Sista dagen!

Idag var det sista dagen för Frida hos sin dagmamma, två dar nästa vecka ska hon va på slottet. Känns som sorgligt. Idag jobbade jag bara till 12, skönt. Ledig till på lördag. Nu har nedräkningen börjat, jag har 4 arbetsdagar innan det blir semester. Ska bli himla skönt med 4 veckors ledighet, har dom senaste somrarna bara haft 2.

Idag kom Emma hem efter en helg hos sin pappa m fam. Dom har varit och tittat på bebis, badat, åkt motorcykel, shoppat i umeå. Full huggning med andra ord.

Och snart kommer Tobbe. 

Kväll!

Jag åkte till Kia idag och hon börjar bli stor om magen nu. Tänk snart får hon sitt femte barn. Frida lekte med Amande hela tiden och dom trivs verkligen med varandra. Sen handlade vi så vi klarar oss några dar.

Stig och Robin åkte och fiskade och Robin fick inte mindre än 14 fiskar.



Min duktiga fiskare.

Söndag!

Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra idag, är lite sugen på att hälsa på en kompis som jag träffar allt för sällan. Ska ringa och höra med henne. Då ska jag passa på att handla också.

Sen ska jag vika kläder och göra lite snyggt här hemma för sen är det ny arbetsvecka och det är skönt om man bara kan ta det lugnt när man kommer hem. Stig har lovat göra en stor köttgryta också så då har man så man bara kan värma upp då man kommer hem. Skönt.



Fotograf Emma..

Svettigt värre!

Herre så varmt det varit idag. Vi har stökat på lagårn idag, mest Stig för jag tycker det är SKITÄCKLIGT med fågelskit och spindelnät och sånt som finns. Vi hittade till och med en död fågelunge. Blä så vidrigt. Men det kommer att bli rymligt och bra då det är klart.

Annars idag har jag vattnat blommor, hoppat lite studsmatta klippt gräs och tvättat kläder. Hängde ut en del på altan för ca en halvtimme sedan och det är nästan torrt. Det blåser lite ute så det torkar fort.



En prima ballerina i mammas gamla studentskor.



Robin i full action..







Här spenderar dom ett par timmar om dagen.

Jag undrar hur Tobbe har det i Polen?, Jag kom på att han glömt ta med en keps, hoppas han köper sig en om dom har lika varmt som oss. Längtar till han kommer hem så man får höra hur dom haft det.

Lördag!

Idag ska vi rensa på lagårn. Har hur mycket rat som helst och dom kommer och hämtar grovsopor på måndag, och det blir sista gången det är gratis så det gäller att passa på. Skitkul :(

Verkar va toppenväder idag med. Lovely.



Robin igårkväll..



Frida igårkväll.. Sötbarn..

Underbart väder!

Det är riktigt fint väder nu. Har jobbat idag, men nu ikväll medan Stig bada barna så la jag mig i hammocken och pressade i solen, gud så underbart skönt. Jag har inte varit så stor fantast av solen men nu tycker jag det är jätteskönt, men det går väl bara några dar så är jag less.

När jag låg i Hammocken så kom Stigs kusin Tomas förbi och pratade lite. Stig och han sitter där ute ännu och jag har precis nattat barna, hoppas dom somnar fort så jag kan gå ut i solen lite till.

Emma har farit till sin pappa och Catharina idag, dom ska fara och titta på en liten bebis imorrn. Det är alltid lika mysigt. Fast man blir ju så himla sugen på en egen ju.


En härlig dag!

Verkligen toppenväder har det varit idag, och jag har gjort nåt som jag aldrig brukar göra, legat i hammocken och pressat i solen. Lyssnade på ljudbok samtidigt och kände efter ett tag att jag höll på att somna.

Mamma och pappa har varit hit och grattat Robin, pappa provade våran fyrhjuling, jag tror han vill ha en egen.





Här är en fin bild på Tobias, just nu sitter han på båten mot Polen. Saknar honom redan.. Tur att tiden går fort, en vecka svischar ju bara till.

Hipp hipp hurra för Robin!

Idag fyller han 6 år, stora killen har han hunnit bli.







Kväll!

