På Guldsaxen!

Jag var med mina gossar till Guldsaxen också idag, dom blev så fina så. Samma frisyr fick dom. Robin fick en häftig färg i sitt hår men Tobbe vägrade ;-)





Otroligt vilka färger det finns. Han har en handuk på sin kudde nu för det färgar av sig och han ville inte tvätta bort det.

Tisdag!

Har varit och lämnat in mina glasögon idag och det känns som jag inget ser, dom är inte klara förrän imorrn eftermiddag.

Vi åkte ut en sväng till siksjön och målade. Jag har börjat med det rätta färgen på väggarna nu men orkade inte göra hela rummet utan bara tre väggar. Det är så trögstruken så man blir så trött i armarna. Sista bräderna började jag se stjärnor. Får åka ut imorrn igen och ta det sista.

Tyvärr kommer det att behövas ett varv till men sen får det baske mig va nog. Sen får man börja leta efter nå snygga gardiner och annat piff, det ser jag fram emot.

Vi har ju haft en älgkrona i tv rummet, men nu får gubben sätta upp den nån annanstans. Han blev nästan förolämpad när jag sa det ;-)

Ha en trevlig kväll...

Förresten!

Kolla på muren som man har tyckt har varit vit, den är ju gul. Det blir till att måla där också..


Tillbaka!

Nu har vi varit ut en sväng och målat. Så nu är det 2 varv med grundfärg på väggarna. Här kommer lite bilder..


Här har jag precis börjat..




Här är jag in action...



Här är det 2 varv med grundfärg...



Man ser hur flammigt det är trots 2 varv...



Taket, det ska dit ett varv till med färg, sen är det klart.

Det tar sin lilla tid, men det är ganska roligt för man ser hur det blir bättre och bättre. Det som inte är roligt är att måla tak, vi ska ta det sista varvet till helgen så jag och gubben kan byta av varandra. Väggarna hade jag tänkt försöka hinna i veckan. Ska börja med det riktiga färgen imorrn och den är segmålad.

Typiskt nu gick mina glasögon av, så nu ser jag knappt nåt igen. Får leta åt nån tejp tror jag. Orkar inte fara till optikern idag..


Godmorgon!

Då var det en ny vecka igen. Jag har tur i veckan och jobbar inte så mycket, det kommer att bli en halvdag på fredag och det är allt. På torsdag skulle jag egentligen jobbat, men Tobbe ska till Lycksele så då tog jag vård av barn.

Snart ska vi åka ut till Sikis och fortsätta målningen, tror vi ska köpa med oss nå gofika jag och småttingarna. Så gott med nybakat.

Jag fick ju förresten min nya telefon i fredags, men jag har inte haft tid att upptäcka den riktigt. Men den verkar bra. Jag skulle vilja ha en smidig väska till den jag är lite rädd man ska förstöra den då man har den i fickan. Min andra telefon var en som man vek ihop så då hade jag inte det bekymret.


Uppdatering!

Har haft fullt upp i helgen, dels jobbat 7-17 och sen har vi målat, målat och målat. Herreminje sä fint hä bli. Fast än har vi långt kvar innan det är klart. Har målat taket 2 grundvarv och ett varv med färgen. Tyvätt måste det målas ett varv till. Det är sjukt jobbigt att måla tak, man får så ont i nacken och i armen.

Sen är alla väggar grundade ett varv. Det kommer att ta sin tid det här men det är det värt och vi har ju tre månader på oss att göra färdigt. Sen har jag mest troligt fått tag på en soffgrupp som en kompis ska he bort, hur fin som helst och framförallt hur SKÖN som helst. Hon har endast haft den ca ett halvår så den är som ny.

Åh vad jobbigt det var att stiga upp imorse, då jag enligt gamla tiden var uppe vid 5. Fast tröttheten kom egentligen inte förrän mot mitt i dan. Jag tycker att det här med att ställa klockan fram och tillbaka är onödigt. Och besvärligt, nu tar det ju ett tag att ställa om sig igen.

Nu ska jag läsa ikapp mig på en massa bloggar, har blivit lite dator i helgen...

Mycket att göra idag!

Ska packa kläder och sånt som ska med till Sikis, köpa färg och handla mat. Stig är och köper virke till ena dörren i tvrummet, sen är det bara att sätta igång att måla, känns skitkul, men innan söndag lär jag ju va less. Nä bäst att sätta igång. Ha en bra dag...

