Onsdag 30/9!

Idag är jag ledig och hade tänkt ta itu med en massa som inte hunnits med på ett tag. Tvätthögen är enorm, och gruset på golvet vidrigt. Snart behöver barna inte gå ut i sandlådan för att leka, det räcker om dom sitter i hallen. ;-)

Tobias ville jag skulle visa hans tänder, kolla in dom enorma rötterna, helst sjukt att man har så stora tänder..




Glömde ju!

Det gick bra för Tobbe hos tandläkarn igår, han drog två tänder så nu är det bara en kvar. Han gruvade ju inte för att dra dom utan för att få bedövningen, men han var så tapper. Gogubben min.

Skönt!

Nu har jag träffat dom nya arbetskamraterna, några bekanta ansikten var det. Känns skönt att det är gjort. Jag jobbar till och med söndag på hemtjänsten och inskolningen börjar på måndag.

Mötet var klart kl 16 ungefär, Hämtade barna och körde runt lite för att se om Emma och Tobbe ville åka med, Till slut ringde jag Emma och då hade hon hunnit med den tidigare bussen, så hon var hemma vid halv 3. MEN hon hade glömt sin nyckel så hon stog ute på bron i nästan två timmar innan jag var hemma. Hon hoppade in i duschen för att försöka tina upp lite. Stackarn.


Nervös idag!

Idag får jag träffa mina nya arbetskamrater, känns ju lite pirrigt måste jag säga. Men samtidigt längtar jag tills det är gjort så man slipper vara så här nervös. Jag känner mig som ett nervvrak idag.

Så här ser dom nya sängkläderna ut.



Har sovit som en drottning inatt. Längtar du hem nu Stig? ;-)

Den första snön!

Så här ser det ut just precis nu. Mysigt. Men typiskt att man fortfarande har sommardäcken på bilen.





Och det snöar för fullt just nu.

Till anonym!

Jag måste ju tyvärr sluta på hemtjänsten efter ca ett och ett halvt år. Slut på vikariat, Sökte som personlig assistent och fick det, ett tillsvidare på 68 %. Verkligen tur, fast det känns som trist ändå då jag trivs super på hemtjänsten.

Måndag!

Är ledig idag, ska följa Tobbe till tandläkarn för att dra tand/tänder. Han är ju inte direkt så sugen på det, han sa till mig att : Jag går bara dit en gång så det är bäst att dom drar alla tre på en gång.

Men jag tror inte dom ger bedövning på tre ställen vid samma tillfälle.

Färdig med köttet är vi, blev klar vid halv 10. Det gick ganska fort ändå. Skönt.

Imorrn är det dags för apt på nya arbetsplatsen, känns ju hur pirrigt som helst. Iiiihhhhh.

Igår var jag på Tallen och köpte nya sängkläder, vi har nästan inga sängkläder som det finns två likadana av, och jag bara vägrar ha olika sängkläder i vår dubbelsäng. Så idag ska det bytas i sängar.


Söndag 27/9!

Så var denna helg färdigjobbad. Stig höll på att skrämma slag på mig idag när han ringde. Han har ju varit och styckat kött och sa att det var nog 70 kilo vi skulle ta reda på ikväll, men då jag kom hem så hade han vägt det och det är "bara" ca 50. Så kvällens vila kan jag ju glömma.

Nåja, sova och vila får man kanske göra då man blivit gammal...


"Plastpengen"

Igår kväll kom pengen ut, fast det var ingen plastpeng utan en riktig femtioöring, Skönt att den är ute så behöver man inte fundera mer på det.

Har haft en rolig dag på jobbet idag, det har man när man har knasroliga arbetskamrater. En delad tur känns inte så lång när man får skratta hela tiden. Tack för idag R.


Jobb hela helgen!

När jag kom hem idag så hade gubben fixat tacos, mums filibabba. Ska strax hoppa in i duschen och sen ska jag se idol, det var ju så snöpligt slut igår, men det är väl för att man ska titta på nästa program. Det är väl ikväll man får se vilka som går vidare till fredagsfinalerna tror jag.

Sen är det väl bäst man sover så man orkar med morgondagen.

Tjing.


Torsdag 24/9!

Ett stort grattis till min goa svägerska Camilla som fyller år idag. Hipp hipp hurra.

