glodde mig rakt i ögonen. Jag fick frossa. ;-)

Trött i bena efter allt springande så åt vi på restaurangen dom har på djurparken. Sen for vi en minisväng in i stan och in på Åhlens. Där fick jag en sprängande huvudvärk, och blev på ett uselt humör. Fräste till Emma att måste du gå bak i arslet på mig? Samvetet gnager....

Var förbi på apoteket och köpte alvedon och nu har vi checkat in och huvudvärken har börjat släppa, så nu känner jag mig på bättre humör. Tack och lov.

Nu ska vi en sväng på dollar store och sen leta åt nåt lekrum som ska finnas här. Sedan tror jag vi ska på en liten promenad, måste ju kolla in lite.

En bild...

Säger mer än tusen ord.



Mums!

Torsdag!

Fatta hur snabbt tiden går, nu har jag snart bara en veckas semester kvar. Imorrn åker vi till Lycksele och sover på hotellet där. Ska bli så mysigt.

Idag verkar det vara skapligt väder också, måste köra bort lite sopor, märks att det är rötmånad, luktar surt på en gång. Och man vill inte ställa ut soporna heller för då kommer dom jäkla fåglarna och sprider ut soporna över hela världen.

Ikväll kommer Stig hem.

Sol!

Underbart att vakna och se solen. Robin och Frida hade väldigt bråttom ut imorse, jag fick stoppa dom och ge dom frukost först. Måste ner på plassn en sväng idag också för jag glömde köpa mjölk, hur man nu kan glömma det då det går ca 5 liter om dan här.

Jag har möblerat om i sovrummet, sängen står nu nedanför fönstret så äntligen kan man bädda den utan att behöva klättra som en apa. Nu sommartid går det nog bra men till vinter lär det dra kallt på oss. Men kanske vi hinner byta fönstret och isolera den väggen innan dess.

Lugnt och skönt!

Förutom att det ska envisas att regna hela tiden, och när det inte regnar så är det mygg så man nästan inte kan andas. Idag åt vi gomat.



Mums!

Tisdag!

Sitter och väntar på att mamma och pappa ska komma, dom skulle låna fyrhjulingen en sväng. Tror vi ska ner och handla en sväng sedan, tomt i kylskåpet...

Måndag!

Idag börjar Stig jobba igen, stackarn. Jag känner hur skönt det är att ha två veckor kvar. Fast han skulle försöka ta två veckor till senare i höst.

Jag är varslad from sista augusti, så vem vet jag kanske också är "ledig". Men jag håller mina tummar att jag få jobba mera. Skulle nog bli knäpp om jag blev arbetslös.




Potatisland!

Gubben ville absolut odla lite potatis i år, och jag kan på ett sätt hålla med honom, dels för att barna ska se hur det funkar och dels för att det är himla gott med nypären. Men visst sa jag om du rensar ogräset.. Tror ni han bryr sig om det? Nä, det får jag vackert göra och jag som har spindelfobi...gissa om det finns spindlar på ett sådant ställe? MASSOR ju..Och inte nog med det, idag såg jag en slemmig groda där också. Och såklart finns det massor av ogräs kvar också. Tur att det inte är så länge förrän man ska ta upp dom. ;-)

Annars idag har vi inte gjort så mycket, mamma och pappa kom förbi och drack kaffe och sen låg jag i soffan och såg på Tingeling filmen med Frida och sedan kom Stigs bror Bengt och hans fru Annica och drack kaffe. Det är fler än vi som bojkottar att gå ut när det är sådant här skitväder. Herre vad det har regnat idag.

Apropå potatis, vi odlar inte så mycket potatis eftersom vi inte har nånstans att förvara den, synd om det bara ska förstöras. Men Stig har ju planer på att bygga ut och då ska vi också göra en slags kallförråd där man kan förvara potatis, för visst är det väl bra om man slipper köpa dom.

Lite bilder!



Piggley Wink



Den stora skräcken..



Byggare Bob



Den färdiga trappen..



Nu fattas bara räcket och det tror jag kommer att bli ett rep istället för ett vanligt.