Ciccis recept på frasiga våfflor!

VÅFFLOR...
Ca 10 st

3.5 Dl Vetemjöl.
2 Tsk bakpulver.
2 Dl Mjölk.
2.5 Dl Vatten.
100 G Smält margarin.

Det smälta margarinet ska ned i våffelsmeten.
Sedan är det bara att grädda sig less....
Blir smeten tjock späd ut me mera mjölk till önskad konsistens...

Smaklig Måltid....


Kallt!

Huvva så jag fryser. Har varit på skidtävlingen och visst är det väl typiskt att finväre försvinner när man ska va ute. Har ju varit fint hela veckan. Nu sitter barna och ser en film och värmer upp sig, jag ska hoppa in i en het dusch så jag får upp värmen igen. Sen bär det iväg på jobb ikväll. Slutar halv 10.

Imorrn är jag ledig, jag ska åka och köpa färgen så man kan börja när andan faller på. Skulle va skönt om man fick taket målat i helgen så kan jag börja med väggarna till veckan då jag är ledig. Jag gruvar lite för taket och hoppas att gubben kan hjälpa till med det. Dom ska ju va där så kanske han får lust att börja. Jag får åka ut när jag slutar och hjälpa till.

Torsdag!

Vaknade kl 6 imorse då Frida kom och la sig bredvid mig. Pigg som en mört var jag och tänkte kliva upp, men somnade till och sen var jag så trött så jag tog mig inte ur sängen förrän strax före 8. Varför kliver man inte upp när man känner sig så där pigg, man skulle ju få hur mycket som helst gjort.

Nu ska vi göra oss i ordning, Robin ska ha skidtävling med dagis. Dom skulle få åka buss från dagis så jag ska skjutsa dit han. Sen tar jag och Frida bilen och möter dom vid skidstadion. Spännande.

Ha det bra så länge...

Förkylningen känns bättre!

Ja det var minsann gott med våfflor, vi åt det som middag. Och dom var jättefrasiga. Tack än en gång för receptet Cicci.

Vi har inte gjort nåt särskilt idag, och precis nu kommer jag på att det är ju Greys anatomi ikväll, NU. Varför sitter jag kvar här.

Have a nice night...

Onsdagmorgon!

Huvva, jag känner hur förkylningen tar om, vill inte. Ont i halsen och tung i huvet.

Idag har jag inget planerat förutom våfflorna. Får se om vi åker och köper färgen och kanske lite mat. Det börjar eka i kylskåpet. Skriver mer sedan...

Tisdag!

Jo byxorna blev upphängda igår, så jag slapp gå naken till jobbet. ;-) Vilken himla tur va? Imorrn slipper jag vakna till väckarklockan, ska bli så skönt.

Det känns som att jag håller på att bli förkyld också, jag som inte ens slutat snörvla sen den förra. Jag får låtsas som ingenting så kanske det går över.

Imorrn är det våffeldagen, ska testa göra en laddning (är hundra år sedan jag gjorde annat än pulvervåfflor), fick ett recept av vackra gravida Cicci. Det vattnas redan i munnen..

Håller jag på att bli gammal?

Herregud då jag jobbar så blir jag så trött på kvällarna, orkar inget. Fick tvinga mig själv att he på en tvättmaskin så jag ska ha nå byxor att ta på mig imorrn. Men det var under tvång ska ni veta...Nu ska jag bara tvinga mig själv att hänga upp dom också...Kanske jag håller på att bli gammal??

Sen har jag heldag imorrn också och det känns väl sådär. Men onsdag och halva torsdan är jag ledig. Skönt. Var förbi på colorama och skulle kolla in färg till tv rummet. Det kommer nog bli en ganska dyr historia, jag insåg ju att färg är dyrt. Men smakar det så kostar det.

Nu ska jag ta mig själv i kragen och hänga upp dom förbajade byxorna, jag tycker nog att dom kunde hänga upp sig själv men icket...

Till salu!

Våran tvättmaskin som vi har i Siksjön är till salu. Den är i nyskick och det finns garanti kvar. Den är sparsamt använd då vi bara tvättat nån tvätt på helgerna. Inköpt i sommar nån gång. Vi vill ha 2500:- för den. Den rymmer 5 kilo.


På Villis igen!

