Onsdag!

Jag är så less på kylan, jag gillar ju vintern i vanliga fall men nu håller jag på att få syrebrist. Imorse stog tempen på minus 34 grader. Men ut måste man ju ändå för att hämta ved.

Vi har fått hem ett vedlass så nu har vi börjat kapa och klyva. Får se om det blir lite varmare idag så ska jag ut en sväng. Men veden är tung och hal så det är ingen dans på rosor. Och sen så ska vi ju köpa en ny panna så vi gör veden mycket större än vanligt. Det blir nog bra när det är klart.

Bara jag och Frida hemma idag, dom andra barna är på skolan och Stig är i umeå på kurs.

Igår för 5 år sedan!

Jag hade nu gått över med 4 dagar och tidigt på morgonen vid 6 kände jag dom första värkarna. Vid 7 ringde jag efter barnvakten och hon kom vid kl 9. Jag hade väldigt få värkar men jag kände att dom gjorde nytta. Vi började åka mot Lycksele och jag började tänka att det kanske var falsk alarm, eftersom värkarna nu nästan upphört helt. Men vi åkte vidare i alla fall och tur var väl det. Var på Frasses och åt och där fick jag en jättekraftig värk. Vid kl 12 kom vi in på förlossningen och där kördes ctg som inte visade en enda värk. Typiskt. Men då tog hon blodtrycket och det var skyhögt, jag hade otroligt nog inte haft högt blodtryck denna graviditet. Hon gjorde en undersökning och är öppen 3 cm och 2 cm kvar på livmodertappen.
Jag börjar få lite värkar men det är bara nån enstaka då och då. Klockan halv två knäpper det till i magen och vattnet går. Då kommer värkarna igång. Får sätta mig i duschen och sitter där tills jag känner att jag vill ha lustgas. Då är klockan 15,20 och jag är öppen 7 cm. Jag kämpar på en stund med lustgasen och är helt öppen 16.55 då jag börjar krysta. Frida kommer ut med halva huvudet och stannar där det är som värst, sen slutar mina värkar. Där tappar jag minnet lite grann, det blir till slut bråttom och dom hjälper till att trycka ut henne och hon kommer tillslut. Hon hade ochså haft navelsträngen ett varv runt kroppen. Hon kommer ut 17.07. Får upp henne på magen men hon börjar aldrig skrika. Till slut klipper dom navelsträngen och säger:
- pappa kan följa med här. Och så springer dom iväg.
Då må ni tro att jag blev rädd. Det tar några minuter sen hör jag det efterlängtade skriket, och dom kommer tillbaka och lyckan var total. Hon var en ganska stor tjej hon vägde 4130 gr och var bara 49 cm. Hon var blå i färgen ganska länge och hon hade spräckt några blodkärl i ögonen, men vilken otroligt fin bebis. Älskade gumman. Hon är mitt sista barn, jag är så nöjd nu med dom 4 jag har.

Grattis lillgumman!

Idag fyller Frida 5 år, stora lilltjejen min. Och som dom allra flesta av hennes födelsedagar så är hon sjuk. Feber, ont i halsen, lite kruppaktigt. Men ändå ganska pigg. Jag har jobbat en sväng idag men började inte förrän halv elva så vi hann fira ordentligt innan dess. Sen kom mormor och morfar och åt lite mat och tårta och dom uppvaktade lillpiga.

Vi har fått hem ett vedlass idag så nu är det bara att kapa och klyva. Och sedan är det bara att elda nästa vinter. Hoppas den veden räcker bättre än årets ved, det tog slut så vi har fått dyrköpa lite ved så vi ska klara oss. Blir som kallt annars.

Torsdag!

Har provat nu i tre dagar att ringa för att få förnya recept, men det är ju verkligen hopplöst. Fick tips att man kunde göra det på vll så nu har jag fyllt i och nu hoppas jag att det funkar, man ska väl inte behöva komma akut på sjukan för att få mer medicin.