Trappen klar och Junsele djurpark!

Imorse målade jag sista varvet på trappen och sen åkte vi till Junsele djurpark, trots regnet. Men vi hade tur, det regnade inte så farligt. Vi träffade Piggley Wink och Byggare Bob där, Frida skrek rakt ut, blev jätterädd och Robin gömde sig bakom mig. Men han morskade på sig och Byggare Bob fick en kram. Sen åt vi världens godaste mat på ett ställe som hette Corner. Helt suveränt gott var det.

Tobias och Emma är ju med sin pappa i Norge och där fick dom lite dramatik. Tobias är ju allergisk mot gräspollen och gårbo mm, men har inte haft besvär på många år. Men när dom var där så skulle han hämta en boll och det var väldigt högt gräs där. Han fick nässelutslag, men det brukar ju inte bli mer än så. Nässelutslagen hade kommit och gott, vid halv två på natten hade Tobias kommit in till Anders och Catharina och sagt att det kliade och att det kändes som han skulle svimma, och sen svimmade han. Det har han aldrig gjort förut och Anders berättade att hans (Anders) hjärta höll på att hoppa ur kroppen och det förstår jag, jag skulle också blivit skiträdd.

Då for Anders och Tobias och letade åt en sjukstuga och väl där så fick han några antihistamintabletter och sen har det varit bra.

Imorrn kommer dom hem till Sverige. "LÄNGTAR"

Nu ska jag gå och städa lite. Ha det bra.

Onsdag!

Idag åker Tobbe och Emma till Norge, dom kommer att få supermysigt tror jag.

Idag ska jag bära ner madrasser till nedervåningen för att vi ska måla trappen. Igår slipade Stig den med en specialgrej, för det gick inte med vanligt slippapper, så nu är det spackling slipning och målning som ska göras. Det blir nog enklast om vi sover nere medan vi håller på. Där är ju toaletten och det.

Igår kväll satt jag ute och eldade rat och rensade ogräs till kl var ca 12. Hur skönt som helst även om det var massor med mygg.

Nä nu är det bäst att sätta igång.

Bokat och klart!

Nu har jag bokat i Lycksele, då får vi två dagar på djurparken på köpet. Och i Lycksele vet vi ju att det är underbara rum och framförallt mögelfritt. Nästa fredag bär det iväg. Längtar...

Vilken flop!

Vi var ju på Åselemarknad igår och det var lika trevligt som vanligt, inte så mycket folk och inte så varmt, precis lagomt. Köpte som vanligt lite rat, disktrasor och plastpåsar är ju standard.

Efter Åsele hade vi en överraskning till barna, och det var att vi bokat ett hotellrum i näsåker för att idag tisdag skulle vi på Junsele djurpark. När vi kommer fram så blir besvikelsen stor, hotellet såg superskabbigt ut. Och när vi närmar oss ytterdörren så stinker det mögel, jag skulle inte kalla det där för hotell. Vi gav inte upp ännu utan åkte till campingen dom har, men samma visa där, mögellukt. Det finns inget värre än den lukten, känns som man blir sjuk. Vi kollade in en annan camping en bit bort också, men där fanns inga stugor alls.

Då gav vi upp och åt en pizza och åkte hem, och Junsele får vi ta en annan dag för regnet står som spön i backen. Vi är lite sugen på att boka hotellet i Lycksele istället, då får man ju inträde på Djurparken också.



Söndagkväll!

Host host, jag har blivit förkyld, undrar just om Tobias tog med sig "the Pig flu" från Polen? Vi brukar aldrig bli förkylda på sommaren. Frida mår i alla fall mycket bättre, har inte så ont längre, men det är besvärligt att få i henne penicillinet. Vi fick nåt pulver man skulle blanda med vatten och det blir hur mycket som helst, vill inte göra det med mindre vatten heller för hon tycker det blir så starkt då. Men imorrn får vi tag i vanlig medicin som förhoppningsvis inte är lika stora doser.