Nu var man på villis igen, känns nästan besvärligt att åka hit, vill ju fixa och dona i Sikis. Jag kom ihåg kameran också så här kommer lite bilder från förra helgen då det var skönt väder ute.



Frida och Stig...



Emma..



Tobias och Robin.



Jag.



Inte ett napp på hela dan..

Men däremot så kom det upp en massa vatten då vi hade borrat. Jag lyckades köra fast för det är rätt mycket snö på sjön. Det är ju tur att jag vet att isen är rejält tjock. Annars skulle jag inte vågat gå ut på isen.


Söndag!

Jag är hur utvilad som helst, skulle ju se "jag vet vad du gjorde förra lördan", men somnade som en stock kvart över 9. Helt sjukt. Sen sov jag till halv 9 imorse. Men jag har lite ont i huvet så kanske jag sovit för mycket.

Igår rensade jag lite överallt, så det håller på att kännas ganska bra, tror vi fått ihop 8 bauta sopsäckar plus lite till. Varför sparar man på allt? Var också ut på en skotertur, men det var ingen sol och drog kallt så det blev inge länge.

Jag lagade gomat på kvällen, en slags tacogratäng med fläskfile och philadelfiaost. Verkligen hur gott som helst. Tack Kia för receptet.

I köket har vi halvpanel, jag är lite sugen på att måla den, helst skulle jag vilja ha den vit, men det är inte så praktiskt tror jag eftersom vi eldar i köket är jag rädd att det blir svart. Är det nån som har nåt tips på vilken färg man ska ta?

Godmorgon!

Har sovit som en stock inatt, somna på soffan vilket jag oftast gör när vi är här. Finns ju bara en tv här och jag tittar tills jag slocknar. Bedrövligt.

Stig och barna ska åka i förväg till stugan vid sjön och jag ska passa på att röja i barnas rum, bäst att passa på medan dom inte ser. Det finns miljoner bäbisleksaker och det mesta är trasigt. Men nu ska det bort. Känns underbart att ta itu med detta för det är ju inte gjort nåt här på ett och ett halvt år. Av Emma har jag fått tillåtelse att rensa på hennes rum, blir en del som Frida får ta över. Emma är ju snart 13 år och har en massa grejer för småtjejer. Sen när jag rensat klart så kör jag efter till stugan.

Sen har vi (jag) bestämt att vi ska renovera tv rummet. Är lite inspirerad av Kajsa och ska gör det vitt i taket och väggen. Sen ska vi köpa ny soffa och nytt bord. Kommer bli så snyggt. Nu vill man ju börja på studs.

Jag har ju inte känt att jag vill bo här, men nu mår jag bra och barna är större så jag tror det ska gå bra, känns riktigt roligt. Klart att det blir mer att göra och på vintern är det mörkt och läskigt, men då har vi ju i alla fall bara ett ställe att hålla ordning på. Det är riktigt jobbigt att dra grejer/kläder fram och tillbaka varje vecka och nu får vi ju allt på samma ställe.

Kommer att måsta lägga ut en del saker på blocket, har ju bla två tvättmaskiner, två diskmaskiner, mm. Förhoppningsvis får vi lite pengar där så jag kan köpa ny soffa. Nu ska jag börja röja....

Imponerad!

Jag måste säga att jag är imponerad av Enjo:s städgrejer. Ni vet ovanför skåp där man alltid gruvar för att börja städa, den där handsken tog bort det som ingenting. Visst det tog en stund, men inte en droppe rengöringsmedel behövde jag, och tro mig här i Siksjön var det rejält skitigt. Till och med Stig blev riktigt imponerad.

Har storröjt här i köket, det blir nog så att vi flyttar tillbaka hit. Det blir för dyrt att bo på Hällstigen. Ok om man inte hade dubbelt boende, då hade det kanske gått. Men vi har ju fullt med att betala här i Sikis. Strömräkningen för januari månad var på 4000:-, bara en månad. Det svider, i och för sig var det extremt kallt januari/februari men ändå.

Tobias tycker inte det känns så kul att flytta tillbaka, men jag tror att han kommer att vänja sig. Det känns som att vi har strulat och flyttat runt en himla massa nu, så jag förstår att han blir less. Stackars barn. Men dom andra tycker det blir bra att flytta tillbaka.

Gamla bilder!

Då jag har kameran i Siksjön så bjuder jag på några gamla bilder..



För ca 1 år sedan, Tobias var sjukt mager..



