Nyårsafton idag!

Jag har blivit väldigt dålig på att uppdatera här, ska försöka bättra mig.

Här är lite kort från julen..



Här pyntas granen...



Det färdiga resultatet, det luktar ljuvligt av granen..



Äntligen har tomten kommit...



Alla är förväntansfulla...





Idag är det nyårsafton och vi blir bara vi i familjen, känns skönt. Vi ska göra tacogratäng och vanlig tacos till barna. Sen har vi gjort i ordning pannacotta och så har vi laddat med chips, ostkrokar och ostbricka. Tror inte vi behöver va hungriga.

Gott nytt år på er alla...

Lördag 26/12!

Så var den julen förbi, man har knappt hunnit känna efter. Idag har jag verkligen varit ledig, känns som luften gått ur mig. Har inte gjort ett smack, har fortfarande pyjamas på mig.

Julafton när jag väl kom hem från jobbet var helt underbar, massa paket och god mat och hela släkten. Mys i massor.

Igår kväll då jag kom hem var kl halv elva och jag slog på en film som jag fick då jag fyllde år, "Män som hatar kvinnor" Den var super, ikväll tror jag att jag ska slå på den andra, köpte den på statoil igår.

Ha en trevlig kväll...

Dan före dan före dopparedan!

Herre mina skapare, nu är det verkligen snart jul, på riktigt. Känns ju liiite surt att jag jobbar julafton men vad ska man göra? Jag slutar ju ändå kl 4 så det är ju inte hela världen. Jag hinner ju hem till middan, och det som kommer sedan.;-)

Idag är min första lediga dag på ett tag, har haft massor att göra och det har känt som att jag inte hunnit göra det som skulle bli gjorts, Men jag har i alla fall kokat julskinkan, och gjort lite julgodis, så jag får väl känna mig lite nöjd ändå.

Vi har också  tjyvstartat lite och klätt granen, vi brukar inte göra det förän dan innan jul, men den såg så naken ut där den stod i hallen så vi gjorde det ikväll.

Nu ska jag gå och se hur det går för min julskinka. (den är inte färdig ännu)

Ha en trevlig kväll....

Julstök!

Idag fick jag ett ryck i kylan, har kokat knäck, bakat mjukpepparkaka, syltstänger, gjort degen till pralinkakor, (som ska vila några timmar) och så har jag gjort revbensspjäll. Det enda som känns ogjort just nu är att fylla vedlådan, går massor med ved när det är så här kallt. Minus 26 har vi.


Onsdag!

Idag har jag burit in ved, skottat snö, gjort en deg som ska vila. Ibland är man effektiv. Och precis när jag skottat färdigt så ser jag snöflingor som börjar falla. Det är ganska kallt idag, imorse var det bara 11 men nu är det 16. Fatta att det bara är 8 dagar till jul. Whiiii vad spännande.

På måndag ska Tobbe till Lycksele, vi ska va där kl 9 så då blir det till att stiga upp tidigt. Kanske hinner man snabbhandla lite. Ska börja jobba kl 17.

Idag kommer mina storbarn hem. Äntligen, jag hoppas bara dom inte har några magsjukebaciller med sig. VILL INTE HA MAGSJUKA. Jag har inte tid.

It´s alive!

Det gick bra att starta fyrhjulingen, det är skönt att slippa känna sig så hjälplös bara för att gubben är borta. Jag KAN...

Tisdag!

Hör och häpna, vi sov gott hela natten och sov ända till kvart i nio. Underbart, nu känner man sig som en människa igen. Frida har fortfarande lite ont i örat, men när hon ligger på värmedynan så går det bra. Robin tvärvaknade nån gång i natt och sa att han drömt en mardröm, men jag låg hos han en stund så somnade han om igen. Och han har bara hostat lite grann.

Det snöar för fullt, ska ut och se om jag får igång fyrhjulingen, då ska här skottas, kul kul. Får jag inte igång den lär jag få ett nervsammanbrott. Och leta åt nån dynamit. Ha ha.