Så var denna dag snart till ända. Jag skjutsade Tobbe till sin pappa nu och tidigt imorgon bitti bär det iväg mot Polen. Hur ska jag överleva att inte få prata med han på flera dar.

Jag skulle sätta upp skyddsnätet och insåg att det fattas lite skruvar och grejer, så jag svängde förbi och hämtade dom. Nu ikväll har jag satt upp det och jag bara undrar, varför ska allt vara så trögt? Man får ju en känsla av att allt är för litet. Ja ja, det är ju där i alla fall, men inte tror jag det blev rätt.

Emma och Robin har tagit lite kort när dom hoppar.





Robin är i vanlig ordning halvgalen..





Dom har i stort sett varit på studsmattan hela dagen..

Imorgon blir det kalas igen, då fyller Robin 6 år.

Tisdag!

Hyfsat väder verkar det vara även idag. Kan sommarn äntligen ha kommit för att stanna? Idag ska jag se om jag kan sätta fast skyddsnätet på studsmattan, igår kväll var det så jävulskt med mygg och brems så man kunde knappt andas, en mygg i varsin näsborre fick jag. Det måste vara ovanligt mycket mygg denna sommar. Man får smått panik.

Det ordnade sig!

Tobias och Emma gick ut ikväll och vips så hade dom fixat det. Jag vet inte om dom är starkare än mig eller om dom hade en annan teknik, för jag klarade det då inte. Men stegen satt jag ihop i alla fall. Nu fattas bara skyddsnätet sen är det bara att hoppa järnet.



Jag in action..joggar lite lätt..; )



Emma..

Gaahh!

Åh så vansinnigt frustrerande, jag tänkte sätta upp en studsmatta men är för svag, jag får inte dit fjädrarna. Är det nån som är stor och stark och har vägarna förbi så är ni varmt välkomna att hjälpa mig....

Måndag!

Hyfsat väder är det idag, även om det blåser lite kallt, letade åt poolen och lyckades hantera tryckluftsgrejen så den blev uppblåst. Lyckades också blöta ner hela köket innan det blev rätt..



Bjuder här på ett snett kort. ; )


Oj, vad dagarna går!

Så var denna arbetshelg avklarad, skönt nu är jag ledig i 3 dagar. Har inte hänt så mycket i helgen, i fredags var storebror och hans gullungar här, jag träffade dom bara en stund men dom hade kommit hit mitt idan och åkte hem vid 19. När vi åt var vi åtta barn och tre vuxna runt bordet, tur man har stort bord.

Jag planterade lite blommor i torsdags. Blir så fint ute.








Myggen har då vaknat till liv, jag var hur myggbiten som helst..



Stig är ju borta då Robin fyller år och ville väldigt gärna vara med då han fick sin present, så han fick den i förskott. Gissa om han blev glad? Och gissa vad han har gjort hela dagarna?

Städpartyt!

Det var jätteroligt på städpartyt, så roligt med lite folk här ute i skogen. Jag beställde en fönstertvättare och så fick jag en dammhandske för att jag hade en visning i juni.

Igår skulle jag till Lena och hämta det som var beställt, men tyvärr så var dammhanskarna slut så vi får vänta några dar på dom. ( jag hör av mig Lillan och Cicci) När jag kom hem så skulle jag testa fönstertvättaren men upptäcker då att gummiskrapan inte finns. Men den finns hos Lena så det var bara att svänga förbi och hämta den. Tänk så fina fönster jag kommer att få..

Bokade in lite fler visningar, i december en spa visning, och i maj en fönstertvättarvisning.

Torsdag!

Idag fick jag en rejäl sovmorron, Stig kom ju hem igår kväll redan så han höll ställningarna. Jag är inne i nåt trötthetsil tror jag, för jag somnade rätt tidigt igår. Jag kan sova hur mycket som helst verkar det som. Jobbigt,

Idag så ska vi ner och handla nån mat och lite blommor hade jag tänkt. Vill göra fint här ute nu. Jag köpte förresten en daglilja till rabatten igår. Kommer bli fint när det blommar.

Imorrn är det midsommarafton och jag jobbar. Thomas med barn kommer och grillar och myser. Har jag tur finns det mat till mig då jag kommer hem ;)

Nu kommer Emma upp med en kopp kaffe till mig, gojänta.



Så här fin var hon på skolavslutningen..



