Lördagkväll!

Idag har det äntligen börjat hända saker bakom huset. Dom har spikat och grejat hela dan till kl halv 5 ungefär. Så här såg det ut imorse..



Och halv fem såg det ut så här...



Halleluja, jag säger bara halleluja...


Fredag!

Nu på morgonen har det verkligen spöregnat. Hoppas det ger sig snart. Igår kväll var jag ute och slogs med myggen, en knort har bitit mig vid ögat så jag är jätteöm och svullen där idag. Jag håller på att försöka få nån ordning vid grillplatsen, ett evighetsgöra, och skittrist. Fast det blir nog kanon då det är klart.





Så här ser det ut just nu bakom huset, men förhoppningsvis smäller det bara till så är det klart ;-)


Torsdag!

Igår kom gubben hem, nu har han semester i två veckor. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Gräsklippning står såklart på schemat, men utöver det har jag ingen aning. Har inte nån större lust att göra nåt heller. Kanske måste jag på plassn en sväng för att handla...Menlöst blogginlägg...

Dagavill!

Det är ju inte onsdag idag utan tisdag, man har ju ingen koll längre.. ;-)

I lördags!

Så for vi till Tärna, åkte svängen förbi Stalon och plockade upp mamma där. Herre så vackert det är däruppe. Marknaden var väl som en vanlig marknad, träffade några kusiner och min kära kompis Cissi. Skitkul..


Onsdag!

Idag är det riktigt trist väder ute, grått och dimmigt. Måste åka och handla idag. Blev så sugen att göra paj till middag och hittade ett recept på västerbottenpaj, tror det blir en sån och kanske en vanlig med ost och skinka. Spännande värre.

Kia med familj var ut häromdan och jag fick världens snyggaste lampa, som ska få sitta i köket så småningom. Alltså Nu börjar jag tycka att det känns jobbigt, man har väntat och väntat på att fä börja göra om i köket men jag får aldrig börja, det kliar i fingrarna att få börja. Ghaaa

Stig jobbar den här veckan sedan har han semester i två veckor, kanske det börjar hända saker snart...

Äntligen!

Äntligen har det slutat regna och torkat upp någorlunda, fast liite blött var det märkte jag när jag skulle flytta på studsmattan, halkade på ändan. Men nu är allt klippt. Tobias hjälpte till litegrann också, och Emma har börjat måla ladugården, blir mycket bättre än det var.

Igår åkte vi till Hoting och hämtade Tobbe som varit och jobbat med Stig. Och vilket åskväder vi åkte igenom, ganska mysigt fast det blir lite jobbigt att köra då det är så stora regndroppar. Tobbe hade då trivts jättebra på sitt jobb och det är ju en himla tur så han inte blir avskräckt ;-) Ikväll kommer gogubben min hem också.

Var lite sugen att fara på Tärna marknade imorrn, men det är ju så himla långt. Vill gubben följa så tror jag att vi far. Kanske. Eller.. Ja jag velar på och bestämmer mig sen..



Här sitter jag på gräsklipparn och tar kort och kollar ni noga så ser ni Emma i målaraction..På stegen..



Robin nakenfis sitter på Tobbes däcklösa cross.



Myspysåska.






Mysungar!

Här är ifrån igårkväll, nyduschade och sitter med storasyskonens nintendo Wii. överlyckliga..


Onsdag!

Tänkte va duktig igår och olja in bron, skurade av den och medan den torkade blev jag less och lat så jag sköt upp det till idag, men det var på håret att jag fick upp burken, fattar inte varför dom ska va så inbrottssäkra. Men nu har jag börjat i alla fall, har gjort hälften och tänkte ta andra hälften ikväll när alla slutat springa ut och in.

Jag köpte Eric Saades skiva igår och Robin och Frida är helt sålda på den, dom har värsta discot och det låter hur gulligt som helst när dom sjunger. Sötnötter...Finns en viss risk att man hinner bli less på den skivan ganska fort. Fast den är faktiskt ganska bra, än i alla fall..


Tisdag!

Igår var vi till åsele, alltid lika roligt. Och vi hade tur både med vädret och att det inte var såå mycket folk. Hittade en supersnygg jacka och en huvtröja till Tobias. Han är den jag alltid har svårast att hitta nåt till. Han är förresten och jobbar i veckan med Stig. Har inte pratat med han ännu men ska ringa honom ikväll för att kolla läget. Det är ju rätt långa arbetsdagar på Stigs jobb, från 7 till 19, så han lär ju va som trött.