Igår kom min födelsedagspresent som jag köpt till mig själv, jag fick till och med ihop den. Ni ska få se snart. Hi hi.

Tobias och Emma är fortfarande kvar hos sin pappa och Catharina, för där har dom haft magsjuka dom stackarna. Dom var snäll och skickade inte hem dom, utan dom fick va kvar där, fattas ju bara att man skulle få magsjuka nu också. Men jag saknar dom så klart, känns så konstigt ensamt när dom är borta.

Nu ska jag gå ut och se om jag får igång den där maskinen...Och hör ni en stor smäll och nåt som skakar så bli inte rädda, det är bara fyrhjulingen som exploderar...

Och som grädde på moset...

Nu har Frida ont i öronen, blir nog ingen sömn inatt heller....

Vilken natt!

Robin sov gott till kl 22 ungefär, då började han hosta och hosta och hosta. Jag gav han airomir men det bet inte. Till slut ringde jag sjukan och frågade vad jag skulle göra. Hon skulle ringa Åsele och höra, läkaren ringde upp mig och han sa att ge han airomir, upp till 20 puffar gick bra sa han. Och det kändes helkonstigt att proppa i han så mycket medicin, när han fått ett par puffar så lättade det något.

Vi provade lite allt möjligt, och det som funkade bäst var att vi gick ut i friska luften en stund. Men det var inte så kul att vid 1 på natten sitta på bron och huttra. Men det kändes ju skönt för Robin och det var ju huvudsaken. Sedan blev det lite lugnare och vi satt/låg i soffan till vi somnade, och Robin sover fortfarande. Kanske kl var 3, halv 4 när vi somna.

Sen kom Frida ner trippandes vid halv 8, hon hade då sovit gott i alla fall. :-)

Att jag aldrig lär mig!

Vi fick åka in med Robin och inhalera. Han började tidigare i veckan att hosta lite, men det var ju så lite så jag ökade inte pulmicort dosen, och det fick han ju lida för nu. Han har hostat så in i bomben igår och idag, och när han fick sin airomirpuff så hände ju inget, det var som att den inte bet. Och som sagt han fick inhalera och så fick han en dos betapred så nu mår han prima och hostar inget.

Jag lyckades ifjol också, då fick han också in och inhalera för att han var undermedicinerad. Fy f..n vad jag känner mig usel just nu.

Lucia!

Idag har jag inga direkt roliga saker att göra, det skulle va att julpynta det sista då som skulle va lite kul. Det är städ, tvätt som står på schemat idag-

Robin är sjuk, hostar som en tok. Han hade krupp igårkväll/inatt. Det blir alltså vab imorrn....

Underbara lördag!

Igår fyllde jag år och har av gubben fått extralysen till bilen, ska bli underbart att se var man kör i mörkret. Mamma och pappa var hit och jag fick filmen "Män som hatar kvinnor" och en 2 liters Obh Nordica gryta, helt underbar, dessutom fick vi en julgran som är superfin. Av Emma fick jag en jättegullig hjärtformad sten som det står "underbara mamma" på.

Lillbror Fredrik var också hit och av han fick jag ett lottpaket som jag vann 30 kr på. Han kom lagom till middan så då bjöd vi han på lite palt.

Sen på kvällen var det ju idolfinal och jag tycker absolut att rätt vann. Han är super.

Frida lämnade ju sin önskelista till jultomten på skyltsöndagen, och igår ringde dom från Blommona och sa att Frida hade vunnit så då var vi dit och hämtade, hon fick en förpckning med princessaker, skor, tiara, örhängen och halsband. Hon blev verkligen superglad.

Sedan åkte vi ner till stallet och kollade på luciauppviningen, jag blev helt frälst, skitsugen på att rida. Emma följde också med och sa: Ja men köp en häst då. Och det skulle verkligen va kul men man har ju ingen ordning i stallet/ladugården ännu och sen är det ju ganska mycket jobb. Men man kanske kan låna en häst över sommarn, skulle ju va kul...