Ett halvår senare...Uppehållet på medicinen gjorde underverk..



Robin och Frida i Siksjön sommaren 08.



Äldsta och yngsta barnen, syskonkärlek. Man skymtar också mig fiskandes i bakgrunden.



Lite av dagens fångst...



Emma då vi var på fisketur uppe på njakafjället..



Tobbes storfångst.



Tobbes och hör och häpna MIN fisk, jag brukar aldrig få fisk...



Ser underbart ut...



Näcken i bäcken..Bilden togs av Emma medan vi körde...

Inte utan att man nästan längtar till sommaren då man kollar igenom gamla bilder. Nu ska jag packa i ordning och åka till Sikis. Ska försöka komma ihåg kameran så man kan ta nå kort igen. Ha det bra...

Har liksom fastnat!

Hittade lite fler låtar med H.E.A.T. Hade aldrig hört dom före melodifestivalen och tycker dom har liksom behaglig hårdrock, gillar ju inte riktigt hårdrock där man inte hör ens vad dom sjunger men dom här är ganska bra.

http://www.youtube.com/watch?v=qaZmA279g38

http://www.youtube.com/watch?v=WdSbkWVEZds

Barnomsorg!

Pratade med Pia på barnomsorgen och sa som det var att jag har syskon på Skogsbacken, då sa hon OJ det har vi missat. Så har vi riktig tur nu så får Frida börja där. Vi står först i kön om det blir återbud. Håll alla tummar och tår. Regnbågen känns som det ligger så himla långt bort och jag har hört ryktas att det är dålig luft där. Annars vet i fåglarna hur jag gör, kanske hon får va kvar ett år till hos dagmamman. Men där har alla barn som är kvar fått syskon så det blir ju då 15 timmars barn, Och Frida är äldst, så det skulle ju va bra för henne om hon fick jämnåriga att leka med. Svårt det här.

Äsch!

Tror ni inte jag handlade ändå? Jo jag köpte kökssetet. Nu hoppas jag dom är lika bra som dom verkar. Ska ta dom till Sikis imorgon, där blir det en riktig utmaning.

Nu blöder mina ögon så nu ska jag gå och borsta mina tänder och sen krypa till kojs. God natt.

Torsdag!

Slutade kl 3 idag och det känns så skönt. Senare ikväll ska jag på städparty hos en kompis. Jag har varit på ett sådant förut och det är svindyra saker. Kommer nog inte att handla nåt men kompisen hade svårt att få ihop folk så det är klart man ställer upp. Man kanske kan drick kaffe och surr i alla fall.

Imorrn är jag ledig och storbarna åker till sin pappa, jag ska vara ikealeverans vakt till Thomas min storebror, Han skulle få nå möbler levererade men han jobbar och kan inte ta emot dom. Dom skulle komma mellan kl 10 och 16. Hoppas dom kommer tidigt så man får ut och handla och åka ut till Sikis.

Frida har blivit erbjuden förskoleplats nere på Regnbågen. Jag VILL inte. Jag har haft två lämningar och hämtningar i två år snart och skulle vilja ha barna på samma plats nu. Jag ska ringa imorrn och fråga om jag får byta. Men det känns hopplöst för jag tror alla vill ha barnen på Skogsbacken.

Onsdag!

Äntligen lite lugn och ro, blir så hektiskt när man jobbar till 5. Mamma ska komma ikväll och sova över här, kul. Sällan vi pratar känns det som. Och så är det Greys anatomi också, får inte missas.

Har inget spännande att berätta nu.


Tillbaka från Lycksele!

Gick bara bra i Lycksele, hon har nåt som heter Kyfos i/på ryggen, eller kutrygg. Men det ser ganska oförändrat ut så än är det lugnt. Var så klart in på Dollar en sväng, men hittade inget särskilt den här gången. Lite sockar till barna blev det.

Sen var vi in på den nya affärn Chikaboom eller hur dom stavar det. Oj så mycket fint det fanns där. Köpte en röd huvtröja till Robin och ett par strumpbyxor till Frida.

Sen var vi in på Åhlens och fyndade några byxor till Emma, hon har vuxit ur nästan alla hon har så det var behövligt. Emma har hunnit bli 158 cm, bara 2 cm kortare än mig. Snart växer hon om mig.

Telefonen!

