Fredag 30/10!

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, storbarna ska i alla fall till sin pappa.

Igårkväll knackade det på dörren och där stod 4 häxor och monster. Bus eller godis sa dom, tur det fanns några chokladbitar man kunde ge dom så man slapp buset. ;-)


46,50!

kollade in vad jag skulle få i lön den här månaden, och ser att det är 46,50. Går in till chefen och hon säger att man får faktiskt inte mer i lön som personlig assistent.

Nej, det var vad jag drömde, men jag fick faktiskt bara 46,50 i lön.

Jag har påpekad flera gånger för min nya chef att jag måste väl skriva på ett anställningsbevis?! Det är ju ingen brådska säger hon, vi skickar det. Och vem fick alltså ingen lön, jo jag. Var in till henne idag, va? har du inte fått lön? Så hon skrev ut ett och så var jag upp på löner så jag får pengar den 3 nov. Tror jag ska ta mina räkningar och be henne betala dom...

Tur att den ordinarie chefen snart är tillbaka.

Ibland blir jag galen!

Jag kommer att upplösas i atomer snart. Har ju jobbat hela helgen, och så kommer man hem till ett hus i kaos, det verkar inte vara någon annan än jag som vet hur en dammsugare fungerar, eller hur en sop ser ut. Kläder ligger huller om buller, finns inte en bäddad säng så långt ögat når. Allmänt kaos helt enkelt och det känns så jobbigt att det blir mitt göra.

Verkar som att ALLT hushållsarbete ligger på mig. Gaaahhhh

Så, nu har jag fått ur mig det, nu känns det lite bättre.


Måndag!

Så var helgen över, igår var en riktigt jobbig dag, hade sån huvudvärk och mådde lite illa. Som tur var så gick det över till slut. Det pratas ju lite om att magsjuka går, men det verkar inte va det i alla fall.

I fredags var ju Robin och tog sin spruta, och det gick då hur bra som helst. Han verkar inte få några biverkningar. Inte ens ont i armen. Skönt.

I fredags var jag ju på lilla hotellet och käkade gomat. Hur gott som helst, jag kände hur mycket jag saknar mina goa arbetskamrater. Jag fick en liten "avskedsblomma" av dom..



Och ett presentkort på blommona på 150 kr. Tack tack.

I går fyllde Stig år, och i och med att jag jobbade så "bakade" jag på tallen en smörgåstårta och en prinsesstårta. Ganska lättsamt.

I lördags när jag kom hem så hade Stig monterat våran julklapp till oss själva/varandra. Känns super, nu slipper man "trug"



Underbart, men jag sörjer lite att bänken försvann en bit, men det är smällar man får ta.

Nu ska jag göra oss i ordning, Tobbe ska dra den sista tanden som skulle dras, han gruvar....


Fredag!

Så var fredan redan här, ska strax hoppa i duschen. Sen blir det möte på hembergsskolan, vaccinering av Robin, hem och göra mig i ordning för trerättersmiddag på lilla hotellet. :-)

Jag jobbar i helgen, såna där långpass, så uppdateringen blir det nog sämre med. Ha en trevlig helg mina vänner.


Suck!

Plötsligt kändes det jobbigt, vedlådan är tom, golvet oskurat, sängen obäddad, tvätt fulla tvättkorgen, kaffet slut.

Får ta och rycka upp mig nu och göra nån nytta.


Vaccinering!?

Precis nyss ringde distriktet och erbjöd Robin att få vaccinera sig imorgon, i och med att han har infektionsastma. Jag har velat fram och tillbaka om den här vaccineringen, men vi har bestämt att han får ta den. Hela familjen kommer att ta den så småningom, jag nästa vecka eftersom jag jobbar inom vården.

Tänker ni vaccinera er?

Torsdag 22/10!

Kan ni begripa att det snart är november? Jag tycker det känns småmysigt att snart få börja julpynta och greja på med julstök. Det är det bästa på hela året, även om det är lite stressigt ibland så är det roligt.