Särskilt impad blev jag över löshoppningen dom hade, helt otroligt att se, jag tror dom hoppade 150 cm innan slutet.

Nu ska jag gå ner och påbörja min köttbullsrullning, endast 3 kilo köttfärs väntar på mig. Och sen kommer mamma och sover över, hon jobbar i helgen.

Flogga!

Är det nån som vet vad flogga är?

Jag har nog världens roligaste mamma, hon tyckte jag skulle släktforska istället för att flogga (blogga) hela dagarna. Höll på att skratta ihjäl mig.

Jag känner två personer som säger lustiga saker hela tiden, blandar ihop och vänder på orden. Är det nån förutom min mamma som känner sig träffad? ;-)

Lisa!

Vi använde samma färg som på väggen, nu kommer jag inte ihåg vad det var, men vanlig inomhusfärg halvblank tror jag det var. Vi eldar inte i den så jag vet inte om man måste ha nån speciell färg om man tänkt elda.

Jisses Amalia!

Vad jag har blivit dålig på att uppdatera här, ska försöka bättra mig.

Idag har jag varit ledig men ändå ner på plassn, utvecklingssamtal för Emma. Inga problem där, hon är så duktig min stinta.

Imorrn ska jag också ner på plassn för både Robin och Frida har Lucia/julfest. Frida kl 9, Robin kl 10, jag hinner nog på båda. Sedan ska jag ha möte med jobbet. Så fast man är ledig har man ändå en massa uppbokat så här före jul. Sedan i helgen ska jag försöka rulla lite julköttbullar, baka lite kakor och pynta klart. (mysigt)

Är det någon som vill komma hem till mig nästa torsdagkväll (17/12) för ett skönt fotbad, (Enjo visning) så hör gärna av er. Jag bjuder på nåt gott att fika. Kl 18,30.



Har köpt nya julstjärnor till köket...Lyser jättemysigt i mörkret..



Och en lampa för halva priset,



När vi var i Umeå gick vi in på den här nyöppnade affärn och jisses vad det fanns grejer där. Köpte bla ett nytt tangentbord till mig, chockrosa. coolt.

Där såg jag också världens häftigaste tvättmaskin, gammaldags stil, ljusrosa, man öppnade en dörr och där fanns tvättmaskinen, och ovanpå var det en "ho" eller vad jag ska kalla det. Kostade endast 13 000:- som hittat.

Där stod också en kvinna och demostrerade en espressomaskin, jag gillar inte espresso, men hon sa att det fanns en kaffesort som var mild, och så gjorde hon i ordning en mugg till mig och det var verkligen gott. Och så himla praktiskt, färdigt kaffe på nolltid. Den vill jag också ha, fast kanske inte en för espresso utan vanligt kaffe.

Man skulle vunnit på lotto. Sen har jag beställt efter en födelsedagspresent till mig själv, mer om den får ni veta sedan..Den var dyr, men man fyller ju bara 35 år en gång.. Ha ha..


Andra advent!

Idag är det andra advent. Ruskigt vad tiden går, nu är det inte så många dar till jul.

Jag har i veckan som varit jobbat, julpyntat, grejat och sen for jag och gubben till umeå i fredags, mamma var hemma och var barnvakt. Vi shoppade, åt godmat och bara myste. Riktigt mysigt att bara göra nåt jag och gubben. Sen sov vi på ett hotell, hur skönt som helst. Vi träffas ju rätt så sällan så det var nog behövligt. Vi träffas tre helger på fem veckor, det är inte så mycket.

Jag tänkte sätta in lite kort här nu, men det verkat va nåt tjorv med telefonen, får se om jag får till det senare.


Länge sedan!

Det var ett tag sedan jag skrev nåt, har haft fullt upp. Har precis kommit hem från en övernattning i umeå, skriver mer imorrn.

Ha det bäst...

RSS 2.0