Slutligen bestämde jag mig vilken telefon jag skulle välja, det blev denna:

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_w902-2468.php

Jag tror och hoppas att jag trivs med den. Emma skulle ju på Lantmanna och köpa tomatfrön, men där var det stäng pga nåt datafel eller vad det var, så vi får leta i Lycksele, där kanske det finns.

Måndag!

Då var denna arbetsdag över, och ledig imorrn men ingen sovmorgon för det. Emma ska till lycksele och kolla ryggen. Så det blir jag, Emma, Robin och Frida som åker dit. Ska vara där halv 10. Blir nog en sväng på dollar också. Är ju ett måste då man lix är i Lycksele.


Gick bara fint på busarna, jag satt uppe och drack kaffe i cafeterian men en kompis. Jättekul var det, länge sedan vi pratat. Jag sprang ner en sväng och kolla hur det gick, och dom dansade på.


Jobb imorrn!

Imorrn ska jag jobba om inte barna blir sjuka förstås. När Emma slutar skolan ska hon gå och köpa tomatfrön, får se om vi lyckas odla några tomater i år. Skulle va roligt, och goda brukar dom va.

Det blir en sån där stressig dag då jag slutar kl 5 och busarna börjar kl halv 6. Får äta nåt i bilen som förra gången. Nu ska jag strax krypa i säng. God natt på er.

Åh, typiskt!

Jag har glömt kameran i Siksjön...

Tobbes tur!

Ja då var det tobbes tur att åka på magsjuka, han fick det igår kväll. Då är det bara Robin och Stig kvar, fast Stig var dålig i magen i torsdags så han kanske har gjort bort det. Hittade en annan telefon som såg intressant ut.. Vad sägs om denna:

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x1-2246.php

Kanske lite väl häftig.

Söndag!

Strålande sol ute idag, blir nog en sväng med skotern idag med. Och inte vann min favvolåt igår heller. Men vad gör väl det, jag kan ju lyssna på den ändå.

Emma har startat en egen blogg, spana in den.

http://emmasmysvra.blogg.se/

Ha en bra dag i solskene...

Varmt var det!

Man blev ju nästan svettig ute idag, bara av att köra skoter. Jag ska förnya abbonemanget för mobilen och då kan man ju få med en telefon "på köpet" Är lite sugen på denna:

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_w902-2468.php

Vill gärna ha walkman och samtidigt en bra kamera, är det nån som vet om denna telefon är bra?

Plusgrader!

Nu är vi i siksjön och här är det plusgrader minsann. Kan bli tungkört med skotern. Får se vad vi hittar på idag men ut ska vi i alla fall. Jag väntar bara på att pojkarna ska få magsjuka men ingen visar nåt tecken på det. Skulle bli förvånad om dom klarar sig. Men under kan ju ske. Ikväll väntar mys och melodifestivalen. Hörs....

Fy f**n!

Jag är fruktansvärt björnrädd så detta är ren och skär skräck för mig. Fatta vilken panik man skulle ha, skulle dö på fläcken...VARNING FÖR OTÄCK FILM!

http://www.youtube.com/watch?v=PARy9xD-9bs

Jag tycker att det blivit för mycket björn då man årligen hör om attacker. Det var rätt ovanligt att ens få se en björn bara för ett par år sedan. Men nu finns dom överallt. Och dom kommer närmare och närmare samhället för dom har stora revir och inte ryms i skogen. Jag säger som min lillebror: Det skjuts för lite. Fast det säger han inte om björnar utan om nåt annat...
Skönt att dom ännu sover.

Nä, dags att göra nån nytta!

Ska gå och duscha av mig lite sjukdom och förhoppningsvis orkar jag plocka ihop lite, småbarna körde rejs igår då jag inte var så pigg och bara låg, bildbevis kommer här...



Robin fick för sig han skulle sitta på torkställningen, gick inte så bra...



Tur att sånt här går snabbt att plocka ihop.

Det jag gruvar för är skurningen och torkningen, så här efter magsjuka så brukar jag använda sprit för att det ska kännas rent igen. Får se om jag orkar.. Ha en supertrevlig dag...

Emmas favorit!



http://www.youtube.com/watch?v=a_HJZyy3-DA


http://www.youtube.com/watch?v=AZo_zuYZ8pE

Robins favorit. Han gillar deras dans.

Länkar!

Åh vilket tjorv att fixa länkar, men med lite trixande tror jag att jag fått till det. Visst är jag duktig?