Det här är på plastgranen vi hade på villis. Första gången vi inte hade en riktig gran. I år blir det en riktig så man får känna den goa lukten.
Tror jag ska ha plastgranen uppe på övervåningen, barrfritt.

Märks det att jag har julkänslor?


Grattis lillebror!

Hipp hurra för Linus idag, vi kommer förbi en annan dag. Hoppas din dag har varit bra. Kram.

Ett grattis också till Therese som fått en liten flicka idag. Hoppas allt gick bra.

Idag har jag inte gjort så mycket, var in på plassn en sväng och handlade, (som vanligt den 20:onde). Var förbi på gammjobbet en sväng. Det nyper lite i hjärtat när man går in där. Saknar alla goingar där. Ser fram emot fredag då vi ska käka gomat och umgås lite grann. Här är några bilder från gårdagen.








Härligt!

Visst ser det mysigt ut? Och det snöar för fullt.





Jag har varit rätt effektiv nu på morron, först var jag ut och trampade åt vägen med skotern, och skottade lite snö, Sen har jag bytt i sängarna och möblerar om i vårt sovrum, vi hade ju sängen vid fönstret och nu när det blivit kallt så drar det, inte så skönt. Så nu står sängen som den alltid har gjort. Inte som jag vill ha den men vi har ett omöjligt sovrum. Dörrar och fönster överallt, inte en hel vägg nånstans. Blir tokig....

Typiskt!

Det ska alltid snöa på måndagmornar, slår aldrig fel. Jag har inte lärt mig skotta med fyrhjulingen ännu så jag får handskotta det jag orkar och resten får va.

I helgen har vi inte gjort så mycket, lagat god mat och umgåtts. Startade skotern en sväng, gud så skönt det är. Idag kommer mina storbarn hem, dom är saknade, både av mig och småbarna.

Idag ska jag och Frida ut och skotta snö, tror jag ska trampa en del med skotern också. :-)

Lördag!

Ledig i helgen, underbart. Har ju tidigare jobbat tre på raken. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Kanske bara va?!


Rolig kommentar!

Idag vid middagen så satt vi och pratade om förr i tiden, om häst och vagn och så. Efter en stund säger Robin:

- och hundra år senare kom det färg.

Han trodde att det inte fanns färg förr. Har ju sett gamla kort och dom är ju svartvita. :-)

Onsdag 14/10!

Idag har jag inte gjort många handtag. En riktig vilodag tänker jag ha idag. Bara göra det nödvändigaste. Ska jobba imorrn och på fredag och fredag är en sån där jättelång dag.

Förresten, lite nytta har jag gjort idag, beställt julklappar, så nu är några ur världen. Skönt. Har drömt världens mardröm att vi skulle ha jul här hos oss, och plötsligt en dag kommer allihop och jag har inte julpyntat, eller lagat mat eller bakat. Jag hade inte ens gjort en enda julklapp. Fy vad hemskt det var. Tur det bara var en dröm.


Tisdag 13/10!

Idag är jag ledig, nästan i alla fall. Ska på utvecklingssamtal för Robin vid kl 14. Annars på schemat står: bära ved, släpa dammsugarn nåt varv och tvätta kläder.

Det hade gått bara bra igårkväll för barna, Robin sa imorse: jo det gick bara bra och Tobbe hade varit såå snäll, läst bok och så. Dom hade tagit hand om var sitt barn. Dom är så duktiga. Som belöning fyllde jag på deras telefonkort.

Länge sedan!

Det var ett tag sedan jag satt vid datorn, det har varit så himla långa arbetspass på det nya jobbet så jag har bara inte orkat slå igång datorn när jag kommit hem.

I fredags var första dagen på det nya jobbet och jag började 7 och slutade kl 22. Helt sjukt egentligen. Efter jobbet så väntade jag på Emma som varit på Ku och det var klart vid kvart i elva, sen gärnet hem och slocknade som en sten. Upp och till jobbet igen kl 7.

