Lite bilder från igår!



Vi bakade och åt en musig blåbärspaj...



Vi skulle se den här filmen, det står att alla talar svenska men dom pratade danska så det blev en annan film istället...



Vi åt god tacos till middag...



Och sedan godismys framför tv:n.

Små írri!

Igår skulle jag ut och starta den förb....de fyrhjulingen, men tror ni den startade? Nej, det finns inget som retar mig så mycket som grejer som inte startar, den fick sig en redig spark, (gjorde nog mest ont på min fot) snart ska jag ut och he på batteriladdarn, den får en sista chans idag annars kommer den snart att höras en stor smäll, då blir det dynamiten.

Annars har vi inte så mycket vi ska göra idag, jo Frida ville måla sina naglar. En lugn söndag hoppas jag på, om nu bara fyrhjulingen startar så blir det nog en riktigt bra dag.

Lördag!

Kallt som tusan, blir en inne eldar dag idag. Tror vi ska äta tacos till middag idag. Alltid gott.

Igår kväll somnade jag kl 9, jag som skulle passa på att njuta av lugnet när dom små somnat. Inte ofta man är helt själv. Men det kanske blir ikväll istället.

Skulle egentligen ha skottat lite snö idag, men det känns för kallt men vi får se. Bära ved måste jag i alla fall. Tobbe och Emma var så snälla på torsdagkväll och fyllde vedlådan åt mig, och vedlådan var verkligen överfull, men nu då det är kallt så går det ju massor med ved.


Fredag!

Har precis fått en förfrågan om 20 årsjubileum, superskoj ska det bli, fast det är rätt ofattbart att det är 20 år sedan vi träffades sist. Känns som i fjol.

Stig ringde för ett tag sedan och berättade att han var framme, skönt. Han sov i Gävle inatt hos några bekanta. Nu behöver man bara oroa sig för svinen, och sedan resan hem. Kommer va ett nervvrak till på onsdag/torsdag när han kommer hem. 
Nu ska jag mysa med dom små. Ha en trevlig kväll...

Torsdag!

Idag har jag varit på fotvården, så nu är mina fötter mjukare än en bebis, nja nästan i alla fall. Sedan åt jag lunch på folkan med Jenni och Johanna, trevligt som bara den, det var fisk och det var riktigt gott faktiskt. Är ju inte riktigt en fisk fantast men jag blev då proppmätt.

Imorrn är det jobb som gäller och sedan är det bara jag och Robin och Frida hemma i helgen. Stig har nu åkt iväg för att jaga vildsvin, och storbarna är hos sin pappa.

Hoppas det går bra för gubben att köra nu, det är ju inte världens bästa bilföre, och man vet aldrig vad man möter. Han har tagit "min" passat och jag har fått låna Valters Passat, en diesel.

Nu ska jag gå ner och se vad vi ska laga för mat idag, hatar när man inte vet vad man ska göra, slutar förmodligen med makaroner och korv.


Resultatet!

Jag ser förjäklig ut på bild men det bjussar jag på. Det är inte lätt att ta kort på sig själv...



Det här kortet tog Emma och det ser lite konstigt ut eftersom hon sitter och jag står...



Underbart skönt känns det då i alla fall, fast lite ovant...

Förändring!

Känner att det är dags för nåt nytt, så idag ska jag klippa mig, är less på långt hår, så om jag törs så ska jag klippa kort, eller kortare i alla fall. Känns supernervöst. Tänk om jag ångrar mig och inte vågar visa mig bland folk sedan. Ja ja, det finns ju mössor..

Imorrn ska jag till fotvården, har såna problem med mina hälar, så dom ska få sig en omgång imorrn. Jag kommer att bli som ny, sen är det bara mitten av kroppen kvar, som också känns svårast. Jag har verkligen inte formen just nu, större än någonsin, inte undra på att folk tror man väntar smått. ;-)

Jag har nog provat alla tänkbara metoder, men inget som varar. Ballar ur och går upp igen, jag tror jag skippar alla metoder och satsar på motion och så långt det är möjligt undvika socker och kvällsfika. Får väl se hur det går.

Snart ska jag inskolas hos nya brukare, känns spännande. Hoppas det varar ett tag, min förre vårdtagare gick ju tyvärr bort så där hann jag bara vara i tre månader.

Kanske dags!

Idag sa en vårdtagare till mig:

- åh, så du väntar smått?

-öh, nej jag är bara tjock...