Ska börja jobba kl 1 idag och går till halv 10. Först så skulle det va nån hygienutbildning på folkan. Vi ska väl lära oss att tvätta händerna ;-)

Idag ska Stig hämta barna på dagis och föris, tror det är typ första gången. Spännande. Han vet i alla fall var Robin är så då får väl han visa vägen till Frida.


....

Var på mötet idag och det var lite vemodigt, det är ju förmodligen sista gången som jag var med på ett sånt. Kommer att sakna ihjäl mig efter mina goa arbetskamrater, men Birgitta lovade att jag skulle få jobba extra på hemtjänsten så jag släpper ju inte kontakten helt. Jag har trivts hur bra som helst på hemtjänsten, så söker dom personal så kommer jag vara första sökande, jag lovar.

Har kollat på idol, tycker det är himla kul. Vilka röster en del har det är så man får gåshud. Fast man får ju bara se en snutt av alla, blir nog bättre då det blir fredagsfinaler.

Apt!

Idag ska jag på aptmöte, känns riktigt bra, har varit hemma mycket nu på slutet. Fast det blir ju ändring på det nu, ska ju jobba två helger på raken.

Jag skulle aldrig fixa att vara arbetslös, blir folkskygg när jag bara går hemma, jag behöver verkligen lite socialt umgänge. Tur att jag har ett annat jobb på g nu när jag måste sluta på hemtjänsten.


Frisyren!

Herre vad svårt att försöka fota sig själv, här får ni se ett tappert försök, kanske kan ni ana hur det ser ut..





Det känns då himla skönt i alla fall, inget ris.

Skitväder!

Idag regnar det och känns jättetrist. Jag har inte alls nån bra dag. Hoppas Robin kom ihåg att ta på sig sina regnkläder, dom skulle ha "skoljoggen" och gå upp till skidstadion. Annars lär han ju komma hem dyngsur. Har faktiskt gjort en nyttosak och det var att jag flyttat på sofforna och städat under dom. Man kommer ju inte åt under med dammsugarn så det var lite damm där må ni tro.



Här käkar Frida blodpudding och har på sig sin pepparkaksdress, fast hon sa att hon var ingen pepparkaka utan en potatis.,

Middagsgäster!

När Kia med familj skulle hämta Amanda så fick dom lite uppstekt palt, och det var tur för jag hade kokat massor, frågan om vi hunnit äta upp det innan det blivit dåligt. Så vi var 10-11 stycken som åt och det blev ändå lite kvar. Jag räknade inte in lilla Lina och jag tror inte Olivia åt nåt. Alltid trevligt med sällskap.

Nu tror jag småbarna har somnat så nu ska jag gå ner och umgås lite med dom stora...Tjing.


Nyfriserad!

Åh så underbart skönt det känns att ha blivit kvitt en massa ris ur håret. Man känner sig som en ny människa. Frida var hos sin kompis Amanda medan jag klippte mig och sen följde Amanda oss hem, så dom leker för fullt nu. Roligt.

Potatis!

Fredrik var förbi idag och han hjälpte mig att ta upp potatisarna, blev en hyfsad skörd med tanke att vi inte hade satt så mycket.

Sedan klippte Fredrik gräset åt oss också och belöningen för all hjälp blev kokt palt. Det var hur gott som helst så nu har man paltkoma.

Stig fick skjuta en storoxe idag, dom trodde den vägde upp mot 300 kilo.







Se så glad han e, han har blivit minst en halvmeter längre idag..Hi hi..



Dagens potatisskörd..


Sköna söndag!

Har inget planerat idag, förutom att koka palt till middag. Har varit sugen i flera dar nu så nu är det dags. Håller på att längta ihjäl mig till i morrn då jag ska klippa mig. Här kommer lite bilder från helgen.



Den här vann Frida på lotteriet..



Plus en massa godis..



Robin vann också en massa godis..



Och en skärbräda med inbyggt kniv..



Och en paltmix, men den använder jag inte idag, ikväll blir det riktig palt av småpären.



Vi fick en hel kalv att stycka, det var den som Stig sköt.



Den här köttbensgrytan puttrade på spisen i flera timmar igår, ska bli mums.

Älgfest!

