Torsdag!

Idag var det lilla vasaloppet på skolan, men tyvärr så har Robin blivit sjuk. Han kröp ner hos mig inatt och sa: Jag måste få ligga här. Och han var varm som en kamin och snorar som bara den. Attans osis säger jag bara. Dessutom ska Tobbe stå efter banan och servera fika eller vad det var. Men det verkar då va ett himla skitväder om man får säga så så det känns ändå ganska skönt att få va inomhus idag.
Emma har gått runt med kameran och fotat.



Här är ifrån skrubben..







Här är hissgardinerna..





Här är min gurkplanta...



Och tomaterna..




Tisdag!

Så har alla i familjen haft magsjuka. Och Emmas har tagit om. Nu ska hon bara få bli frisk och sedan ska huset spritas från topp till tå. Jag hade magsjuka på söndagkväll och låg hela dan igår. Känner mig inte helt hundra idag heller så jag gör lite nytta, sedan tar jag en paus och sedan gör jag lite nytta igen och sedan paus.

Har inte nåt kul att skriva, Jo förresten, skrubben i hallen börjar ta sin form så jag har småbörjat få lite ordning i hallen/skrubben. Men ännu är det mycket kvar. Har inte kommit ut på altanen ännu. Men det går nog ganska fort bara man kommer igång. Men det får bli en annan dag.

Hissgardinerna funkar faktiskt ganska bra. Skönt att slippa solens skarpa sken inomhus. Men det är lite tjorv att hissa upp dom. Men det får man ta.

Lördag!

Är ledig i helgen, underbart skönt. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, det beror på hur Stig mår idag. Han hade magsjuka igår. Är fint väder så ut måste vi ju. Om inte annat så gräver vi ner oss här på tomten.

Fast vi har massor att göra här inne. Vi skulle fått skrubben klar så jag kan börja rensa ute på altanen. Skulle ju va mysigt att få använda altanen som en altan och inte som ett ratigt förråd. :-)

Nu ropar Frida på mig, hon vill se på Råttatoui (stavning?) Så nu ska jag pillra mig dit.

Ha en bra dag..





Tisdag!

Nu var det länge sedan igen. Har väl inte haft så mycket att skriva, eller ork att skriva är nog närmare sanningen. Vi har haft lite magsjuka i huset, det började för två veckor sedan med Robin, förra veckan var det Emmas tur och i lördags var det Tobbes tur.

I lördags var vi på Dainanappet, alltid lika kul. Vi körde bil härifrån upp till Luspen och därifrån körde vi skoter till sjön. Strålande väder till en början. Sedan blev det molningt och började snå. Jag hade inte ett napp, men Tobias och min pappa fick varsin fisk så pappa blev fyra och Tobbe sjua. Pappa valde en delikatesslåda med rökt korv, pepparlax mm. Tobbe valde en verktygslåda, det var nära han köpte verktyg då vi var i Umeå men han tyckte nog dom var för dyra. Sån himla tur dom hade.

Efter fisketävlingen bjöd mamma och pappa på palt och det var hur gott som helst. Tobbe åkte med Stig och dom fick stanna två gånger pga magsjukan.

Sen var det melodifestival och lördagsmys.

Just i detta nu så åkte Tobbe och Emma ner till sjön för att fiska, och jag har en deg på jäsning, ska se om jag får till nåt bröd av det.

I övrigt så har det börjat va sånt underbart fint väder ute, synd på blåsten bara. Det finns såklart inte bara fördelar med att solen lyser. Jag insåg hur otroligt skitiga fönster jag har så jag nästan längtar tills jag får putsa dom. Sen är det ganska irriterande när solen lyser för fullt hit in i köket. Jag har skickat efter hissgardiner, får se om det är nåt som är bra.

Sanna, jag har inte tagit kort på frisyren men det kanske kommer ;-)

Glömde berätta...

Har ju varit hos frisören idag och herre så skönt det känns, som en ny människa. Och lite morsk och busig var jag också så nu har jag lite lila i håret.

Och svisch så har det gått en vecka!

Har haft fullt upp i några dagar. Helgen började ju toppen med att Robin hade magsjuka natten mot lördag. Tur i oturen så råkade han kräkas på heltäckningsmattan som vi har uppe i hallen. Vi har tänkt ta bort den sedan vi flyttade in och det är ca 11 år sedan. Så nu tog Stig och skar bort en del, så nu är vi ju "tvungna" att fixa golvet där. Inget ont som har något gott med sig. :-)

Sedan har jag bara väntat på att resten ska åka dit, men ingen har blivit sjuka än så länge. (och bara för att jag nu skriver det så kommer vi väl att åka dit inom kort) Jag har haft lite magknip men det är allt.

Igår var vi till Umeå med Tobbe, då passade vi på att ta oss en shoppingdag också, mamma och Emma följde ochså med och herre min skapare som jag fick skratta igår. Min mamma är så himla rolig så det kan ni aldrig tro. En hejjare på att sjunga opera är hon också så nu vet ni det. Stundvis var jag nog lite av en trafikfara, skrattade så tårarna sprutade. En riktigt befriande dag som igår måste jag komma ihåg att unna mig. Känner mig som en ny människa.

Sedan har det hänt lite tråkigheter på jobbet så jag ska nu vara på hemtjänsten ett tag framöver. Känns både och. Roligt att se om vårdtagarna känner igen mig. Några har försvunnit och några är kvar. Plus att det kommit några nya. Nu ska jag fixa middag så ni får ha det bra så länge...



RSS 2.0