Mina morsdagspresenter!

Min familj är nog den gulligaste i hela världen, tårta och presenter. Kan inte bli bättre..



Från Stig, Robin och Frida..Gissa om den är godrucken?



Den här gubben har Tobias tovat och gjort själv..



Den här handuken fick jag av Emma, den var liten och ihopknövlad som en hockeypuck från början, när man tog vatten på den så växte den till en sån här fin.

Gym!

Vi har en jättefin skola här i byn som tyvärr alltför sällan kommer till användning. Men nu har vi kommit på den snillrika iden att vi samlar ihop alla träningssaker vi har, (det är jag och en till än så länge). Och så ställer vi upp det på skolan och tränar där. Det kommer bli ganska mycket saker där, ännu så länge har vi två cyklar, en stepup bräda, en roddmaskin, nån magträningsgrej, gummiband. Och mera kommer det dit så småningom. Känns riktigt skoj faktiskt, och så tror jag det blir mycket roligare om vi är fler. Och så kanske man får nån ordning på dallret. ;-)

Jag och Stig ska inviga ikväll ;-)


Kidnappning!

Emma ska ju snart fylla år så jag överraskade Emma i fredags med en resa till Umeå med hotellövernattning, jättemysigt hade vi, åt god mat, och en massa godis. På lördan var vi och shoppade. Man skulle kunna handla hur mycket som helst men det är ju tur man inte har så mycket pengar så man får lov att behärska sig.

För en gångs skull hittade jag en del till mig själv, annars brukar man ju bara handla till barnen. Så det känns riktigt bra med lite nytt i garderoben. Emma har fotat en del..



Här ser man godishögen...



Morgonen efter...



Imorse blev jag överraskad med presenter och en tårta som barnen bakade igårkväll.. Dom är för goa mina ungar...


Onsdag!

Var ner på plassn en sväng idag för att kolla in karnevalen, dom är ju bara för söta. Så här fin var Robin..



Här käkar han glass, huvva så kallt.

Häromdagen var jag och Frida upp och kollade in kattungarna igen, nu har dom hunnit bli 4 veckor och man bara smälter.



Vad ska man säga?


Förresten!

Gubben har varit duktig i helgen och städat, vikit kläder och röjt ihop och dammsugat så idag kan jag ta det hur lugnt jag vill. Kanske jag till och med orkar gå ut och göra nån nytta ;-)

Måndag!

Har jobbet som en tok i dagarna tre, är faktiskt ledig idag, imorrn jobbar jag dubbelpass och mitt i dubbelpasset måste jag hinna ha utvecklingssamtal för Frida, skjutsa hem dom, ge dom mat och sen tillbaka på jobbet. Tur det inte är ofta det blir så. Onsdag är jag ledig, men måste på plassn ändå för Robin har karneval och det vill man ju inte missa. Torsdag ska Frida vara extra på dagis, vad jag ska hitta på då vet i tusan, kanske gå en väääääääldigt lång promenad...

Fredag jobbar jag kortdag och helgen är jag ledig. Är säkert nåt mer som måste göras, kommer inte på det nu. Det är en himla tur man har almanackan annars skulle jag inte komma ihåg nåt. Alltid den här årstiden tycker jag det är så himla mycket, ingen lugn och ro. Det är möten hit och dit och avslutningsfester mm.

Frida har lärt sig cykla utan stödhjul i helgen, lite vingligt är det ännu såklart men det tar sig...

Städparty!

Har haft städparty ikväll, fönsterputsvisning. Alltid lika roligt, men alltid lika svårt att få ihop folk. Vi blev ändå tre stycken plus mig så det var inte så tokigt ändå.

Jag tror det är en annan sak med ljuspartyn, i och för sig också ganska dyrt men det är mera en förbrukningsvara så man måste fylla på lagren imellanåt. Brukar va lättare att få ihop folk till dom.

Stig är på väg hem nu, tycker så synd om dom som ska pendla mellan Stockholm och här, fatta hur många timmar dom sitter i bilen, själv håller jag på att bryta ihop över mina Lyckseleresor och det är ju skitnära om man jämför..Men snart är dom nog klar i Stockholm och kommer förhoppningsvis jobba på närmare ort.

Fick veta idag att Tobbe har fått två veckors sommarjobb på sågen, super. Sen kanske han får nån/några veckor på Stigs jobb också. Himla tur han har :-)


Översvämning!

Ja inte här hos oss då, men vid åbron några kilometer härifrån ser det ut såhär..



Det är en bro där, men den syns inte så mycket..

Tisdag 18 maj!

Imorse hade jag ett möte med jobbet, sedan hämtade jag Frida på dagis och vi for hem, har inte gjort så mycket, mest tagit det lugnt. Nu på kvällen var vi ute en stund..



Snyggtobbe...Spana också in geggan där vi brukar ställa bilarna...Det luktar skit...



