Man lär så länge man lever!

Igår kväll blev jag så himla kaffesugen, brukar inte bli det på kvällen så det kändes lite ovanligt att sätta på perkulatorn vid 7. himla gott var det i alla fall, drack säkert 3 muggar. Det resulterade i att jag inte kunde somna. :-( Sist jag kollade på klockan var den 2.

Robin frågar mig kl 3 om jag har nåt ärende ner just nu, njaä inte direkt. Han ville ha sällskap ner till toan. Tog tempen på han för han kändes varm som en kamin. Japp Feber.

Så idag blir jag hemma. Känns ju sådär då det var första jobbdagen på 9 veckor. Men vad ska man göra? Tur i oturen är ju att det var apt, så dom behöver ju inte leta vikarie i alla fall. Men det var visst en del att ändra på schemat.

En kvart senare.....

Glömde ju att sätta in bilderna på dörren....



Här är den nya dörren och det nya fönstret, är ju en del småfix kvar men det hinns nog med nån gång...



Och den gamla dörren nu sitter på utbygget...



Och här ligger mina stora älskade ungar med varsin godisskål och myser...Gosungar...

Lördag!

Ganska precis hemkommen från en natt i Luspen, surströmming stod på matsedeln igår och idag fick vi köttfärs och spagetti. Det är så himla skönt att vara där, man kopplar verkligen av. Vi var och kollade om det finns några hallon, men det var knapert..

När vi kom hem så hux flux så hade vi fått en ny ytterdörr och ett nytt fönster i hallen. Wow så bra det blev, och så har gubben satt in den gamla dörren på utbygget, och ett nytt fönster även där. Det börjar banne mig likna nåt. Och inte nog med det så fick dom även igång lite värme här i huset så nu slipper man frysa. Nu fattas snart bara att man kan börja elda...

Här kommer lite bilder...



Här ser man Fridas knallrosa möbler, (som Stig avskyr) Samt hennes vita säng. (som behöver ett varv till)



Här är bildbevis på när jag och lillebror Fredrik spelar freesbee..



Ibland får man springa för livet, kul som rackarn är det...



Utav dom få hallon vi hittade, samt lite blåbär, jordgubbar och smultron från mammas och pappas gård så gjordes denna goda paj, som avnjöts efter middan idag. Mumsfilibaba...


Onsdag!

Nu är det evigheter sedan jag skrev. Men det blir nog bättre snart. Har varit fullt upp nu, skolor som börjat, möten man ska komma ihåg, mm.

Idag kom det jag beställt från Ikea, underbart underbart..



Kunde inte låta bli att ta fram några,,,,



Jag har målat två varv i matkällarn...Hoppas jag slipper fler varv...



Här är pannrummet...




Ska till mamma och pappa på fredag på surströming, har köpt en liten present till dom..



Måndag!

Tänk, nu är det bara en vecka till skolorna börjar. Den här sommarn har verkligen gått fort. Häromdagen gick jag upp till pärlannet för att kolla om det blir nå pären. Och förvånade blev jag då det är stora fina potatisar jag hittar. Jag tror vi måste ta upp dom snart så dom inte växer sönder. :-)

Inatt har det varit kallt, och det känns, äntligen finns det luft. Jag avskyr rötmånaden då det är klibbigt och j...ligt. Får sån lust att greja på Fridas rum. Vill att det ska bli klart.

Lördag!

Herre så roligt jag hade igår. Man får skratta en hel del när man är med Cilla, hon är lika tokig som jag. Handlade massor igår, köksluckor, nya skåp och så till köket. Kommer bli super. Kommer hem till oss den 23:dje.

Handlade också massor till Fridas rum, hon kommer att få ett väldigt rosa/vitt rum. Dock hade jag tänkt köpa hennes nya fönster, men dit hann vi aldrig. Just nu kan man inte vara på hennes rum, det finns ingen luft. Så när jag fått fönstret så ska jag köra igång.



Köksserien som jag valde är Lidingö...Kommer som sagt bli super...




Långt mellan gångerna!

Man blir helt slut av att bygga ut och renovera...Jag har ingen ork för nånting känns det som. Men det blir snart bättre, nu är det nämligen dags för mig att bestämma vilka köksluckor och spis och allt som jag vill ha till köket. Nu ska här beställas. :-) På fredag ska jag och Cecilia till sundsvall och Ikea. Äntligen får jag börja med det som är roligt.

Idag tog vi i alla fall ledigt ifrån spikandet, Stig skulle till Lycksele för att göra pass och vi hakade på och for till djurparken. Själva djurdelen gick fort sedan var vi på lyckolandet i flera timmar. Barna hade skitkul..

Efter djurparken for vi såklart en sväng på Dollar, hittade inget speciellt..Sedan åt vi och skulle tvärhandla på Ica innan vi for hem. Men oturligt nog så låste Stig in sina bilnycklar så där stog vi i över en timme och grejade. Men han fick upp den med en fiskekrok och några plastband. (rutan var öppen en cm) Men vädret var bra och vi hade ju egentligen ingen brådska hem så det var ju ingen fara. Men Stig körde före oss och han körde som en biltjuv. Så det tog bara en timme hem. Vi körde grusvägen och den vägen är bara nio mil.



Barna härjade i massor så dom somnade ganska ovaggade ikväll..

Renoveringen går dock framåt och pannan och två av tankarna står där dom ska, en del rör är dragna och i pannrummet sitter det gipsskivor. Det har gått som ett jehu...

Grattis!

Grattis Thomas på din födelsedag...

Torsdag!

Idag har vi brädfodrat sista väggen, jag ligger lite efter med målningen, men det ska jag ta itu med imorrn, mina armar måste få vila. Här kommer lite bilder...





Det är målningen på den här sidan som är ogjort.



En lite suddig bild från insidan..





Emma och Frida har bakat som aldrig förr dom här dagarna. Den här åt vi upp efter middan idag..



Robin har varit medhjälpare idag, målat och assisterat med olika saker...



Och då kunde jag sitta och vila en stund på tänkarstenen...



Sen storstädade barna altanen så vi kunde äta middag där. Precis när vi ätit klart kom regnet...




Onsdag!

Stig for iväg för att hämta en garageport som han köpt i Övik. Vi gör inget speciellt ikväll. Har äntligen fått tummen ur och dammsugat och skurat, vilket var väldigt behövligt. Sen har jag en köttgryta som står på spisen och puttrar. Det värsta jag vet är att inte veta vad man ska göra för middag, men morgondagen är räddad i alla fall.

Jag slits mellan att måla bakihuset, greja på Fridas rum , laga mat, städa. Jag behöver nog semester efter detta ;-)

Bilder kommer inom kort....

RSS 2.0