Brukaren verkar jättegullig i alla fall och det känns riktigt bra, bara man får komma in ordentligt och få kläm på alla rutiner.

Ikväll börjar jag kl 17 och slutar 22. Tobias och Emma får se efter dom små ikväll. Hoppas det går bra, fast det gör det nog, bara jag som är en hönsmamma. Dom är faktiskt jätteduktiga på att ta hand om dom små. Fast liiite konstigt känns det allt.

Jag har inte så mycket att berätta eftersom jag inte gjort nåt annat än att jobba.

Kia: nu har du nåt att läsa till morronkaffet ;-)


Men nej!

Jag ringde ju igår morse och anmälde sjukt barn, och sen pratade jag med en som jobbar där och sa att jag kommer på tisdag kväll som det står på schemat, nej säger hon, då är det ingen ordinarie där. Så vi bestämmer att jag kommer på fredag. Ok låter ju bra tänkte jag.

Nu för en stund sedan ringer en tjej från jobbet och undrar var jag är. Kul.

Jag har nog inte gett så bra intryck på mitt nya jobb, "vab" första dan och "skolkar" den andra. Jag tror jag smäller av.

Middagen igår!



Mums!

Tisdag 6/10!

Vaknade med världens huvudvärk idag, har tagit treo och druckit kaffe så nu känns det lite bättre. Jag och Frida ska ner på plassn idag, handling och så ska jag förbi sjukan och få medicindelegering. Kallt som rackarn är det också. Burr. På med långkalsongen.

Verkligen skitkul!

Idag var det tänkt att jag skulle inskolas på mitt nya jobb, men Frida hade feber och ont i örat igår. Var jättejobbigt att ringa och anmäla sjukt barn. Men vad kan man göra? Ny inskolning kommer på fredag, sen jobbar jag helgen.

Frida verkar då må mycket bättre idag i alla fall. Stig hade hög feber och ont i kroppen igår, plus att han var bakis. Han hade nog ingen rolig dag. Han for på jobbet idag i alla fall. Galning.

Idag ska jag fylla vedlådan, nån som vill komma och hjälpa mig?

Förresten!

Det märks verkligen att det börjar bli vinter, det var 9 minus imorse.

Delad tur!

Går delad tur så nu är jag hemma på timmar, Stig fixade skjuts ner så nu är han och spelar brännboll. Var på ok innan jag for hem och köpte godis och film, så när jag farit ska dom ha myskväll. Just nu spelar Emma och småbarna The sims och dom verkar ha himla kul. Föder barn hit och dit. :-)

Stig hade varit duktig och vikt bort lite kläder, och gjort i ordning middag till ikväll. Och precis när jag kom så tvär bytte han däck, vilket känns himla bra då det ryktas att det ska bli snöstorm imorrn.

Fredag!

Idag har jag och Frida varit upp till mamma och pappa i luspen, grattade mamma som fyllt år. (bättre sent än aldrig). Där blev det tårta och bullar och sockerkaka. Och inte nog med det, vi fick palt innan vi for hem. Så nu har man redig paltkoma.

Stig var hemma och började städa i ladugården, har ju knappt sett golvet där. Så nu kan man i alla fall skymta det.

Imorgon ska Stig på 25 års träff. Lite tjorvigt blir det i och med att jag jobbar. Han ringde och lejde Emma som barnvakt och sedan på min långlunch så kör jag hem Emma som är hos sin pappa, och sedan åker Stig med mig ner. När jag slutar på kvällen så liftar Stig hem med mig, det känns bra att han åker hem då för han ska ju trots allt se efter barna på söndan då jag jobbar. Emma åker med mig till sin pappa tidigt på söndag morgon.




Minus 4 grader!

Kallt som rackarn var det imorse. Måste försöka byta till vinterdäck imorrn, då jag är ledig. Jobbar 13-21.30 idag.


RSS 2.0