Som en docka..

Onsdag!

Grattis till min stora tjej som blir tretton år idag. Vi lyckades kliva upp så pass tidigt att hon sov när vi kom och sjöng för henne. Jag var så trött så jag höll inte på att ta min ur sängen idag. 

Hon fick pengar till att klippa sig och färga håret så idag var vi iväg på klippningen, hon blev som en ny tjej. Här kommer lite före och efter bilder.



Före..



Också före..



Efter..



Också efter, fint eller hur?

Nu ska jag gå ner och steka pannkaka för det har hon beställt idag...

Måndag!

Efter en lång, lugn dag på jobbet är man äntligen hemma. Har precis fått veta att en arbetskamrat fått en bebis idag, en pojke på 4400gr. Stort grattis till Linda och Tommy.

Imorrn blir det städparty här hos mig, kommer en del folk och mamma sover över, mysigt. Sen på onsdag fyller mitt hjärta Emma år och jag har en rejäl överraskning till henne, nu när hon läser det här kommer hon att bli sjukt nyfiken.,.Det är så roligt att ha hemlisar för henne för hon blir så himla nyfiken.


Lite bilder från dagen!



Fredrik var förbi en sväng och drack kaffe..



Gubben har laddat en bulldeg...



Frida laddade bullformar..



Stig gör perfekta bullar i exakt samma storlek..



Det färdiga resultatet...

Jag gjorde en chokladbollssmet som Emma, Robin och Frida rullade, så nu har vi lite fika att bju på nu när det blir födelsedagar.

Lillan!

Det här är min gubbe..


Söndag!

Gårdagen var en effektiv dag, jag klöv upp nästan all ved och har nu sjukt ont i mina armar, sen rensade jag en massa ogräs och har nu sjukt ont i fingrarna. Sen eldade jag upp en massa rat som blir då man klyver.

Stig fick en massa arbete att göra, han röjde bort en massa rat och ställde dom otroligt fula traktorerna på baksidan av lagårn, så nu slipper jag då se dom. Det ser ganska fint ut nu, men bättre ska det bli.











Jag satt ute och eldade till kl var nästan 10. Mysigt var det.

Idag spöregnar det ute så det blir en innedag, ska städa och baka bullar.

Skolavslutning!

Idag var då äntligen skolavslutning. Upp tidigt och lockade Emmas hår, sen på folkan till Tobbes avslutning, upp till kyrkan för Emmas avslutning, fika i Emmas klassrum, där det var en del tårar, klassen splittras ju nu då dom börjar på Hemberget.

Efter det åkte vi upp till Luspen och grattade pappa, for på en liten fisketur och blev sen bjudna på tacos. På hemvägen köpte vi glass och sen var vi äntligen hemma. En lång och härlig dag trots att jag blivit förkyld. Kanske är det "the pig flu" man åkt på??

Nu ska jag inte göra nåt mer idag förutom att jag ska hoppa in i duschen en sväng.

Torsdag!

Jag jobbar kväll ikväll, så det blir en sån där dag när man inte gör något utan bara väntar. Förhoppningsvis kommer gubben hem lagomt till jag börjar, annars blir det ju Emma som får ställa upp.

Imorrn är det skolavslutning, tur man är ledig så man kan vara med. Jag har blivit förkyld också, jobbigt.

Grattis!

Hipp hipp hurra för min pappa idag, han fyller 59 år.


Oj!

Har precis kommit hem från mötet, jag tror det kommer bli jätteroligt för Tobias på konfirmationen. Jag skulle också vilja följa med. Mycket resande dock, då dom åker buss till Nynäshamn, färja över havet och sedan en natts bussresa till innan dom är framme. Och sen är det ju lika långt hem igen. Jag kommer sakna mig tokig efter honom, och sen tänker han lämna telefonen hemma så jag kan inte ringa han heller. Men det får ju gå ändå.

Kul tror jag då dom får. Avis.

Filmen igår!

Vi mojsade ner oss i min säng och skulle se filmen, jag somnade på två röda, men Tobbe och Emma såg hela och den hördes va läskig. Synd att jag missade den. Sen på natten kom Tobias in och var rädd, han hade haft mardrömmar, så han fick sova på Stigs sida. Jag borde förstått att filmen skulle va för läskig. Lätt att va efterklok..