Jag, Robin och Frida är precis hemkomna från älgfesten. Mycket god mat, några cider och lite godis. Det var ett lotteri och Robin och Frida vann hur mycket godis som helst, och som tur var så vann Frida 2 små ficklampor också så vi såg var vi skulle gå när vi skulle hem. Nu ligger barna och förhoppningsvis somnar dom snart och snart ska jag lägga mig också. Är så trött så ögonen blöder.


Fredag 18/9!

Grattis Catharina på din födelsedag. Hoppas du får tårta och massor med paket.

Idag ska jag och Frida åka och handla, ekar i kylskåpet. Sen ikväll är det älgfest uppe på skolan. Brukar bli köttgryta till mat, mums.

Får se om jag tar mig till Luspen i helgen, mamma har fyllt år.


En kalv!

Stig fick skjuta en kalv i morse, storjägarn min. Jag sket i mötet ikväll, och apropå att skita så har jag snart en splitter ny toastol. Hurra hurra. ;-)

Plastpeng!

Frida kom ner igår kväll och var jätteledsen, hon berättade att hon svalt en låtsaspeng, kände ett sting av panik, (har ju sätta i halsen fobi) Men jag förstod att den farit ner i magen för hon hade inte svårt att andas eller så. För säkerhets skull åkte vi in på sjukan och doktorn lyssnade på lungorna men det lät bra så vi for hem igen. Vi får vänta och se, hon lär väl bajsa ut den. Blev väldigt överraskad då doktorn ringde imorse för att höra hur det var med lilla Frida. Va? Nåt sånt har man väl aldrig hört talas om.

Imorse steg vi upp som vanligt och for på jobbet. Kom på vid halv nio att jag inte ringt och hört om Tobbe och Emma var vakna, ringer till Tobbe och mycket riktigt hade dom försovit sig och missat bussen. Det är första gången någonsin det händer. Så på min lunch körde jag hem och skjutsade dom till skolan. Och ikväll är det föräldramöte, men jag vet inte om jag is fara, latmasken är här igen.

Onsdag!

Nu äntligen verkar förkylningen släppt på Robin så imorrn blir det skola/dagis/jobb. Det är också föräldramöte på kvällen så det blir mycket körning imorrn.

Pratade med Kia och hon berättade att hon hade varit och klippt sig och jag blev så inspirerad så nu har jag ringt och bokat tid på måndag för klippning och färgning. ÄNTLIGEN...kanske man slipper se ut som en riskvast efter det.

Ingen älg fick dom igår heller. Hoppas det blir nåt idag. Stig har ju nästan bara den här veckan på sig att få nåt kött då jag kommer jobba flera helger på raken snart. Nåja, det löser sig.


Dirty dancing!

Det var en av mina favoritfilmer när jag var yngre. Minns en gång jag var i Grönfjäll hos Kia och vi såg den filmen om och om igen. Nu har Patrick Swayze dött, cancern segrade...

Måndag!

Robin har blivit sjuk igen, han drar på sig alla baciller som finns tror jag. Stig har jagat igår och idag, igår blev det inget men idag blev det två älgar. Blir gott med älgkött i vinter.

Annars idag har jag inte gjort ett skit, är allmänt uttråkad.


Söndag och underbart väder!

Igår var det riktigt skitväder, men idag skiner solen och det blåser inte.



Från förra helgen..



Och jag eldar och eldar...



Från igår kväll..

Allt ris från björken är uppeldat nu. Nu är det bara allt ris från rönnen kvar. Jag närmar mig slutet.
Det bor nog en liten pyroman i mig, jag tycker det är skitskoj.

Torsdag!

Idag hade vi en fullbokad förmiddag, först skulle Frida ta kort, sedan var vi och tittade på Robin när dom hade friluftsdag. Sen hade jag ett möte och sedan åkte vi hem. På eftermiddan gjorde vi inte mycket, såg lite tv och busade.

Nu har Stig kommit hem och har gått ut för att skruva i en båtmotor. Han ska börja jaga på söndag så nu är det förberedning inför detta.

Emma och småbarna spelar monopol och jag sitter och gör typ inget.

Pirr pirr!

Det pirrar i magen, det kanske är nåt spännande på gång. Hur ska jag kunna sova inatt?

Nu får ni va nyfikna ett tag...

Godmorgon!

Ledig idag, har skickat iväg grabbarna till skolan, Emma är hemma, hon har ont i halsen och är lite snorig. Ingen feber eller så men hon får va hemma och ta det lugnt.