Imorrn bär det iväg till Åsele på marknaden, känns lite gruvsamt då jag är lite förkyld, men det går nog bra ändå. Jag har målat lite idag och så var jag ner och hämta Tobias och Emma, jag får ha dom ända till på tisdagkväll då dom ska dra iväg till Norge på onsdag. Men sen får dom lov att va hemma lite grann så jag får träffa dom nån gång.

Nu ska jag gå ner och packa i ordning lite grann..


Alltid lördag!

Mina barn har en förmåga att alltid bli sjuk på lördagar. Oftast efter att apoteket har stängt. Frida har varit lite småhostig i några dar och idag hade hon lite feber. Mitt i dan så börjar hon skrika och vara helt otröstlig, hon har ont i örat. Det brukar hon få när hon är förkyld så det är inget konstigt. Men den här gånger så skrek hon och var som sagt otröstlig.

Jag åker in med henne på sjukan och mycket riktigt, knallrött i båda öronen och den ena trumhinnan har brustit. Inte undra på att hon hade ont. Alvedon hjälpte knappt på henne så på sjukan fick hon en iprensupp, och nu märker man inte att hon är sjuk. Hon fick även penicillin så hon klarar sig till på måndag då vi kan hämta ut på apoteket. Tack gode gud för att det finns hjälp att få då man behöver det.

Grattis!

Vill skicka ett stort grattis till Kia och Leif till sin lilla flicka som kom igår, på beräknad förlossningdag. Punktlig liten krabat. Kias barn har en förmåga att komma i tid. Har för mig att hennes Maja också kom på beräknad dag.

Än en gång grattis..

Lördag!

Igår rensade jag ogräs så att jag fick två stora blåsor på fingertopparna, har aldrig varit med om nåt liknande. Men fint blir det och mer ska rensas idag.

Stig har planer på att bygga ut på baksidan, det ska bli pannrum, förråd och tvättstuga där. Kommer bli super och så slipper vi elda i köket. Blir ju så "bössigt". Och då kommer vi förmodligen att sätta in ett badkar också. Synd att allt tar sån tid och kostar så mycket pengar bara, man vill ju ha det klart på studs.

Tobias och Emma är i Saxnäs, det känns som att dom bara är borta, på onsdag åker dom till Norge också, men sen får dom lov att vara med mig. Saknar dom ju.

Vad ska ni göra idag?


Fredag!

Har inga planer för dagen, blir väl till att rensa ogräs. Fattar inte att det ska växa så djuriskt, eller jo jag fattar att det blivit så mycket för jag har inte rensat på "planen" någonsin. Stig var ju duktig och sladdade men fick inte bort allt så det får göras för hand. Bra mycket snyggare med grus/sand istället för gräs. Sedan har jag ju pärlandet som ochså behöver rensas. Synd bara att det är så mycket mygg och brems.

Sen har jag tänkt flytta på mina jordgubbsplantor, så dom får gott om plats, nu trängs dom i en liten "låda". Och ogräs är det i massor. Jag hatar att rensa ogräs, eller egentligen inte att rensa utan jag hatar SPINDLAR. Och dom finns i massor. ¨



Ransarn.

Vi åker till Åsele på måndag, har inga pengar förrän då. Men vi brukar fara dit på måndagar så det gör ju inget. Det är väl det vanliga som finns där, men man måste ju gå en sväng i alla fall.

Kväll!

Idag har åskan kommit och gått. Strömmen har fladdrat en del. Jag har inte gjort mycket idag, förrns nu på kvällen då fick jag ett ryck och städade lite. Nu är jag hungrig och ska gå ner och fika. Ha en trevlig kväll..

Nu är åskan över!

Här kommer lite bilder.



Den enda karusellen som fanns på hembygdsdagarna. Men dom var nöjda.



Tobbes konfirmationsgäng..



På fisketur..











Här är vi på Ransarn.



Vackert och mycket sten..



Tobbes fångst..

Det är så avkopplande att sitta vid vattnet, att inte bry sig om klockan. Det är så man laddar batterierna.

Torsdag!