Jag får snart hem ett nytt köksbord och en sängram till våran säng, känns himla spännande så roligt att förnya. Det är inte sprillans nya saker utan jag har köpt av en kompis. Men dom är som nya.

Jag ska jobba ikväll mellan kl 6 och 9. Kort dag. :-)


Alla hjärtans dag!

Idag är det alla hjärtans dag, vi brukar inte fira den nåt speciellt, men nåt litet brukar jag göra, åtminstone till barnen. Robin och Frida har fått en liten dragkedjekompis, som det står deras namn på. Tobias och Emma har varsin present på sina kuddar, men jag kan inte avslöja vad det är för dom är hos sin pappa i helgen, men dom kommer hem imorrn.

Robin hade gjort en jättefin present till mig på fritids. Ska ta kort på den sedan så ni får se.

Jag såg hela melodifestivalen igår, i regel brukar jag hinna tröttna. Dom låtar som gick till finalen var faktiskt bra. Speciellt den unga killen som sjöng Manboy, och söt som en sockerbit var han också. ;-)

Lördag!

Underbart väder ute idag, har precis kommit in efter tre timmar ute. Robin har tränat och tränat med sina slalomskidor och han börjar bli riktigt haj, inte så att jag skulle släppa han utför granbergsbacken kanske men med lite mer övning så..

Vi var en sväng till stugan och trampade och hjälp vad snö det är sedan sist vi var där. Gick trögt, var som socker. Så nu Lillan är det bara att komma :-)

Det blir kotlett till middag idag, ska bli gott. Nån dag ska vi väl premiäräta vildsvin också.

Ikväll blir det väl till att se melodifestivalen också, om inte det är os förstås, men vi har ju två tvapparater så i värsta fall får en se tv uppe.

Ha en trevlig lördagkväll...

Tandlösingen!

Så här ser Frida ut nu. Sötnosen där...


Tisdag!

Har haft problem med att föra över bilder från mobilen, men idag lyckades jag, så här kommer lite bilder från den.



Från stallet på lucia. Löshoppning, hur coolt som helst...





Här har Frida ont i örat, med värmedynan var det skönt..



Här har Robin ritat av Stig, rätt likt faktiskt ;-)


Kväll!

Nu har Frida tappat sin andra tand. Det är inte klokt.

Måndag!

Idag är jag ledig, skönt. Man blir som trött i huvet när man jobbat tre heldagar. Men som sagt så tror och hoppas jag att jag kommer trivas på det nya stället. Och att dom kommer trivas med mig.

På onsdag ska jag inskolas på nästa ställe. Spännande och lite pirrigt. Men skönt ändå att man får "göra bort" inskolningarna så man slipper fundera så mycket.

Frida tappade sin första tand igår. Hon har inte ens fyllt 5 ännu. Hon var mäkta stolt. Så klart blev det ett besök av tandfen inatt. ;-)


Lördag!

Håller på att inskola mig på ett nytt jobb, verkar va ett härligt gäng man hamnar i. Skitkul. Därav min frånvaro här. Men jag kommer igen...


Onsdag!

Nu har gubben kommit hem, han for igårkväll. Jätteroligt att läsa på expressen att det hade skett 33 bilolyckor i skåne på 5 timmar och så veta att man har sin karl där just då. Pratade med Stig och precis då körde han förbi en bil som stod i diket.  Huvva.. Men nu är han hemma i alla fall. Han hade sovit ett par timmar i bilen i natt.

Han hade med sig vildsvinskött och ett antal kaniner, han tänkte laga kanin till middag idag, jag tycker att kaniner är husdjur och dom ska man inte äta, men det var "vild" kaniner, skillnaden är ju jätteenorm. hmmmm.

Fyndat!

Har fyndat idag, var förbi på vik:s för att köpa nya pjäxor till Robin, jag kom därifrån med nya längdskidor, pjäxor, ett par slalomskidor och slalompjäxor, fick allt för 350 kr. Som hittat. Allt var till Robin...

RSS 2.0