Jag skulle vilja få till en länk där man ser bilden direkt, är det nån som förstår vad jag menar? Kan nån hjälpa mig?

Denna gillar jag också!

Men tror inte den vinner...


http://www.youtube.com/watch?v=JtQgT-ppd6M

Håller ni med?


Melodifestivalen imorrn!

Tror att denna låt har stor chans imorrn, pampig och bra..


http://www.youtube.com/watch?v=I4mLMVoiOwg


Eller vad tror ni?

Fredag!

Jo piggare från magsjukan är jag allt, men tror ni inte jag dragit på mig en förkylning på det. Less jag blir, nu vill jag va pigg igen. Emma kom ju hem från skolan igår med magsjuka hon med. Stackarn, hon var så dålig igår, men piggare idag.
Idag ska vi till Siksjön när Tobbe kommer från skolan. Nu är det länge sedan jag var där, har ju jobbat helger och förra helgen var vi ju till luspen. Ska bli mysigt. Hoppas bara man blir så pigg så man kan ut med skotern en sväng.

Jag har satt på en kanna kaffe, får se om jag får i mig nåt idag. Sugen är jag, drack ju inget kaffe igår. Nu ska jag kolla runt lite på internet, Hörs....

Torsdag!

Ja huvva vad slö man blir så här dagen efter. Men nu börjar jag känna mig som en människa igen. Skönt. 

Jodå, som ett brev på posten!

Har åkt dit rejält. Fryser som en hund. Mår illa. Hörs imorrn....

Fy!

Jag mår skitilla, skulle inte bli förvånad om jag också fått magsjuka. Håll tummarna att jag slipper....

Mätt!

En fördel med att köra cambridge är att man krymper ner magsäcken lite grann, man blir mätt på bara lite mat. Får försöka att inte töja ut magen igen men det är inte det lättaste.

Onsdag!

En ny dag och barna verkar må bättre, det är full fart på Frida, just nu sitter hon i badet. Sen ska jag ta ett städryck, känns som att jag inte gör annat än städar. Och när det är magsjuka så blir man ju extra noga.

Sanna berättade härom dagen att hon ska sälja sin buss, åh så sugen jag blev. Vi lånade den i somras då vi var på semester och den är ju bara för underbar. VILL HA. Fast då måste jag ju sälja Passaten och den är ju också underbar. Men vi är ju trots allt 6 personer i den här familjen så imellanåt så behövs det ju.

Kväll!

Äntligen, känner hur trött jag är efter nattens bravader. När stumpan vaknade på eftermiddan här så hade hon 39 graders feber också. Inte lätt att va liten, det enda hon fått i sig idag är cocacola och festis. Inget alls i matväg, men det vet man ju hur det kan vara. Men hon har inte kräkts nåt mer i alla fall, bara lite dålig i magen.

Nu är det inte länge förrän det blir desperate housewifes. Längtar, hoppas bara jag kan hålla mig vaken till det slutar.



Dagens middag blev baconinlindad kyckling..



Sen hade jag letat åt lite blåbär till den med magsjuka, här ser ni bildbevis på vem som åt upp dom.

Emma ska sälja första hjälpen kuddar, dom ska ta upp beställningar från alla som vill ha innan dom skickar efter. Dom kostar 200 :- och 85 kr från varje väska går till förmån för deras klassresa. Så vill ni köpa hör av er till mig.
Ha en trevlig kväll....

Lilla gumman!

Hon somnade till, kan behövas som hon fått va vaken inatt...


Verkar pigg ändå!

Frida verkar då må bättre nu, hon sitter och leker i sitt iskalla urvädrade rum. Jag frågade henne om hon inte tycker det är kallt på sitt rum, men hon säger: - Nej, inte om jag har min pyjamas på mig.



Så här glad är hon efter en natt med magsjuka...

En annan hade legat som en fläck hela dan...

Magsjuka!

Japp, nu är det magsjuka här också. Frida kom inatt vid halv ett och då började det. Sen har hon kräkts en gång i timmen. Men hon har varit jätteduktig och tagit hinken själv, bara två gånger kom det bredvid. Duktiga tjej. Nu ligger hon nerbäddad i soffan och dricker coca cola och myser. Hoppas det är över nu.

Hemma imorrn!

Det blir vård av barn imorrn, Han är inte jättesjuk men det skulle inte kännas bra att skicka han på dagis som han nyser och har sig. Han är så go, nu ligger han i min säng och sover så nu ska jag krypa ner och titta på Jordan rättsläkaren.