Tisdag!

Skönt väder ute idag, har klippt lite gräs och barna har varit ute och busat. Ikväll var det tänkt att vi skulle fara på grillfest med Robins dagis, men Tobias har också ett möte om konfirmationen och det blir så sent om vi far på båda, och jag börjar jobba kl 7 imorrn. Emma får va hemma och natta barna medan vi far på mötet.

Snart är det skolavslutning, jag tror barna längtar...

Nu är hon hemma igen!

Vi stannade kvar efter jobbet och Robin och Frida åt på Frasses. Vi slutade ju fem och Emmas buss skulle komma vid 7. Sen parkerade vi vid Q8 och stod där och tittade på bilar. Precis som man gjorde som fjortis. Hon hade haft superkul i alla fall och hade köpt presenter till oss. Jag fick en stor chokladpeng, Frida ett halsband, Robin en penna och Tobbe fick också en chokladpeng. Hon är för go.

Nu ska Tobbe, Emma och jag se film i min säng, en läskig en...

Emma..

Är på klassresa i Östersund, kommer hem imorrn kväll, saknar henne. Hoppas hon har det bra. Ikväll ska jag på årsmöte med byaföreningen, suck känns jobbigt.

Söndag!

Klev upp relativt tidigt idag och fortsatte att måla den öppna spisen i sovrummet, blev faktiskt färdig och här kommer en före och efter bild.



Före



Efter, det får duga...



Pidestalen före, den står upp och ned..



Efter..



Det här bordet fick också bli svart, det står nu i hallen..

Kväll!

Nu har man mumsat i sig en massa godmat. Och målat ännu mera, bilder kommer så småningom. Sen har vi äntligen fått upp lite grejer på väggarna i tv rummet, har varit som tomt ett tag. Nu hamnade jag framför datorn för att byta ljudbok och då passade jag på att göra ett inlägg.







Mina tankar går till dom som är i umeå, vilken pärs..

Lördag!

Oj vad tiden går fort. Redan lördag. Idag har jag planterat lite blommor nere vid vägen, röjt och stökat lite här inne. Och målat såklart, jag hittade ett litet bord som också blev svart. Stig har satt upp lampor där det fattats så nu lyser det.

Fredrik har också varit förbi en sväng och druckit kaffe.

Middag idag blir grillade laxfileer och kycklingfile, och ugnsrostade potatisar. Mums....

Torsdag!

Jag, Robin och Frida åkte till luspen idag, vi tog grusvägen i hopp om att kanske få se nåt djur. Vi såg inte ett skvatt. Jag har vid två andra tillfällen fått se björn efter den vägen, men vi såg inte ens en ren.

Jag fick en pidestal (?) av mamma som just i detta nu håller på att målas om. Vilken färg?? Svart såklart, kommer göra sig bra i det vita tvrummet.

Både Robin och Frida somnade när vi åkte hem så dom ligger nu i sina sängar och pjollrar, är väl hur pigg som helst skulle jag tro. Stig har precis kommit hem så jag ska väl gå och höra hur det är med han nu.


Onsdag!

Och jag är så trött så ögonen blöder.Tänkte åka upp till Luspen imorrn och gratta mamma på morsdag i efterskott. Hördes som det skulle bli regn imorrn. Hoppas det inte stämmer.



Den här söta buketten hade Frida plockat till mig en dag.

Tobias är ute i spöregnet och kör cross, undrar hur geggig han kommer bli.

Lugnt här ikväll!

Tobias och Emma ska sova hos sin pappa inatt för deras lillasyster fyller 4 år idag. Robin och Frida somnar nog snart, om dom inte redan gjort det.

Jag fick idag veta att Frida hamnar på avd Humlan till hösten, känns super då det är samma avdelning som Robin gått på och där hennes kompisar Lydia och Amanda går.

Kommer att bli några hektiska veckor framöver, möten hit och dit, avslutningar och tandläkarbesök. Vissa dagar är det upp till 4 saker att komma ihåg, och det kan bli lite för mycket för min hjärna, jag lider nämligen av demens light, som ibland, under korta perioder övergår till demens mega. Tur man har en mobil som kan hjälpa mig komma ihåg allt. ; )


RSS 2.0