Kanske man skulle ta tag i lite viktminskning nu...

Torsdag!

Det gick bara fint att få igång fyrhjulingen, det är himla roligt att skotta snö numera :-)

Fick ett ryck igår och bakade lite bullar, och städade nedervåningen. Stig överraskade med att komma hem redan igårkväll, dom hade gjort färdigt det dom skulle. Nästa vecka ska Stig till skåne och jaga vildsvin, fattar inte att han vågar, tycker det verkar vara livsfarliga djur. Och han ska köra hela vägen, blir drygt för han.

Ha en bra dag...

Onsdag!

Jag och Frida är lediga idag, det är så himla skönt att slippa väcka dom före 6 på morron, idag står snöskottning på schemat, hade tänkt åka och handla idag men känner mig lat.

Håll tummarna nu att jag får igång fyrhjulingen... ;-)

Underbar utedag!

Det snådde lite kallt, men var underbart skönt att få lite luft. en massa gofika och trevligt sällskap, kan inte bli bättre...Tack för idag...








Söndag!

Jag har äntligen bytt gardiner färdigt. Tog ett tag. Idag kommer Anders, Catharina och barna hit och vi ska ut och åka skoter, ska bli kul. Får se om vi tar oss till stugan, om någon har trampat spåret. Annars kan det bli spännande, för det är ingen som har en SNÖskoter egentligen.


Fredag!

Idag ska jag ta tag i julgardinshistorien, det kom lite imellan. Ska vara på hemtjänsten ett tag framöver, känns både och...

Torsdag!

Ny dag, nya utmaningar. Ska försöka få bort alla julgardiner idag, men jag känner mig inte riktigt hundra så vi får se om det blir av. Kanske bara softar istället. ;-)

Ikväll kommer gubben hem, har känts lite tomt då jag har haft han hemma flera veckor innan, han var ju långledig över jul.

Ha en bra dag....

Mera bilder!



Såhär mysigt hade vi på nyår..





Förväntansfulla barn, raketdags...








Onsdag!

Jag och Frida är lediga idag så det är rätt lugnt och skönt här hemma. Tobbes rum är färdigt nu och nu har jag äntligen lite bildbevis...



Så här såg det ut före.....



Och så här ser det ut nu...



Fondväggen...



Nu är den stygga muren inbyggd...



Först när jag föreslog brunt/biege för Tobias så nästan skrek han rakt ut att aldrig i livet att han ville ha det, men nu när det är klart så blev han jättenöjd och tycker att det är snyggt. Och det är ju tur eftersom det är han som ska bo därinne, även om jag gärna skulle vilja byta med honom just nu.

Lördag 9/1!

Har haft fullt upp i några dagar, håller på att renovera Tobbes rum. Kommer bli bra, när det är klart. Just nu har jag en välförtjänt paus efter att ha målat väggarna två varv. Måste nog göra ett tredje.

Igår målade jag taket och det är nog det värsta som finns, man får sjukt ont i armen.

Igår hade vi trevliga middagsgäster på besök, det var Kia med familj. Tacos blev det och det blev mycket köttfärs över så idag blir det tacospizza. Det luktar mumma.

Känner att jag får lite huvudvärk av målarfärgen, den luktar inte så gott fastän den är vattenbaserad.

Måndag!

Idag är jag ledig men ställde ändå klockan på 7. Ska försöka vända på dygnet för barnen. Gubben har åkt till villis för att köpa gipsskivor och annat grejs så vi kan bygga färdigt på Emma och Tobbes rum. Tobbes rum ska vi måla om men jag kan inte bestämma mig för vilken färg det ska bli. Jag gillar ju beige men Tobbe skriker nästan rakt ut, han vill ha blått men han har ju haft det hela sitt liv så jag vet inte.

Frida har klagat på att hon har ont i en tand, och nu upptäcker jag att den är jättelös, den kommer hon att tappa snart. Hon är inte ens fem år fyllda...

Första januari!

Så var då ett nytt år här. Idag är det slut på ledigheten för min del, ska jobba ikväll och sen jobbar jag hela helgen, så va beredd på lite våldgästning från mig nu Anders och Catharina ;-)

Vi smällde lite raketer vid halv tolv igår för dom små började bli lite trötta, sedan tittade vi på tv och väntade in det nya året, skålade i pommac. Sen blev det sängen och vi tog oss inte ur sängen förrän vid 11. Innan man snott tillbaka dygnet för barna nu. Kan bli tufft.

RSS 2.0