I Åsele var ju också Eric Saade, vi såg inte hela showen för vi höll på att svettas ihjäl, både av solen och trängseln och att hålla i Robin och Frida. Lyckades ta några bilder på sötisen..







Inte för att man ser han så tydligt, han rörde sig fort och telefonkameran tar tid på sig. Men ändå..

Lördag!

Nu var det ett tag sedan igen, vi har väl inte gjort så mycket. Varit en sväng till Hoting och tittat på Kias pöjk som spelar gitarr i ett band. Varit i badviken, åkt till Luspen och sovit där en natt.

I helgen är jag djurvakt, spännande värre. Idag hade hästen rymt ur sin hägn, kattmamman hade jagat och lagt 7 feta råttor på altanen, hunden låg bara och vilade och kattungarna var det full fart på, kan sitta och titta på dom hur länge som helst, och nu är det verkligen action på dom.






Lördag!

Idag var det stora dagen D för Emma, hon är nu konfirmerad..



Efteråt for vi hem och mamma och pappa följde också med, vi åt tacos och tårta och kakor så det var ingen hejd på det. Sen slappade vi i soffan och kollade på kort från Emmas resa i Polen och en hel del också från församlingshemmet, tror det var ca 750 kort så det tog ju ett tag..



Tårtan..



Emma, Robin och Frida lekte lite med kameran..











Sötgurkor..



Avslutar med en bild på det nästan färdigrensade pärlannet...Fint blir det...

Nu är det gjort!

Har varit och premiärfikat på stenmans, barna tvärbada på saiwa och cementen är på plats...





Före



Efter..

Fredag!

Godmorgon, vi sov tack och lov inte lika länge idag, känns som hela dan försvinner då man sover för länge. Idag ska vi ner på plassn en sväng, måste ju spana in Stenmans som öppnar idag och ta en kopp kaffe. Sen är det ju hembygdsdagarna i helgen så det kanske blir lite spaning på det också.

Sedan lovade jag Robin och Frida att fara förbi saiwa en sväng, dom ville se om man kan bada eller om det är för kallt i vattnet, så vi har en del att göra idag.

Torsdag!

Vi har tur, cementbilen kommer imorrn. Allt som hittills är gjort bakom huset har varit drygt. Men bara vi får börja bygga som kommer det att gå fortare.

Vi fick sovmorgon idag, vaknade vid nio och fick då väcka mina sjusovarbarn. Helt otroligt vad dom sover. När vi vaknade regnade det, men nu har det slutat. Hoppas det regnat färdigt så man kan gå ut och greja lite. Pärlannet är ju bara halvfärdigt. Ha en skön dag alla...



Har köpt nya fönsterlampor till köket som jag inte kunde låta bli att ställa fram, den stående lampan lyser helmysigt..



Snyggtobbe...

Kväll!

Jag hann inte färdigt pärlannet idag så ni får vänta på efterbilden. Däremot kan jag bjussa på en annan bild..



Robin har lite mycket spring i bena ibland, så här kan man tydligen titta på tv också. Inte för att jag vågar prova..


Onsdag!

Idag kom mamma och pappa och hälsade på, vi påbörjade lite rensning av potatisland. Blir himla fint men tar massor av tid. Är nu bara inne på en liten paus.



Arbetet pågår bakom huset..





Tog ett kort på pärlannet igår, får se om jag hinner färdigt idag då kommer en efterbild...

Tisdag!

Idag är det inte lika kvalmigt varmt som tidigare dagar, inatt sov jag riktigt gott och inte ens myggen var besvärlig. Skönt.

Stig kom hem inatt vid ett, han har varit i stockholm över dan. Nu håller Stig och Valter på att greja bakom huset, och har vi tur så kommer cementbilen på fredag. Har vi otur så dröjer det flera veckor innan dom kommer, dom skulle ha semester med början nästa vecka.

Jag kämpar på med målandet. Nu håller jag på med toadörrn, tänk att man kan bli så less på fulfuru, och bara för tio år sedan tyckte man det var snyggt. Idag blir det fisk till middag...

Länge sedan!

Jag njuter för fullt av min ledighet. Rensar ogräs, målar fönster och drömmer om mitt nya kök. I fredags kom äntligen Emma hem så nu är ordningen återställd.



Vattenballongskrig i regnet...



Köksfönstret före...



Köksfönstret efter...



Det andra köksfönstret..

Jag håller på att längta ihjäl mig efter mitt nya kök. Det är inte klokt..

RSS 2.0