God natt på er...

Hit men inte längre!

Nu har jag gett upp kuren, eller inte gett upp men jag har börjat äta lite. Jag känner det då man bara är hemma att man bara tänker på mat. Jag ska ta och plugga på lite om det där då man får äta mycket fett och lite kolhydrater. Kanske är aningen roligare än denna svältkur.

Sjuk?

Robin nyser och snorar igen, skulle tro han har lite feber också. Förmodligen blir det vård av barn imorrn. Men vi får se. Nu ska jag gå upp och se Madagaskar med barna, skönt att bara slappa.

Nya blommor!

Var in på Blommona och skulle köpa blomjord och köpte dessa blommor också..


Gårdagen!

Vi klev upp tidigt och lämnade villis vid 8. Kom fram till Dainan kl 11. Var ganska mycket folk där redan då, men det kom skotrar hela tiden.

Inte fick jag då nån fisk heller, men det hade jag ju inte direkt väntat. Men Tobias fick en lite aborre direkt tävlingen startade. Min mamma och pappa fick också varsin fisk.

Tobias kom på 5:e plats i barnklassen, det var bara 6 barn som fått fisk. Han valde en stor burk med godis och en biobiljett. Pappa kom på 27:e plats och valde några cykelväskor. Och sedan lottade dom ut vinsterna som fanns kvar och tror ni inte att Tobias vann igen och då valde han en jacka. Turknutten där. Han var nog nöjd med dagen han.



Här kan man skymta Tobias priser, jackan syns inte väl men i alla fall reflexen..



Den här skotern fick vi låna, Ski-doo Thundra tror jag den heter.



SnyggFredrik syns väl i sin flytoverall.



Jag undrar vad jag såg här...Emma är fotograf.



Här är pappa, stig och Fredrik i full förberedelse för fisket. Taktiksnack.





Långa karavaner kom...





Storfiskarn..

Det var som grått och mulet men mot slutet sprack det upp och solen kunde skymtas. Sen på kvällen då vi kommit hem så var jag så trött, man är inte van att få så mycket friskluft. Jag somnade direkt efter melodifestivalen och vi sov till efter 7 imorse. Skönt..


Fantastisk dag!

Vi har haft en fantastisk dag idag, men jag är för trött för att berätta nu. Återkommer imorrn. ...

Oj!

Det blev lite mer packning och matsäck att ordna. Tobias och Emma bestämde sig äntligen för att följa med imorrn. Så nu har jag ringt och fixat en kälke bl.a. för att vi ska rymmas. Hoppas det finns startkort att köpa på plats, men det borde det väl? Men nu ska allt vara fixat tror jag. Nu väntar sängen. Ha det...

Fredag!

Så var denna dag snart tillända. Idag jobbade jag till tolv, skönt att sluta tidigt. Sen hade jag lovat barna att gå till den nyöppnade godisaffären. Åh så mycket gott det fanns där då, och så är man på diet, typiskt.

Sen for vi hem och jag har tagit itu med sånt jag inte hunnit/orkat på länge. Städning. Och bytt i sängarna så innan jag lägger mig ikväll så måste jag hoppa i duschen, finns inget skönare än att krypa ner i nybäddad säng nyduschad.

Inte blir det sovmorron imorrn heller, ska ju på fisketävlingen. Då gäller det att komma ur sängen och åka till luspen om man ska hänga med mina föräldrar. Dom vill gärna vara i god tid så om tävlingen börjar 12 är vi nog där 11.

Nä, nu ska jag gå upp och göra i ordning matsäcken och leta fram några varma kläder.. Höres...

Reslutatet!

Efter en veckas svält (inte riktigt men nästan) är resultatet - 3,5 kilo. Inte så illa va?

Tvärtomt!

Plötsligt for storbarna till sin pappa. Jag antar att dom ska va där till på måndag efter skolan. Tomt för mig men jag tror dom får bra mycket roligare hos dom än här hos mig då jag bara jobbar och när jag kommer hem så är jag rätt slut på så jag orkar inte så mycket.

Åh inte hade mitt traderapaket kommit idag, men kanske imorrn. Ja Catharina, det är verkligen beroendeframkallande, jag är fastbiten i perioder och nu är en sådan period. Och vilka fynd man kan göra...


Onsdag!