Frida ligger i sängen och myser, men tjatar om att få låna datorn en stund. Så jag ska va snabb.

Kia kommer och hälsar på idag, kul. Alltid roligt med sällskap. Hon har med sig Amanda så då blir Frida glad.
Imorrn ska Frida ta skolkort, och sen ska vi ner på tjärnvallen och heja på Robin som är där med föris och har friluftsdag.

Tobias var till tandläkarn igår och han måste dra ur tre permanenta tänder, han blev inte glad direkt. Han har ju redan dragit tre tänder. Han har så vansinnigt trångt mellan tänderna så dom kommer inte upp som dom ska och hamnar omlott. Sen skulle vi avvakta ett år och sedan får vi se om han klarar sig från tandställning. Han ska dra den första den 28 tror jag det var.



Min fina fina flicka en dag på stranden.

Måndag!

Har jobbat idag, nattat småbarna och nu ska jag umgås med mina storbarn som kommit hem idag efter en helg hos deras pappa m familj.

Söndag!

Jaha så var denna helg snart slut. Jag har mest eldat, dels en massa ris från rönnen vi tog ner på baksidan och sen kapade Stig ner en stor björk på framsidan så då blev det en massa mer ris. Och än är det inte slut. Men nu har jag så ont i ryggen och armarna så jag ger upp för idag. Och så luktar man verkligen skunk när man suttit i röken.

Stig har varit duktig och monterat dit våra "gatlysen" så nu lyser det för fullt. Ska bli mysigt att se hur det lyser när det blivit mörkt. Ha en bra kväll...

Fredag 4/9!

Idag jobbar jag mellan 12- 20.30. Känns riktigt roligt för nu är det ju typ en vecka sedan jag jobbade. Robin gick med Emma ner till bussen. Han är så söt och man riktigt ser hur stolt han är. Jag kan inte tro att det är sant, han är för liten för att åka buss utan mamma. ;-)

Frida hon ligger fortfarande och drar sig i sängen, spanar på nåt barnprogram. Mysunge.


Torsdag 3/9!

Idag fick Robin fara på föris, han skulle åka skolbuss för första gången, han tyckte det var hur spännande som helst. Han ska åka buss hem också så då ska det bli spännande att höra hur det gått.

Jag har varit på Stenmans med min goda vän Maria och druckit kaffe, så roligt att få skvallra lite med henne. Hon är för underbar.

Mamma kommer idag och ska sova över. Kul.


Julklappar!

Är det fler än jag som redan letar julklappar? Jag började i augusti. Det gjorde jag i fjol också och det är det bästa man gör. Annars väntar man in i det sista och det känns som man blir ruinerad. Jag lyckades ändå ha några sista minuten julklappar ifjol, men det var inte många så det var nästan bara roligt.


Onsdag 2/9!

Oj vad tiden går, redan september. Idag har jag varit lite duktig och gjort mat att frysa in. Gjorde lasagne och en ugnspannkaka. Kan va roligt att hitta när man jobbar till sent.

Nu väntar jag på att storbarna ska komma hem, till middag idag blir det hamburgare med pommes.


Konsten att göra ingenting!

Vad jobbigt det är när man egentligen har hur mycket som helst att göra men har inte ork eller lust. Dom här dagarna har jag inte gjort mycket. Provade att städa lite på övervåningen men har inte gjort färdigt. Måste he sängkläder i sängen men hur ska jag orka? Men det är inge skönt att sova i bara täcket så jag lär väl gör det snart.

Det har varit varmt idag och nu ikväll börjar det blåsa, rena stormen. Fönstrena som står öppna för vädring smäller igen med ett brak emellanåt. Man kanske skulle stängt dom innan dom går sönder. Om jag orkar ;-)


Arbetslös?!

Chefen ringde och sa att hon inte hade mer jobb till mig efter den fjärde okt. Känns inge vidare. Förmodligen kommer jag ju få strödagar, men skönast skulle ju vara om man fick ett schema så man vet vad man ska lämna för tider på dagis och så. Men men det är ju inte mycket att göra åt det, jag har ju ändå haft tur som fått jobba i ett och ett halvt år. Så nu söker man jobb.

Robin är inte kry ännu, inatt var det krupp. Och han är fortfarande hes. Vi blir med andra ord hemma imorrn med.


RSS 2.0