Här hade Emma kört fast i geggan...



Emma och Tobbe..



Här ska utbyggnaden bli, snart är snön borta, bara för någon dag sedan var det massor med snö...


Måndag!

Är ledig idag och Frida ville baka chokladbollar idag så det har vi gjort, sen har jag pysslat lite med tomatplantorna, och ställt ut dom på altanen. Dom börjar va riktigt stora nu.

Frida är ute och kokar soppa med vatten och sand. Jättegott ;-)

Har styrelsemöte här hos mig ikväll, jag är ju sekreterare men vet inte om jag vill fortsätta vara det, har varit det i flera år och det är så sällan man håller på med det så man hinner glömma mellan gångerna hur det var man skulle göra. Känns som jag inte vet vad jag håller på med.



Börjar närma sig slutet..



Soppkokning...



Tror ni det behövs lite grus eller...Är mycket värre än det ser ut...



Har plockat bort ogräs och fyllt på bark så just nu är det ju fint. Hatar att rensa ogräs mest av den anledningen att det finns så mycket äckelpäckelspindlar.




Torsdag!

Har jobbat kortdag idag, dvs mellan halv 11 och halv 4. Perfekt lång dag. Och nu då jag kom hem så har Stig varit och hämtat sand till gången så den är påbörjad och det är inte så långt tills den är klar.

Tog ett ryck med rabatten också, så just nu är det jättefint, inget ogräs och en massa ny täckbark. Tänk om det kunde förbli så hela sommaren, men det är ju bara en önskedröm.


Kväll!

Nu har Stig kommit hem, nu är alla lediga i fyra dagar utom jag, jag jobbar så klart alla dom dagarna. Vi hinner i alla fall inte bli less på varann. ;-)



Så här fin i håret var Frida en dag, synd att man så sällan får göra nåt med hennes hår. Det gäller att dokumentera dom få gångerna det tillåts. ;-)



Snacka om att jag är röd som en tomat ;-)


Men äntligen!

Jag har äntligen fått till dataprogrammet som hör till telefonen, så nu blir det lättare att visa lite kort. Har ju i och för sig en digitalkamera men hur ofta orkar man släpa runt på den? Nu lät det som det var en jättekamera jag hade men ni fattar?!

Så här kommer lite  gamla bilder.



Så här hittade jag Robin en kväll då jag skulle gå och lägga mig. Trötter..



Här har Tobbe precis tappat ena blånageln. Nu har det läkt fint och nya naglar på väg..



Här är mitt paradis...



Premiär turen med Frida...



Så här ser det ofta ut på vägarna då jag ska till Lycksele, hade hunnit lägga på sommardäcken så det var lite spännande.



Världens sötaste kattungar, endast 6 dagar gamla här..



Tittar man noga så ser man bakhasorna på en älg. På väg hem från Lycksele en sen kväll..



Det är den här grusgången som ska göras om, ska bli stenplattor istället. Många kilo grus fanns det här. Nu ska vi bara få tag på sand så ska det snart vara klart.



Vi har monterat studsmattan till barnens stora glädje...



Här är Robins nya "vuxenmediciner" som han säger. Storkillen min..



Sötnos..

Nu har ni fått en liten bildbombning, kommer säkert mera.

Tisdag!

¨Jaha, då har man varit i Lycksele igen, Robins tur den här gången. Vädergudarna var på min sida idag, endast lite hagel kom.

För Robin gick det bara bra, lite försämrad lungfunktion har han, men inte så att han mår dåligt eller så. Det är ju "Tack gode gud" bara då han är förkyld som han får det jobbigt.  Han har i alla fall fått medicin för lite större människor, så han känner sig som en riktig storkille idag. ;-) Återbesök om ett år igen.

Annars är allt bra här hos oss, bara Tobbe som är lite hostig/förkyld.

Lördag!

Idag har vi grillat korv ute till lunch, jag sa till Frida att ta på sig en mössa när vi skulle gå ut, Ut kommer hon med en häxhatt :-) Hon såg hur rolig ut som helst.

Stig och storebror Thomas har varit till umeå idag och hämtat ett lass med grejer som vi behöver till renoveringen ;-) Pirr, snart börjar det.

Ikväll kommer mamma och sover över. Myyys.

Torsdag 6/5!

Herre vad snön har töat, underbart. Nu vill jag att den ska vara puts väck bara sådär POFF. Imorrn ska jag till Lycksele, håll tummarna att det inte är snökaos.

På tisdag ska jag också till Lycksele, himla många turer dit blir det. På tisdag är det Robin som ska dit, för astman.
Jag chockade kroppen idag efter middan och gick på en promenad, det är himla skönt, fattar inte varför man ska gruv för att ta sig ut en sväng. Det är ju både superskönt och hälsosamt.


RSS 2.0