Det har varit en vanlig dag. Jobbat till 17, blir sen middag för barna men vad kan man göra. Man får försöka se till att man har nåt man bara kan värma upp. Lyckades flexa en halvtimme idag så jag var förbi Tallen och hämta ett paket från Ellos innan jag hämta barna. Har beställt sommarjackor till alla barn och några byxor till dom små.

Ikväll är det Greys Anatomy, det går ju bara inte att missa. Sen efter det blir det raka vägen i säng.

Stig överraskade med att komma hem redan ikväll, men han for till Siksjön för att elda och skulle ut i skogen imorrn och ta hem ved. Denna ved, ett nödvändigt ont.



Nya sommarjackor. Jag tycker det är lite roligt att dom har likadana kläder. Visst var dom snygga?

Stig!

Du har en fått en liten present, kan du hitta den?   ;-)

Tisdagkväll!

Så har ännu en dag gått. Och jag håller mig till kuren fortfarande. För det mesta på dagarna så känner jag att det här är väl ingen sak, men så ibland kommer tankarna på nån god chokladbit eller nån god mat och då känns lite jobbigt. Men har jag klarat 6 dagar utan att äta (förutom några skinkskivor igår) så kan jag klara 6 till.

Har jobbat 7.30-17.00 idag och likadant imorrn och på torsdag. Längtar till lite ledighet...



En smaskig efterrätt..

Har fyndat lite på tradera, gud så beroendeframkallande det är. Visar bilder sedan när jag fått kläderna.

Kväll!

Nu har småbarna lagt sig, hoppas dom somnar fort ikväll för vi ska upp tidigt imorrn.



Gjorde makaronpudding till middag ikväll.



Här är en kille som älskar makaronpudding.



Här är den fotoskygge snyggingen Fredrik. Det här var den bästa bilden jag fick på honom idag...



Annars satt han så här,



Detta inhandlades till lördagens fisketävling, och en burk maggot...

Stig, jag har köpt startkort till oss fyra..bara så du vet...

Darrig, konstig dag!

Idag vaknade jag med en konstig yrsel som jag aldrig känt förut. Kändes som jag skulle svimma. Vid halv 11 tog jag min första milkshake och det lättade något. Sen skjutsade jag Tobbe till svannäs och vi for till Cattis och Hannah. Kände mig konstig i huvet hela tiden. När jag kom hem tog jag en milkshake till, kände mig fortfarande konstig, och lite hypokondriker som jag är så trodde jag minst att jag hade en hjärntumör eller en blodpropp.

Hur som haver fick jag tipset av Cattis att äta några skinkskivor så jag åt lite parmaskinka. Ca en timme efter det så känner jag mig som en ny människa. Tack gode gud för det. Jag hoppas det inte förstör kuren nu bara. Men jag tror väl knappast man går upp flera kilo för ett par skivor skinka. Men man kanske går ner lite saktare. Nåja huvudsaken att man mår bra.

Måndagmorgon!

Sitter framför datorn med en stor mugg kaffe. Barna leker med ballonger så det är livat här på morgonen, det finns säkert 15 ballonger men dom vill ha samma så ni kan ju tänka er vilket liv det blir.

På lördag ska vi fara på Dainanappet. Jag måste ut och köpa fiskespön så alla har varsitt. Gubben och hans kusin skulle köra skoter ända från Siksjön, men jag och småbarna tar bilen och sen lånar vi en skoter av mamma och pappa. Det blir lite närmare från Fatsjöluspen. Jag längtar för det är säkert 6-7 år sedan jag var på dainanappet. Man kunde visst vinna bensin för 15 000 och en bärbar dator mm. Hoppas på finväre...


Söndag!

Nu var äntligen helgen slut. Nu har jag jobbat 11 dagar på raken, fast en av dagarna hade vi bara ett möte så den dan gills kanske inte.

Jag kämpar fortfarande med cambridge, hur trist som helst men förhoppningsvis blir det ett roligt resultat.

Imorrn är jag ledig och då ska jag skjutsa Tobias till Svannäs, han har en kompis där som han ska vara hos till på onsdag. Sedan far nog jag, Emma, Robin och Frida till Catharina och Hannah och hälsar på en sväng. Där finns det supergott kaffe ; )

Nu ska jag gå upp till dom andra och se vad dom gör, fikar dom så går jag ner igen...(skoja bara).

RSS 2.0