Vi är hemkomna efter några dagar i Luspen, vi har haft det underbart. Fiskat, myst och ätit palt. Jag har en del bilder men dom får ni se när jag har min dator, vi har åska här idag så jag sitter vid Stigs bärbara.

Söndag..tror jag!

Herre så dagavill man blir då man är ledig. Här målas, rensas ogräs, och grejas det. Har rent ont i fingrarna av allt ogräs. Imorrn åker vi nog till Luspen, hoppas på bra väder då vi säkerligen ska ut och fiska. Det får gärna blåsa lite så man slipper odjuren. Vi ska dra med oss våran lilla plastbåt så vi kommer att åka lite båt också. Längtar...

Jag lever!

Jag stod inte så länge på den där stegen förrän gubben fick ta över. Nu har vi målat allt två varv, bara ett sista kvar. Det kommer bli kanon. En liten smygtitt får ni här..



Vad har jag gett mig in på?

Jag håller på att måla i trappen, alltså väggarna. Det man når utan stege går ju bra men idag ska jag stå och balansera på en stege, får se hur det går i värsta fall får Stig ta över.

Nä nu ska jag kämpa på, och hör ni inget från mig ikväll så har jag förmodligen åkt ambulans till sjukan för bruten nacke..


SEMESTER!

Nu har jag semester, eller den börjar inte förrän på måndag, fatta så skönt. Stig fick också semester igår och nu har han åkt till villis för att köpa mera färg till mig och så skulle han köpa "trimmersnöre" så jag får trimma klart. Blir ju så himla fint och det är riktigt roligt och gå runt och brumma med trimmern. Fast man får skak skador av det.

Så idag står alltså trimning och målning på schemat. Emma åker till sin pappa så vi har bara dom små hemma till på lördag. Då kommer både tobbe och emma hem Och då först börjar Tobbes sommarlov, konfirmation på lördag.

Igår var Robin så här fin efter dagis.



Det var en fröken på dagis som målat så fint.

!

Fick veta idag att jag ska till Lycksele och jobba imorrn, känns lite annorlunda. Men det går nog bra. Eventuellt ska jag dit på fredag också. Men sedan blir det semester. Jag började måla spaljen idag, men färgen tog slut, hann inte långt alls. Måste införskaffa några liter så man kan göra klart. Fint blir det nog. Rent och frächt liksom.

Frida ska istället för att vara på slottet vara hos sin kompis Amanda, hon längtar. Hoppas inte Kia måste iväg och föda barn precis imorrn bara. Men det löser sig nog om det skulle bli så.

Nu ska jag packa inför morgondagen. Ha en trevlig kväll..

Tisdag!

Så skönt det är med mornar då man slipper stressa upp och iväg på jobbet. Nu är det bara imorrn kvar. Idag tror jag att jag ska måla spaljen här uppe i hallen, jag tror att hela trapphuset också kommer att bli vitt, det är så mörkt så jag tror att lite vit färg kommer att göra det ljusare. Men jag måste vänta på lön först.

Så här ser det ut nu.





Orkar jag måla nåt idag så kommer bilder på det ikväll..

Kväll!

Känner mig helt slut i knoppen idag, jag har en fyraårig liten tjej som håller på att göra mig tokig. Skriker och skriker så jag tror fönsterrutorna ska spricka, och det enda hon skriker om är kläder. Vi kan tillsammans leta åt kläder som hon vill ha, så tar hon på sig dom och allt är bra ....i tre sekunder. Sen skriker hon och ska byta för det känns konstigt. Fine byt kläder då säger jag, nä du ska hjälpa mig. Och sedan är världskriget igång. Om hon fick som hon ville så skulle hon va nakenfis hela tiden, hoppas verkligen det här går över innan det blir höst och kallt på riktigt.

Som tur är så är hon världens gulligaste i vanliga fall, det är bara det här med kläder som hon förvandlas till en operasångare.

Måndag!

Och egentligen skulle jag vara på jobbet nu, men jag har lyckats få lite flexledigt idag, börjar kl 13, och slutar 17. Lagom lång arbetsdag. Imorrn är jag ledig, jobbar onsdag och sedan är det SEMESTER. Fatta så skönt.

Idag regnar det och känns kallt. Vilket inte gör så mycket, gräset behöver lite regn. Men jag hoppas inte det regnar resten av sommarn nu. Vill ha lite mera sol.



Mysbarn.

Fredagkväll!

Känns som det är söndagkväll då jag ska jobba imorrn. Just nu hör jag några efterlängtade regndroppar mot taket. Det är som torrt ute.

Jag har varit i farten och kört med trimmern, det blir som fint, synd bara att "snöret" tog slut så jag blev inte färdig. Glömde ju berätta att Tobbe hade köpt med sig presenter, halsband. Ska fota sedan så ni får se. Gullungen där.

Äntligen!

Nu har jag min äldsta hemma. Han har haft det bra och han tycker det är skönt att va hemma igen. Han har inte berättat så mycket han säger att det är svårt att förklara. Men det kommer lite då och då. Det tar väl en stund innan han hunnit smälta alla intryck. ¨

Idag har vi varit skitduktiga, vi har kastat in all ved i vedboden. Och det var inte lite heller, och så har Tobias klippt lite gräs. Nu sitter jag här genomsvettig och längtar till duschen.

Kl 00.15!

Fick ett sms från en ledare att dom beräknas va på villis vid kvart över tolv. Jag kör och hämtar honom, kan inte vänta tills imorrn med att få se och höra honom. Så nu ska man hitta på nåt att göra innan det är dags. 

Torsdag!

Idag kommer Tobias hem, eller sent ikväll blir det. Gud vad han saknas mig, det känns mysko att ha en av ungarna såå långt bort och inte kunna prata och säga godnatt. Inte ett ljud har man hört, fast det kanske ska ses som positivt, då har inget hänt i alla fall. Ska bli så himla spännande att höra vad dom har gjort och hur han haft det. Kring kl 23 trodde dom att dom skulle va på villis. Då hämtar Anders honom och han sover där, sen imorrn kommer han hit. Fast just nu känns det som att jag skulle kunna köra och hämta han ikväll, får se hur det känns ikväll.


Sos 112!

Idag har jag ringt 112. Jag, Emma, Robin och Frida tänkte vi skulle åka till badviken. Först var vi tvungna att tanka och ta ut pengar. Sen då vi åker mot badviken så ser vi hur det bolmar rök borta mot flygfältet. Nere vid bilprovningen så blir vi stoppad av polisen för blåstest, jag var nykter ; ). Innan jag åker därifrån så frågar jag polisen om han vet vad det är som ryker? Ingen aning, men det var ytterst intressant säger han.

Vi blev så nyfikna så vi åker mot flygfältet, och det verkligen bolmade så jag trodde nästan att ett flygplan hade störtat, men när vi kommer fram så ser vi att det är bortanför i skogen. Jag tänkte att det måste vara skogsbrand så jag ringde 112, och sa var jag var och att det ryker, Då berättade hon som svarade att det var en hyggesbränning dom höll på med. Pust tänkte jag, då kan man släppa det.



Det syns inte så mycket på bilderna.



Då snodde vi och åkte till badplatsen, och då möter vi polisbilen som stoppat oss, jag gjorde dom nog nyfiken. Ha ha..
Fast jag har lite svårt att förstå varför dom gör en hyggesbränning nu, det känns lite för torrt i backen.

Jag badade fötterna lite. Jag är ju som en badkruka. Men barna badade massor.











Lite fikapaus.



Coolaste frisyren..

Onsdag!

Kvavt var det igår och mot kvällen började molnen dra ihop och jag tänkte äntligen blir det lite regn. Vid 7 började det mullra så vi drog ur alla datorer och telefoner och tv apparater. Det var ett konstant muller, men vi såg inga blixtar, vi väntade och väntade på regnet, men det kom aldrig. Här har det inte regnat en droppe. Läste att på Villis regnade det massor. Så nu blir det till att gå ut och vattna blommorna igen...

Nu vill Robin låna datorn och Frida vill ha fika så jag skriver mer ikväll...

RSS 2.0